Vinkkejä peruskoulun etäopetukseen – Zaldo opettaa oman talouden hallintaa

18.3.2020 2020Zaldo

Nuori Yrittäjyys tarjoaa hyviä mahdollisuuksia myös itsenäiseen oppimiseen. Koronaviruksen terveysvaikutusten lisäksi pinnalle ovat nousseet myös taloudelliset asiat. Myös lasten olisi hyvä oppia oman talouden hallinnasta ja tähän Finanssialan ja Nuori Yrittäjyys ry:n toteuttama Zaldo.fi -palvelu tarjoaa hyvän työkalun.

Zaldon kautta voidaan myös kertoa, mitkä asiat vaikuttavat esim. työnsaantiin ja miten erilaisiin riskeihin voidaan varautua.

Zaldon tiiviit tietopaketit ja helposti samaistuttavat, käytännölliset esimerkit tuovat talouden päälinjat ja keskeisimmät käsitteet käden ulottuville leppoisassa hengessä.

Alakoulun Mini-Zaldo

Mini-Zaldo on 4.-6.-luokkalaisille suunnattu selkeä ja helppokäyttöinen sivusto, jonka tavoitteena on edistää koululaisten talousosaamista. Mini-Zaldoa voi hyödyntää niin yhteiskuntaopin kuin matematiikan oppiaineissa.

Mini-Zaldo sisältää myös vuosiluokkakohtaisen lopputestin, jonka perusteella on helppo seurata miten lapset ovat sisäistäneet opittavat asiat.

Arvomme myös lukuvuoden lopussa lopputestin suorittaneiden luokkien kesken kaksi 200€ rahapalkintoa.

Zaldo yläkouluun

Zaldo on 7.-9.-luokkalaisille suunnattu selkeä ja helppokäyttöinensivusto, jonka tavoitteena on edistää yläkoululaisten talousosaamista. Zaldoa voi hyödyntää niin yhteiskuntaopin kuin matematiikan oppiaineissa.

Zaldo sisältää myös vuosiluokkakohtaisen lopputestin, jonka perusteella on helppo seurata miten lapset ovat sisäistäneet opittavat asiat.

Arvomme myös lukuvuoden lopussa lopputestin suorittaneiden luokkien kesken kaksi 200€ rahapalkintoa.

Zaldo-palvelu on toteutettu yhteistyössä Finanssialan ja Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa.

 

 

Seuraavaksi
Maksuttomat verkkomateriaalit peruskoulujen etäopetukseen