Nuori Yrittäjyys ry hakee uutta toiminnanjohtajaa – ”Yhdistys on valmis palvelemaan kouluja koko Suomessa”

15.11.2021 2021Uutiset

Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen siirtyy sivuun yhdistyksen vetäjän tehtävästä kevään 2022 aikana. NY:n toiseksi työntekijäksi vuonna 2007 palkattu Utriainen on 14 vuoden aikana rakentanut ja kasvattanut Nuori Yrittäjyys ry:stä maanlaajuisen organisaation, joka tavoittaa vuosittain lähes puolet Suomen kouluista.

”Neljätoista vuotta sitten asetin tavoitteekseni ja unelmakseni kasvattaa NY-toiminta Suomessa muiden Pohjoismaiden tasolle. Monien vaiherikkaiden vuosien jälkeen voin ylpeänä ja onnellisena todeta, että tavoite on saavutettu. Koronavuoden aikana onnistuimme rakentamaan kattavan alueverkoston ja tekemään organisaatiouudistuksen. Koko NY-poppoo on valmiina siirtymään toiminnassaan seuraavaan vaiheeseen – palvelemaan kouluja kautta Suomen. Koen, että minulla on tässä vaiheessa luonteva kohta siirtyä toiminnanjohtajan roolista tapahtumavieraan rooliin ja kannustamaan NY:n kasvutarinaa somekanaviin, Utriainen kertoo.

Nuori Yrittäjyys ry on toiminut yhdistyksenä Suomessa vuodesta 2002 alkaen. Utriaisen toiminnanjohtajakaudella NY on kasvanut yhden palkatun hengen vahvuudesta noin kolmenkymmenen henkilön organisaatioksi, jolla on 10 aluetoimistoa ympäri Suomen. NY:n yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaito-ohjelmat ovat tavoittaneet satojatuhansia lapsia ja nuoria esikouluista korkeakouluasteelle.

”Parasta tässä työssä on ollut tavata ja kohdata tuhansia lapsia ja nuoria sekä nähdä heidän innostuksensa ja oivalluksen palo silmissä. Monet heistä ovat vielä aikuisiässä olleet yhteydessä ja kiittäneet NY-kokemuksen mahdollistamisesta.”
-Virpi Utriainen

”Haikeudesta huolimatta tiet kohtaavat vielä monissa yhteyksissä”

NY-toiminnan pyörittämisessä Utriainen on ollut mukana monessa – strategioiden ja oppimateriaalien teosta kouluttamiseen ja tapahtumien järjestämiseen. Isossa roolissa on ollut rahoituksen kerääminen yhteistyökumppaneilta ja julkisista rahoituskanavista. Itse ohjelmat ovat kouluille maksuttomia.

Utriainen laskee, että vuosien aikana hän on ehtinyt kerätä toiminnalle rahoitusta yhteensä 15 miljoonan euron arvosta.

”Vuosiin on mahtunut satoja hissipuheita ja neuvotteluja, lukuisia hanke- ja rahoitushakemuksia. Olen työni kautta saanut tutustua ja kohdata tuhansia ihmisiä suomalaisessa yrityselämässä ja koulutuksen kentässä Lapista Hankoon. Samalla olen saanut rakentaa ison verkoston myös globaalilla kentällä. Tiimissämme on työskennellyt aina motivoituneita ja työstään innostuvia huipputyyppejä. Vaikka ilmassa on vähän myös haikeutta, niin on hienoa tietää, että tiet kohtaavat varmasti monen kanssa”, Utriainen sanoo.

”Tässä vaiheessa työuraa on kaiken koetun jälkeen hyvä vähän hengähtää ja katsoa, millaisiin ammatillisiin haasteisiin tartun seuraavaksi”, Utriainen tuumaa.

”Virpi on ollut avainroolissa nykyisen NY:n rakentamisessa”  

NY:n hallituksen puheenjohtaja Christina Dahlblom kiittää Virpi Utriaista vuosien intohimoisesta työstä.

”Nuori Yrittäjyys ry:stä on kasvanut todella merkittävä yrittäjyyskasvatuksen toimija Suomessa, ja se on pitkälti Virpin ansiota. Hänen intohimonsa ja väsymätön työnsä koko tiimin kanssa yhdistyksen kasvun eteen on ollut äärimmäisen arvokasta. NY:llä on nyt todella hyvät edellytykset kehittyä ja kasvaa. Tavoitteena on, että yhä useampi Suomen nuori oppii yrittäjähenkisyyttä ja -taitoja jo koulussa. Meillä on poikkeuksellisen sitoutunut ja osaava henkilöstö, joka on valmiina tukemaan kouluja, opettajia ja nuoria ympäri Suomen. Vaikka Virpi siirtääkin kapulan eteenpäin, luotan siihen, että hän jää osaksi ekosysteemiämme”, Dahlblom sanoo.

NY:n hallitus on käynnistänyt seuraavan toiminnanjohtajan hakuprosessin.

Lisätietoja:

Virpi Utriainen, 040 701 3038

Christina Dahlblom, hallituksen puheenjohtaja, 050 563 6927

Seuraavaksi
Uskalla Yrittää -podcast: Työelämän myllerrykset | Lauri Järvilehto (Kausi 1, jakso 31)