Pienestä ponnistaneet -kirja esittelee lasten ja aikuisten inspiroivia yrittäjyystarinoita

6.10.2021 2021PikkuyrittäjätUutiset

Uunituore Pienestä ponnistaneet -kirja esittelee yrittäjyystarinoita ja työnhakuvinkkejä lapsille, nuorille ja koko perheelle. Kirjaan haastatellut yrittäjät Pinkku Pinskusta Duudsonien Jarnoon osoittavat, että suuremmatkin menestystarinat ovat ponnistaneet pienestä alusta. Kirja soveltuu hyvin myös opettajille ja kaikille niille, joita yrittäjyyskasvatuksen teemat kiinnostavat.

Pienestä ponnistaneet -kirjan ovat kirjoittaneet Mikko Nurminen ja Petteri Poukka. He kertovat kirjan syntyneen halusta saada esille erilaisia yrittäjyystarinoita, jotka inspiroivat ja auttavat lukijoita työelämän kysymyksissä, ensimmäisen kesätyön haussa ja oman polun löytämisessä.

”On hienoa, että kirjaan haastatellut henkilöt jakavat erilaisia kokemuksiaan ja oppejaan lukijoille – myös yrittäjyyttä pohtiville”, Nurminen sanoo.

Pienestä ponnistaneet -kirjasta löytyvät esimerkiksi esports-alaa edustavan HAVU Gamingin Lasse Salmisen, käytettyjen golf-pallojen verkkokaupan perustaneen Viljami Virran ja siivousalan yrittäjäksi ponnistaneen Jenni Parpalan tarinat.

Teoksen julkaisuun on osallistunut kirjoittajien rinnalla myös Nuori Yrittäjyys ry. Toiminnanjohtaja Virpi Utriainen sanoo, että kansien väliin kootut tarinat ovat oivallisia esimerkkejä siitä, mitä yritteliäisyydellä, ideoiden jalostamisella ja tekemällä oppimalla voi saada aikaan.

”Tekemällä oppiminen ja yritteliäisyys ovat keskeisiä teemoja oppimisohjelmissamme. Esimerkiksi alakouluille suunnatussa Pikkuyrittäjät-ohjelmassamme lähdetään käytännössä opettelemaan yrittäjyyttä ja siinä samassa opitaan monia muita taitoja, kuten tiimityöskentelyä ja vastuunkantoa. Ohjelmamme ovat erinomainen tapa harjoitella opetussuunnitelmankin edellyttämiä laaja-alaisia taitoja, ja Pienestä ponnistaneet -kirja täydentää oppimista tuomalla rinnalle tarinoita elävästä elämästä”, Utriainen toteaa.

Esimerkkejä kirjan tarinoista:

  • Jenni Parpalan tarina on pysäyttävä ja mielenkiintoinen. Haastavista lähtökohdista siivousalan yrittäjäksi ryhtynyt Jenni on kulkenut kivikkoisen tien kohti menestystä ja hänellä on tärkeä viesti nuorille.
  • Pinja “Pinkku Pinsku” Sanaksenaho on yksi Suomen suosituimmista tubettajista, jolla on Youtubessa yli 260 000 seuraajaa. Pinja aloitti tubettamisen 11-vuotiaana ja pyörittää toimintaa nyt 18-vuotiaana oman yrityksensä kautta.
  • Pikkukalat on tarina Käsivarren Lapissa Karesuvannossa perustetusta lasten pikkuyrityksestä ja pohjoisen yhteisöllisyydestä. Ohjaaja Tytin avustuksella lapset järjestivät pilkkikisat, joiden takana oli lähes koko 140 hengen kylä.


Kuvia kirjasta:
kuva 1, kuva 2, kuva 3


Lisätietoja ja kirjan tilaukset:
Kirjan kirjoittaja Mikko Nurminen [email protected], www.pienestaponnistaneet.fi

Toiminnanjohtaja Virpi Utriainen, Nuori Yrittäjyys ry, [email protected], puh. 040 701 3038

Nuori Yrittäjyys ry

Olemme voittoa tavoittelematon yrittäjyyskasvatuksen kärkijärjestö Suomessa. Tarjoamme lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja tukevia ohjelmia kouluille ja oppilaitoksille. Vuonna 2020–2021 ohjelmiimme osallistui 49 000 lasta ja nuorta. Teemme tiivistä yhteistyötä opettajien, nuorten, päätöksentekijöiden ja yrityselämän edustajien kanssa. Tavoitteenamme on, että kaikilla lapsilla ja nuorilla Suomessa on mahdollisuus harjoitella työelämätaitoja ja tunnistaa omia vahvuuksiaan. Olemme osa kansainvälistä Junior Achievement -järjestöjen verkostoa.

 

Seuraavaksi
Yrittäjyyskasvatus osana Mankolan koulun arkea