Nuori Yrittäjyys ry ja Handelsbanken kannustavat nuoria innovoimaan vastuullisesti

17.1.2020 2020Uutiset

Nuori Yrittäjyys ry ja Handelsbanken ovat solmineet kumppanuussopimuksen.  Yhteistyö on osa Handelsbankenin yritysvastuuohjelmaa, ja sen tavoitteena on vaikuttaa nuorten yrittäjyyteen ja aktiiviseen tulevaisuuteen.

Lapset ja nuoret tarvitsevat tukea, opastusta ja rohkaisua työelämän suureen murrokseen. Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnan keskiössä ovat opetusohjelmat kouluissa. Ohjelmien kautta paranevat tutkitusti työelämätaidot, yrittäjämäinen asenne ja oman talouden hallinta. Näiden ohjelmien kehittämistä ja levittämistä Handelsbanken nyt osaltaan edesauttaa.

”Handelsbankenissa vastuullisuus on tärkeä osa yrityskulttuuriamme. Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa arvomaailmamme sopivat luontevasti yhteen. Haluamme olla mukana tukemassa tulevaisuuden nuoria yrittäjyyteen, kannustamaan innovoimaan, vahvistamaan työelämä- ja talousosaamistaan sekä ottamaan liikeideassaan kestävän kehityksen huomioon”, Handelsbankenin viestintäjohtaja Pirjetta Soikkeli kertoo.

Handelsbankenin Pirjetta Soikkeli ja Nuori Yrittäjyys ry:n Virpi Utriainen (vas.)

Nuori Yrittäjyys ry:n toiminta tavoitti viime lukuvuonna yli 70 000 lasta ja nuorta. Kouluissa käytettävät ohjelmat, kymmenet vuosittaiset yrittäjyystapahtumat ympäri Suomea ja aktiivinen alumnitoiminta ovat saaneet laajaa kiitosta yhdistyksen kumppaneilta. Yritykset kokevat yhteistyön tuottavan tärkeää osaamista lasten ja nuorten hyvinvointiin.

Nuorten kestävän kehityksen liikeideoita tukemassa

Handelsbanken on Nuori Yrittäjyys ry:n vuoden päätapahtuman, Uskalla Yrittää -yrittäjyyskilpailun finaalin kumppani ja valitsee Handelsbanken Signature Awards -erityispalkinnon saajan Suomen parhaan lukioyrityksen #kestäväidea-kategoriassa.

”Yhteistyön kohderyhmänä ovat erityisesti lukiolaiset ja kestävät liikeideat. Vuosi yrittäjänä -ohjelmassamme lukiolaiset ympäri Suomea perustavat vuosittain upeita yrityksiä, joiden liikeidea pohjaa vahvasti kestävään kehitykseen. Hämmästymme yritysten monimuotoisuudesta ja innovaatioista kerta toisensa jälkeen. Hienoa, että Handelsbanken haluaa antaa tukensa etenkin kestävän kehityksen puolesta puhuville nuorille”, toiminnanjohtaja Virpi Utriainen Nuori Yrittäjyys ry:stä iloitsee.

 

Vuonna 2002 perustettu, voittoa tavoittelematon yhdistys Nuori Yrittäjyys ry tukee yrittäjyyskasvatusta, jossa tavoitteena on saada nuoret tunnistamaan ja hyödyntämään omat kykynsä – tekemällä oppien. Yhdistys tarjoaa 7–29-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevia ohjelmia, jotka toteutetaan kouluissa osana opetusta. Tutustu ohjelmiin. Nuori Yrittäjyys on osa kansainvälistä Junior Achievement (JA) –verkostoa ja maailman laajin yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta nuorille tarjoava organisaatio. Se tavoittaa vuodessa yli kymmenen miljoonaa oppilasta yli sadassa maassa.

Handelsbanken on vakavarainen ja kansainvälinen pankki, joka tunnetaan erinomaisesta asiakaspalvelustaan. Kestävän kehityksen periaatteet ohjaavat kaikkia liiketoiminnan osa-alueita. Handelsbanken on perustettu Tukholmassa vuonna 1871, ja Suomessa pankki on toiminut vuodesta 1985. Handelsbanken on listattu yhdeksi maailman turvallisimmista liikepankeista (Global Finance 2019).

Seuraavaksi
Suomen merkittävin nuorten yrittäjyyskilpailu starttaa Hämeenlinnasta