Syksyn aloitus yhdessä opettajien kanssa – vinkkejä yrityskasvatuksen menetelmiin

11.8.2021 2021Yrittäjyyskasvatus

Koulut alkavat jälleen ja yhdistyksemme väki eli NY:läiset ovat innolla mukana! Aloitimme viikon Etu-Töölön lukion innostavalla yrittäjyyspedagogiikan koulutuksella, jossa perehdytimme 40 lukio-opettajaa yrittäjyys- ja työelämätaitojen opetuksen ja oppimisen menetelmiin.

Olemme yhdessä Etu-Töölön opettajien kanssa luoneet kaikille uusille ykkösille suunnatun yrittäjyyden YR1-kurssin, jonka aikana uudet lukio-opiskelijat orientoituvat lukio-opintoihin ja kasvavat kiinteäksi osaksi kouluyhteisöä heti alusta alkaen.

“Koulutuksen aikana syntyi runsaasti keskustelua ja tilaisuuden jälkeen opettajat antoivat omille tiimeilleen palautetta onnistumisista ja koulutuksesta. Yhteisessä sessiossa tavoiteltiin käytännössä oppimista ja ideointia eli samoja teemoja kuin mitä yrittäjyyskasvatuksessakin hyödynnetään”, kertoo Nuori yrittäjyys ry:n pedagoginen päällikkö Mari Rakkolainen.

Yhteenvetoa Etu-Töölön lukion koulutuksesta.

Yrittäjyyskasvatusta ja tukea opettajille

  • Tarjoamme yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja harjoittavia ohjelmia kaikille kouluasteille sekä koulutusta opettajille.
  • Tulevaisuuden työelämätaitojen ytimessä on tiimityöskentely. Se on keskiössä myös yrittäjyyspedagogiikan työtavoissa, joihin pääset tutustumaan helposti NY-ohjelmien opettajan oppaiden avulla.

Lukioiden YR1-kurssin materiaalit ovat vapaasti saatavilla eli jos kiinnostut, olethan meihin yhteydessä!

Mari Rakkolainen
pedagoginen päällikkö
040 732 6260
mari.rakkolainen [at] nuoriyrittajyys.fi

Veera Hakaste
ohjelmavastaava
050 355 9975
veera [at] nuoriyrittajyys.fi
yläkoulu ja lukio

Seuraavaksi
Uskalla Yrittää -podcast: Vaikuttajamarkkinoinnin asenne | Ulla Vartiainen (Kausi 1, jakso 18)