Fennia ja Nuori Yrittäjyys – toimiva duo

3.10.2019 2019KumppanitUutiset

Me haluamme olla voimakkaasti mukana Nuori Yrittäjyys -toiminnan tukemisessa, lausuu Fennian yhteisöasiakkuuksista vastaava johtaja Kari Björklöv.

Fennian juuret ovat pitkälti yrittäjyydessä ja Suomeen tarvitaan uudenlaista yrittäjyyttä ja toimialoja. Toistakymmentä vuotta jatkunut kumppanuus on antanut tuhansille nuorille mahdollisuuden etsiä omia vahvuuksiaan, kokeilla yrittäjyyttä ja ensiaskeleita työelämässä. Usein nuorissa on paljon enemmän potentiaalia kuin he itse ymmärtävät.

 

Se pitäisi saada kuntoon, että nuoret ymmärtäisivät ”Hetkinen minähän pystyn tähän!”. Toisaalta joillain voi olla hieman väärä kuva työelämästä. Esimerkiksi ravintoalalla kokkiohjelmien kautta välittyy tietynlaista glamouria ja todellisuudessa pilkotkin vihanneksia keittiössä etkä suinkaan ole heti Gordon Ramsey, Björköv pohtii.

Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) ohjelmista Vuosi yrittäjänä tarjoaa ysiluokkalaisille, toisen asteen opiskelijoille ja korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden perustaa lukuvuoden ajaksi oma NY-yritys. Sen aikana moni löytää omat mielenkiinnon kohteet, vahvuutensa, esiintyy ehkä ensimmäistä kertaa julkisesti ja ottaa konkreettisesti vastuuta omasta elämästään.

Kari Björklöv (vas) palkitsemassa nuoria Fennian paras palvelu -palkinnolla Uskalla Yrittää -finaalissa

Suomessa on paljon nuoria, jotka ovat kyvykkäitä vaikka mihin. Toiset taas eivät osaa aktiivisesti myydä eivätkä tuoda vahvuuksiaan esille. Sitä voi ja pitää harjoitella.

”Haluamme debattia nuorten kanssa”

Fennia on ollut jo vuosia mukana Job Shadow -päivässä, jossa yritysjohtajat saavat työparikseen yhden päivän ajaksi NY-alumnin. Se kiteyttää pitkäaikaisen vakuutusalan suurtoimijan ja voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen yhteistyön ytimen.

Mikäs sen parempaa jos fennialaiset voivat ammentaa energiaa ja ajatuksia nuorista. Nuorten esimerkit kannustavat yhteistyömme jatkuvuutta, mekin opimme uudenlaisesta yrittäjyydestä tässä samalla. Haluamme debattia, keskustelua nuorten kanssa mm. työelämästä.

Vakuutusalalla on ehkä hieman vaikeaa tuottaa Vau-elämyksiä. Yritämme oppia nuorten kautta, miten siinä voisi ehkä onnistua, Björklöv päättää.

Seuraavaksi
Helsingin apulaispormestari ja ex-ministeri mukaan Job Shadow -päivään