Uusia jäseniä Nuori Yrittäjyys ry:n hallitukseen

20.12.2022 2022Uutiset

Nuori yrittäjyys ry:n (NY) hallituksessa aloittavat uusina jäseninä Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ja yrittäjä Mikko Nurminen.

15. joulukuuta 2022 pidetyssä syyskokouksessa käsiteltiin yhdistyksen tilinpäätös, tilintarkastuskertomus sekä vuosikertomus edellisestä toimintavuodesta. Yhdistyksen toimikausi noudattaa koulujen lukuvuosia, joten joulukuussa käsillä on toiminnan puolivuotistarkastelu.

Yhdistyksen kokous valitsi myös uuden hallituksen. Hallituksen jäsenistössä kautensa päätti Sari Laitinen Suomen Yrittäjistä. Uusina jäseninä aloittavat pitkän linjan sarjayrittäjä Mikko Nurminen ja Suomen Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Muilta osin hallitus jatkaa aiemmalla kokoonpanolla.

Nuori Yrittäjyys ry:n hallitus

  • Christina Dahlblom (pj)
  • Mika Aho, Yksityisyrittäjäin säätiö
  • Leena Pöntynen, Teknologiateollisuus
  • Jussi Karhunen, Finanssiala ry
  • Camilla Laitinen, SEB
  • Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjät
  • Jyri Lindén, Nordic Business Forum
  • Aki Puustinen, Muuramen lukio
  • Sirkku Soini, Me-säätiö
  • Mikko Nurminen, yrittäjä

Nuorten työelämätaitojen vahvistaminen ja yrittäjyyden jatkuvuus kiinnostavat

Muun muassa Kotisivukone-yrityksen ja Hostawayn perustanut Mikko Nurminen on toiminut yrittäjänä yli 20 vuotta ja ollut kasvattamassa useita startupeja. Mikael Pentikäinen työskentelee yrittäjyyden hyväksi Suomen Yrittäjien toimitusjohtajana ja omaa myös pitkän uran journalistina sekä johtajana media-alalla.

Haastattelimme hallituksen uusia jäseniä ja kyselimme heidän ajatuksiaan nuorten tukemisesta sekä muistoja omista kouluajoista: 

Millaisin ajatuksin lähdet mukaan Nuori Yrittäjyys ry:n hallituksen toimintaan?

Mikael: Lähden todella mielelläni. NY tekee erinomaista työtä. Yrittäjäjärjestölle yhdistys on strateginen kumppani, joka huolehtii yrittäjyyden jatkuvuudesta ja tulevaisuudesta tässä maassa.

Mikko: On hienoa päästä kehittämään Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa laajamittaisesti. Olen tuonut Pikkuyrittäjät-ohjelman taloon yhdeksän vuotta sitten ja toiminut sen parissa tiiviisti, mutta nyt ensimmäistä kertaa katson toimintaa laajemmasta kulmasta. Minulla on paljon ajatuksia ja ideoita toiminnan kehittämiseksi ja teemat, joita Nuori Yrittäjyys ja Pikkuyrittäjät edistävät, ovat koko Suomen tulevaisuuden kannalta kriittisen tärkeitä ja siksi motivoivia.

Miten voisi tukea nuorta, jotka pohtii tulevaisuuden valintojaan?

Mikael: Meillä on kotona paraikaa yksi tällainen nuori, joka miettii, mitä tehdä kirjoitusten jälkeen. Parasta tukea on kuunnella ja vastailla kysymyksiin sekä tukea nuoren kutsumusta ja vahvistaa hänen luottamustaan omiin taitoihinsa. Tärkeä on myös muistuttaa siitä, että kannattaa kokeilla erilaisia asioita ja työtehtäviä.

Mikko: Nuorta voi tukea monin eri tavoin, mutta yrittäjyys- ja työelämätaidot ovat nykymaailmassa tärkeämpiä kuin koskaan. Mielestäni NY:n ohjelmat tarjoavat juuri niitä asioita, joita nuori kaipaa jatko-opiskeluiden ja työelämän kynnyksellä. Kipinä yrittäjyyteen voidaan antaa jo alakoulussa Pikkuyrittäjät-ohjelmassa ja myöhemmin Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa ja sitä kautta nuori voi paremmin ymmärtää niitä mahdollisuuksia, joita hänellä on ympärillään. 

Ja lopuksi oppimisesta innostuvan Nuori Yrittäjyys ry:n vakiokysymys: mikä oli oma lempiaineesi koulussa ja miksi?

Mikael: Taisivat olla historia, uskonto ja äidinkieli. Minua on aina kiinnostanut, miten tämä yhteiskunta toimii. Lisäksi oli erinomaiset opettajat.

Mikko: Kyllä historia ja maantieto olivat kiinnostavimpia aineita. Omana kouluaikana yrittäjyyskasvatus ei vielä näkynyt arjessa, mutta se olisi varmasti innostanut kovasti jo silloin.

Lue lisää:

Tietoa Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnasta

Mikko Nurminen Uskalla Yrittää -podcastissa

Christina Dahlblom Ung & Företagsam -podcastissa

Leena Pöntynen: Työelämässä tärkeää on halu kehittää omaa osaamista

Kirjoittaja:

Seuraavaksi
Iloista joulua ja onnellista uutta vuotta 2023 Nuori Yrittäjyys ry:stä!