Nuori Yrittäjyys -alumneille uusia oppeja ja kontakteja Slushista ja Aaltoes-vierailulta

18.11.2022 2022NY-alumnitUutisetVuosi yrittäjänä

Nuori Yrittäjyys ry Slushissa 2022

Nuori Yrittäjyys -alumnit keräsivät oppeja ja rakensivat uusia verkostoja Aaltoes-yrittäjyysyhteisössä ja Slush-tapahtumassa 17. marraskuuta 2022. Järjestömme organisoi opintomatkan 32 alumnille, jotka ovat suorittaneet Vuosi yrittäjänä -ohjelmamme omassa koulussaan tai oppilaitoksessaan.

Aaltoes (Aalto Entrepreneurship Society) on opiskelijavetoinen järjestö, joka on perustettu vuonna 2009. Nuori Yrittäjyys ry:n tiimi ja eri puolilta Suomea saapuneet alumnit suuntasivat tapahtumapäivän aluksi Espoon Otaniemeen Startup Saunan tiloihin, missä Mike Bradshaw ja Valtteri Haikarainen toivottivat meidät tervetulleiksi.

Valtteri Haikarainen ja Mike Bradshaw avasivat aamun.

Osa alumneista hyödynsi tilaisuuden ja pitchasi esiintymislavalla yritysideansa Mikelle ja Valtterille. Heidän antamista palautteista kertyi useita hyödyllisiä vinkkejä tulevia esiintymistilanteita varten. Nuoria kannustettiin tuomaan esille mm. avainlukuja toiminnasta, kertomaan erottautumistekijöistä verrattuna kilpailijoihin sekä esittämään call to action -kehote yleisölle liiketoiminnan vauhdittamiseksi.

NY-lähettiläs ja -alumni Milla Kippola.
Alumni Oskar Orko.

Lavalla kuultiin myös Suomen suurimman elinkeinoelämän järjestön eli Suomen Yrittäjien esittäytyminen ja tietoa tämän valtakunnallisen järjestön palveluista.

Startup Sauna oli mainio paikka päivän aloitukseen, sillä sen aktiivien toimesta on alun perin saanut alkunsa myös teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slush.    

Aamupäivän jälkeen ryhmämme siirtyi Slushiin, joka tarjosi alumneille runsaasti tutkittavaa, kiinnostavia keskusteluita erilaisten yritysten kanssa, perehtymistä uusiin innovaatioihin sekä lavalla pidettyjen puheenvuorojen seuraamista. Muutama nuorista päätyi kommentoimaan Slush-kokemustaan myös medialle haastatteluun.

Palautteiden perusteella alumneja kiinnostivat mm. avaruusteknologia, lääketieteeseen liittyvät uudet tuoteinnovaatiot sekä johtamista, yrityskulttuuria ja tuotekehitystä koskevat esitykset lavalla. Ainoa miinus olikin alumnien mielestä lopulta se, että Slushiin pääsi vain yhdeksi päiväksi.

Tässä nuorilta muutama mukaan tarttunut oppi Slushista ja siellä kuulluista esityksistä:

  • ”Nöyryys ja kunnianhimo kulkevat käsi kädessä.”
  • ”Idean ei tarvitse olla uusi, vaan se voi esimerkiksi parantaa jotain puutetta vanhassa ideassa.”
  • ”Tee sijoittajalle selväksi, mitä haluat häneltä. Anna myös selkeä kuva kasvumahdollisuuksista.”
  • ”Englannintaito kehittyy parhaiten puhumalla, kukaan ei katso sinua kieroon jos et pysty sanomaan jotain heti.”
  • ”…tuolla oli paljon ideoita, jotka tulevat muuttamaan maailmaa seuraavan kymmenen vuoden sisällä.”

Kiitämme suuresti Slushia, Suomen Yrittäjiä ja Aaltoes:iä antoisan, uusia virikkeitä ja tietoa tarjonneen tapahtumapäivän mahdollistamisesta.

Kuuntele ja katso Slushin toimitusjohtaja Eerika Savolaisen haastattelu Uskalla Yrittää -podcastista!

Seuraavaksi
Kansainvälistä katuvaatemerkkiä rakentamassa