JA-verkostomme opetusalan suunnannäyttäjien listalla

23.1.2023 2023UutisetYrittäjyyskasvatus

Majakka

Junior Achievement -verkostomme ja yrittäjyyskasvatuksen työskentelymalli on valittu Maailman talousfoorumin Education 4.0 Lighthouses -esimerkkien listalle.

Kansainvälisissä esimerkeissä on 16 merkittävää opetusalan suunnannäyttäjää, joiden toiminnassa on huomioitu osallistavaa lähestymistapaa pegagogiikassa, julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä – ylipäänsä monien toimijoiden yhteistyötä oppimisen edistämiseksi – sekä ratkaisujen skaalautuvuutta ja saavutettavuutta laajasti.

Maailman talousfoorumi kiinnittää huomioita lasten ja nuorten epätasa-arvoisiin mahdollisuuksiin oppia eri maissa, pärjätä ja saada koulutusta liittyen muuttuvaan työelämään. Foorumi nostaa esille teollisen vallankumouksen 4.0, joka liittyy teknologiseen kehitykseen ja innovaatioihin, kuten koneoppimiseen ja esineiden internetiin, sekä lasten ja nuorten tarpeisiin oppia uudenlaisia tulevaisuuden taitoja.

JA-verkostomme toiminnasta mainittiin erityisesti JA Entrepreneurial Skills Pass eli yrittäjyystaitojen passi, joka liittyy yrittäjyyden erilaisten osaamisalueiden oppimiseen. Myös yhteistyö monien toimijoiden kanssa on Nuori Yrittäjyys ry:n ja muiden JA-verkostossa toimivien järjestöjen lähtökohta.

Lue lisää

https://initiatives.weforum.org/reskilling-revolution/education-lighthouses

Seuraavaksi
Uskalla Yrittää -tapahtumat helmikuussa ympäri Suomen – nuoret esittelevät yrityksiään ja kisaavat paikoista kansallisessa finaalissa