Vesikakkuja, apupalveluita ja käsintehtyä kissanruokaa Mikkelin semifinaalissa

16.2.2017 2017Uskalla Yrittää

Mikkelin Kauppakeskus Stellassa ei ollut ihan tavallinen torstai, kun Etelä-Savon NY-yrittäjät valtasivat Tähtitorin Uskalla Yrittää -semifinaalissa.

Kodin apupalveluita, vesikakkuja, kotimaista eläinten ruokaa, viriketoimintaa senioreille, katiskoja, kauneus- ja hyvinvointituotteita ja lista jatkuu. YES Etelä-Savo järjesti torstaina 16.2. alueen semifinaalin ja Stellassa kauppa kävi aktiivisena kolmen tunnin ajan, kun nuoret yrittäjät esittelivät omia yrityksiään ja myivät tuotteitaan. Mukana oli viitisenkymmentä nuorta ja heidän 16 NY-yritystään alueen oppilaitoksista perus- ja toiselta asteelta.

Myös paikallislehti oli noteerannut NY-nuoret Mikkelissä!

Nuoret ovat mukana Nuori Yrittäjyys ry:n NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa, jossa he ovat osana koulun kurssia perustaneet NY-yrityksiä, jotka toimivat oikealla rahalla. Yritys toimii oppimisen polkuna työelämätaitoihin, taloudenhallintaan ja yrittäjämäiseen asenteeseen.

Semifinaalin aikana alueellinen tuomaristo kiersi messuilla ja haastatteli yrittäjiä messupisteillään. Keskusteluiden ja arvioinnin jälkeen voittajat valikoituivat ja kaksi yritystä valittiin edustamaan Etelä-Savoa kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin Helsinkiin 19.-20.4.2017. Finaaliin jatkavat parhaana perusasteen yrityksenä palkittu Lattiasta Kattoon NY Rantakylän yhtenäiskoulusta ja Moniapupalvelu NY Etelä-Savon ammattiopistosta, joka valittiin toisen asteen parhaaksi yritykseksi. Molemmat yritykset tarjoavat kodin apu- ja siivouspalveluita hyvään hintaan. Näiden lisäksi finaalissa nähdään myös vesikakkuja valmistava Vesikakku NY Rantakylän yhtenäiskoulusta, joka voitti aiemmin syksyllä NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman kansallisen liikeidea -kilpailun.

Moniapupalvelu NY:n löytää mm. Facebookista!

Muut semifinaalin palkitut

Yleisön suosikit: Lattiasta Kattoon NY (Rantakylän yhtenäiskoulu), siivous- ja kodinapupalveluita, Pyydystäjät NY (Rantakylän yhtenäiskoulu), itsetehtyjä katiskoja
Paras palvelu: Hip Hei NY (Rantakylän yhtenäiskoulu), monitoimikerho 8-vuotiaille, jossa kokataan ja leikitään
Paras tuote: Best4Pets NY (Rantakylän yhtenäiskoulu), terveellisiä ja lisäaineettomia herkkuja koirille, kissoille ja jyrsijöille
Paras messupiste: Lattiasta Kattoon NY (Rantakylän yhtenäiskoulu)

Lattiasta Kattoon NY putsasi palkintopöydän Mikkelissä
Seuraavaksi
Uskalla Yrittää –videosarja huipentuu: Riku Korhonen