Nuori Yrittäjyys palkitsi Kristiinankaupungin yläasteen kansainvälisellä palkinnolla

6.11.2018 2018Uutiset

Kristinestads högstadieskola palkittiin eurooppalaisella Vuoden yrittäjyyskoulu –palkinnolla osoituksena merkittävästä työstä yrittäjyyskasvatuksen parissa Suomessa.

Maarit Söderlund (vas.) ja Margita Engelholm

Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) eurooppalainen kattojärjestö Junior Achievement Europe jakoi keskiviikkoiltana vuosittaiset The Entrepreneurial School Awardsit (TES) neljännen kerran. Kaikkiaan palkittavia kouluja oli 17. Kristinestads högstadieskola palkittiin ainoana suomalaisena kouluna.

Yrittäjyysopettaja, vararehtori Margita Engelholm ja Kristiinankaupungin sivistysjohtaja Maarit Söderlund vastaanottivat TES Award –palkinnon Itävallan pääkaupungissa Wienissä.

Kristinestads högstadieskola tarjoaa oppilailleen yrittäjyyskursseja. Lukuvuoden aikana koulussa on mahdollisuus osallistua moniin erilaisiin tapahtumiin, jotka ovat sidoksissa yrittäjyyteen. Koulu on käyttänyt aktiivisesti NY Vuosi Yrittäjänä –ohjelmaa jo vuodesta 2006. NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma on Nuori Yrittäjyys ry:n opinto-ohjelma, jota toteutetaan oppilaitoksissa eri puolilla Suomea. Ohjelma on osa oppilaitoksen opetusta ja ohjelmassa perustetaan oikealla rahalla toimiva NY-yritys. Nuorten työelämätaidot ja taloudenhallinta vahvistuvat sekä vuorovaikutustaidot ja yrittäjämäinen asenne kehittyvät. Kristinestads högstadieskola on solminut monenlaisia verkostoja paikallisten yrittäjien kanssa ja yhteyksiä ulkomaisiinkin kouluihin erilaisten yhteisprojektien tiimoilta.

JA Europe on Euroopan suurin yrittäjyyskasvatusohjelmia tarjoava verkosto. Taloudenhallintaa, työelämätaitoja ja yrittäjämäistä asennetta opettavissa ohjelmissa toteutusmalli on tekemällä oppien. Näissä ohjelmissa on vuosittain yli neljä miljoonaa nuorta 40:ssä maassa ympäri Eurooppaa.

Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa Pohjanmaalla koordinoi YES Pohjanmaa.

Margita Engelholm, Maarit Söderlund ja YES Pohjanmaan Inger Aaltonen
Seuraavaksi
Circula-kiertotalouspelin yhteistilaus – ilmoittaudu 16.11. mennessä