Viime hetken vinkit NY Uskalla Yrittää -finaaliin – yksityiskohdat esiin

31.3.2016 Uskalla Yrittää

Viime hetken vinkit NY Uskalla Yrittää -finaaliin – yksityiskohdat esiin

Oma NY Uskalla Yrittää -finaalikokemus nuorena yrittäjänä oli huikea! Lukuvuoden 2011–2012 finaali järjestettiin Hämeenlinnassa, koulutuskeskus Tavastiassa. Hukkapuusta työstämämme leikkuulaudat ja pannunaluset vakuuttivat tuomarit konseptillaan jo semifinaalissa. Finaalipaikka oli jo itsessään meille uskomaton juttu, joten intoa ja ajatuksia riitti vielä parantaa kokonaisuuttamme Hämeenlinnaan.

Yrityksemme Whels Wood NY:n kehittämisen ja tuotannon lisäksi oli suunniteltavana kahden päivän kokonaisuus johon sisältyi yritysesittely, tuomariston haastattelu ja messupäivä kauppakeskuksessa. Ohjeistus oli selkeää, joten tartuimme toimeen innoissamme!

Tapasin finaalissa myös hyvän ystäväni isosiskon. Hän toimi NY-alumneissa. Olin niin innoissani finaalin meiningistä, että tietämättä alumneista mitään lupasin osallistua vuosikokoukseen. Se oli hyvä päätös! Olen edelleen toiminnassa mukana ja NY-alumnien kautta olen päässyt verkostoitumaan huipputyyppeihin, järjestämään suurta kansainvälistä konferenssia sekä reissaamaan ympäri Eurooppaa kansainvälisissä alumnitapahtumissa.

Anyway, tässä muutama asia, jotka huomioimme finaalipäiviä varten ja jotka näyttivät toimivan myös näkyvyydessä ja arvioinnissa.

Tuo jotain erityistä esille

Lahjoitimme osan voitostamme itämeren suojeluun. Päätimme lähteä erityisesti ympäristöystävällisyys edellä finaaliin ja toimme erityisesti tätä puolta johdonmukaisesti esille.

Oma innostus asiaansa saa ja pitää näyttää!

Pääsimme kaikki laittamaan itsemme likoon asiakkaiden ja tuomarien edessä ja kertomaan mitä teemme ja miten paljon olemme käyttäneet siihen aikaamme. Ei ole mitään noloa olla äärimmäisen innostunut omasta jutustaan, päinvastoin.

Yksityiskohdat kuntoon

Onnistuneen kokonaisuuden luomiseksi pitää kaikki oleellinen suunnitella hyvin. Esimerkiksi messupäivänä kannattaa messupöytään nojailut unohtaa ja haukottelut jättää välistä. Vaikka alkaisi jalat väsymään, niin kerran se vain kirpaisee! Oman NY-yrityksemme kanssa olimme jopa kaikki ostaneet samanlaiset neuleet selkiyttämään kuvaamme.

Kevään 2016 NY Uskalla Yrittää -finaali on jo oven takana! Nyt ehtii vielä hiomaan paketin viimeisetkin rippeet kasaan ja sen jälkeen innostuneella asenteella Helsinkiin. Tapaat finaalissa myös alumneja, minut mukaan lukien, jotka kertovat mahdollisuuksistasi jatkaa tekemällä oppimista finaalin jälkeen!

Nähdään pian,Henri_pieni (2)
Henri Pälkäs,
puheenjohtaja,
JA Alumni Finland

Seuraavaksi
Alumnin vinkit nuorelle Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan valmistautumisessa