Yrittäjyyspöhinää Pohjois-Savon semifinaalissa

18.2.2020 2020Uskalla Yrittää

Pohjois-Savon NY-yritykset kerääntyivät tiistaina Kuopio-Halliin esittelemään tuotteittaan ja palveluitaan. Semifinaalissa oli nähtävissä positiivista yrittäjämäistä asennetta kolmelta eri kouluasteelta.

Pohjois-Savon NY-yrittäjät pääsivät esittelemään yritysideoitaan neljäksi tunniksi Kuopio-Halliin osana Megatärskyt 2020 -tapahtumaa. Yritykset onnistuivat myös ihastuttamaan messuvieraat ja tuomariston myyntipuheillaan. Semifinaalissa oli osallistujia Juhani Ahon koulusta, Savon ammattiopistosta sekä Humanistisesta ammattikorkeakoulusta. Palkintojenjaossa tuomaristo paljasti kaksi yritystä, jotka etenivät Uskalla Yrittää -finaaliin.

Finaaliin edenneet:

Paras NY-yritys 
SalaMaa NY, Juhani Ahon koulu, Iisalmi

”SalaMaa on lapsille kerhotoimintaa tarjoava yritys. Jokaisella kerralla on uudet seikkailut vaihtelevien teemojen mukaan.”

Online:
Verkkosivut
Facebook
Instagram

Tuomaristo vakuuttui yrityksen selkeästä toimintasuunnitelmasta.  Yritys oli onnistunut kokonaisuus, jonka messupiste oli kunnossa ja myyntipuhe tarttuva. Tiimillä oli mielettömän hyvä asenne ja innostus tarttui jokaiseen vierailijaan. Toiminnalla oli myös selkeä tarina.

Paras korkea-asteen NY-yritys
RiSave NY, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Kuopio

”Uniikit, ylijäämä- ja kierrätyskankaista käsin valmistetut kassit ja pussukat.”

Online:
Verkkosivut
Instagram

Tuomaristo ihastui liikeidean ajankohtaisuuteen ja tuotteiden laadukkuuteen.  Tiimi oli jakanut roolit selkeästi ja erilainen osaaminen oli otettu käyttöön. Tiimillä oli myös hyvä tekemisen meininki, joka näky.

Muut voittajat:

Paras messupiste
SalaMaa NY, Juhani Ahon koulu, Iisalmi

Tuomariston mielestä messupiste aktivoi kävijöitä ja kiteytti tärkeimmät osat koko liikeideasta. Messupisteen graafinen ilme oli onnistunut ja myös yrityksen jäsenet olivat osa messupisteen kokonaisuutta. Pisteellä oli myös mahdollista nähdä kuvia yrityksen toiminnasta.

Paras myyntipuhe
Hemmotteluhuone NY, Savon ammattiopisto, Kuopio

”Haluan rentouttaa koko maailman!”

Online:
Verkkosivut
Facebook

Tuomaristo kuvaili myyntipuhetta luontevaksi ja se oli hienosti kiteytetty lopun sloganiin. Yrittäjä kertoi myyntipuheessa kaikki yrityksen olennaiset osat lyhyesti ja selkeästi.

Parhaat NY-yritykset valitsi liike-elämän tuomaristo, jossa olivat mukana:

  • Jouni Ortju, Laatukoulutus Jouni Ortju Ky
  • Sirpa Muiniekka, Business Center Kuopio
  • Juha Poikolainen, OP Pohjois-Savo
  • Sirpa Karppi, K-Market Neulamuikku

EM-kisat kesällä Portugalissa ja Kreikassa

Suomen parhaat Vuosi yrittäjänä -ohjelman yritykset kokoontuvat jälleen ensi keväänä Uskalla Yrittää -finaaliin Helsinkiin, 22.-23.4.2020. Finaali on ohjelmien Suomen mestaruuskilpailu. Valtakunnan paras perus- tai toisen asteen nuorten yritys edustaa heinäkuussa Suomea Nuori Yrittäjyys -yritysten EM-kilpailuissa Portugalissa, Cascaisissa. Finaalin paras korkea-asteen yritys lähtee EM-kilpailuihin Kreikan Ateenaan.

Lisätietoja:

Nuori Yrittäjyys ry:n operatiivinen johtaja
Eemeli Alanne, 045-855 6345
[email protected]

Voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -kilpailussa on mukana vuosittain n. 600 uutta yritystä, joita peruskoulun oppilaat ja toisen asteen opiskelijat ovat perustaneet tänä lukuvuonna kouluissaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Semifinaalit järjestetään yhteistyössä alueellisten YES-toimijoiden ja paikallisten oppilaitosten kanssa.

Seuraavaksi
Jyväskylän semifinaalin pääpalkinto Jämsään