Nuori Yrittäjyys ja Moomin Characters lukemisen ja yrittäjyyden asialla

14.2.2020 2020Uutiset

Meillä ilo ilmoittaa tänään Ystävänpäivänä, että olemme saaneet uusia ystäviä Moomin Charactersista. He jakavat näkemyksemme, jonka mukaan lapset ja nuoret tarvitsevat tukea ja mahdollisuuksia päästää luovuutensa valloilleen, käyttää ja kehittää luovuuttaan.

Työelämä muuttuu nopeasti, emmekä voi tänään tietää tai edes kuvitella, mitä lapsemme tekevät työkseen tulevaisuudessa. Voimme varmuudella sanoa, että luovuus on aina keskeinen piirre työelämässä ‒ ammatista ja alasta riippumatta. Luovuus tarkoittaa innovaatiota, ongelmanratkaisukykyä ja rohkeutta kokeilla uusia asioita.

Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström painottaa, että yhteistyö Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa on osa Moomin Charactersin pitkäaikaista keskittymistä lapsiin ja nuoriin: ”Odotamme pitkän tähtäimen yhteistyötä, jossa sparraamme nuoria kulttuuriyrittäjyyden harjoittamisessa ja lisäämme samalla mielenkiintoa lukemista ja kirjallisuutta kohtaan.”

Virpi Utriainen (vas.), Karolina Wägar ja Inger Aaltonen (oik.) Nuori Yrittäjyys ry:stä

Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen toteaa, että yhteistyö Moomin Charactersin kanssa on monitahoista: ”Kun avaamme luovaa alaa nuorille ja näytämme, miten voi toimia kulttuurialan yrittäjänä, nuoret kehittävät tärkeitä työelämän taitojaan, kuten viestintä- ja yhteistyötaitoja. Samaan aikaan nuorten itsetuntemus kasvaa, ja monet alkavat ymmärtää pystyvänsä tekemään enemmän kuin ovat aiemmin tienneet.”

Nuori Yrittäjyys ja Moomin Characters tekevät yhteistyötä vuonna 2020 antaakseen nuorille mahdollisuuden työskennellä ”kulttuuriyrittäjinä”. Nuoret mm. tuottavat ja järjestävät kirjailijakeskusteluja Vaasa Littfest Vasa -kirjallisuustapahtumaan. Nuori Yrittäjyys ja Moomin Characters haluavat innostaa nuoria lukemaan ja luomaan elinikäisen kiinnostuksen kirjallisuuteen.

Seuraavaksi
Yrittäjyyspöhinää Pohjois-Savon semifinaalissa