skip to Main Content

Uusimmat uutiset ja blogikirjoitukset

Ajankohtaista

Uusimmat blogikirjoitukset
Etäopetus

Yrittäjyystaitojen opiskelua kotisohvalta — vinkit toiminnallisten ohjelmien itsenäisesti suoritettaviin tehtäviin

Ope, tiesitkö että Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnallisiin ohjelmiin sisältyy myös runsaasti tehtäviä ja tehtäväkokonaisuuksia, joita…

Lue lisää
Pikkuyrittäjät

Pikkuyrittäjyydellä yrittäjyystaitojen jäljille – ja muutama kolikko taskun pohjalle

Viidesluokkalaiset Aaro, Lassi ja Miika saivat koulussa tehtäväkseen yrityksen ideoimisen ja perustamisen. Muutamaa ideaa palloteltuaan…

Lue lisää
Työelämätaidot yläkoulussa

Tulevaisuuden työelämätaidot opitaan harjoittelemalla

Millä tavoin nuoria voi kannustaa tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja tulevaa urapolkuaan? Nuori Yrittäjyys ry:n pedagoginen…

Lue lisää
Tarvitsetko lisätietoa?

Autamme median edustajia löytämään asiantuntijoita, kuvamateriaalia ja tietoa yrittäjyyskasvatuksesta sekä talous- ja työelämätaitojen oppimisesta eri kouluasteilla.

Mitä yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaidot ovat?

Yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaidot ovat tänä päivänä tärkeämpiä kuin koskaan, ja ne on sisällytetty osaksi kaikkien kouluasteiden opetussuunnitelmia. Näiden taitojen tavoitteena on edistää myönteistä asennetta ja valmiuksia yrittäjyyteen ja rakentaa yrittäjämäistä asennetta. Näitä taitoja ja kyvykkyyttä innovatiivisiin ratkaisuihin tarvitaan työelämässä vaikkei nuori yrittäjäksi päätyisikään.

Pitkäkestoisessa yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitojen harjoittamisessa vahvistetaan lasten ja nuorten tavoitteellista laaja-alaista osaamista. Käytännönläheiset ohjelmat auttavat oppijoita tunnistamaan ja tunnustamaan omat taitonsa ja vahvuutensa. Osana opetusta toteutettavilla, kouluille maksuttomilla ohjelmilla voidaan kehittää yrittäjyyttä yhteiskunnassamme sekä vahvistaa lasten ja nuorten asenteita ja kykyjä, jotka auttavat selviämään työelämän muuttuvista tilanteista ja oppimaan jatkuvasti lisää.

Panostamalla nuoriin voidaan rakentaa pitkän aikavälin ratkaisua Suomen kasvaviin kilpailukyvyn haasteisiin. Yrittäjyyskasvatuksella tuetaan paitsi työllistymistä ensimmäiseen kesätyöpaikkaan myös uusien innovaatioiden ja yritysten, jopa kansainvälisille markkinoille tähtäävien kasvuyritysten, syntymistä. Kun kokemuksia karttuu jo koulu- ja opiskeluaikana, ovat nuorten mahdollisuudet ja valmiudet itsensä ja muiden työllistämiseen paremmat työelämään siirryttäessä, mikä hidastaa osaltaan myös nuorten syrjäytymiskehitystä.

Euroopan komission mukaan yrittäjyyskasvatuksella lisätään nuorten yrittäjähenkisyyttä ja kehitetään kaikkiin elämänalueisiin sovellettavia yleisiä taitoja eikä pelkästään opita, miten liiketoimintaa harjoitetaan. Yrittäjyyskasvatukseen sisältyvät kaikki oppimisen, koulutuksen ja valmennuksen muodot, joilla edistetään yrittäjähenkeä, yrittäjän taitoja ja yrittäjyyttä riippumatta siitä, onko toiminnalla kaupallinen tavoite.
(Lähde: European Comission, Guide for Entrepreneurship Education)

Tutustu oppimisohjelmiimme: nuoriyrittajyys.fi/ohjelmat

Muita yrittäjyyskasvatuksen käytännön esimerkkejä löytyy osoitteesta tralla.fi

Kuva- ja videogalleria - tutustu toimintaamme

Huippuyrittäjiltä miljoonaluokan tuki 25.3.2021

Tarvitsetko lisätietoa?

Kaisa Huikuri
viestintä- ja markkinointipäällikkö
045 773 493 47
kaisa.huikuri@
nuoriyrittajyys.fi

Back To Top