Varsinais-Suomen Uskalla Yrittää –finalistit selvillä

25.1.2017 2017Uskalla Yrittää

Raisiossa tänään järjestetty Varsinais-Suomen Uskalla Yrittää –semifinaali kokosi Kauppakeskus Myllyyn 80 nuorta, jotka esittelivät yritystensä kehittämiä tuotteita ja palveluita. 15-20 –vuotiaat koululaiset kilvoittelivat paikoista kansalliseen Uskalla Yrittää –finaaliin.

 

Kaikki tapahtuman nuoret osallistuvat kuluvana lukuvuonna omassa koulussaan Nuori Yrittäjyys ry:n NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmaan. He ovat perustaneet osana koulun opetusta NY-yrityksiä, jotka toimivat oikealla rahalla.

Koulusta hyviä eväitä työelämään

Nuoria yrittäjiä Myllyssä oli koolla Salosta Turkuun ja Raisiosta Nousiaisiin. Yrityksiä nuoret ovat perustaneet yli 30. Liike-elämän asiantuntijoista koostunut tuomaristo arvioi päivän aikana nuorten osaamista ja asennetta ja valitsi Varsinais-Suomen alueen edustajat huhtikuiseen SM-finaaliin.

On hienoa nähdä nuorten into yrittäjyyttä kohtaan. Mukana semifinaalissa oli tänäkin vuonna kiinnostavia, tuoreita tuotteita ja palveluja. Moni nuori kommentoi tähtäävänsä tulevaisuudessa yrittäjäksi – NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelma toimii todella hyvänä pohjana näille suunnitelmille, tuomaristoon kuulunut tapahtumakoordinaattori Miia Kaerala Varsinais-Suomen Yrittäjistä sanoo.

Voittoisien yritysten joukossa palveluiden/tuotteiden tarjonta on laaja, mm. koruja, linnunpönttöjä, lautapelejä ja liikuntapalveluita.

Voitto tuntuu hyvältä ja lähdemme iloisin mielin jatkoon, toisen asteen parhaaksi NY-yritykseksi valitun PuuhaPojat NY:n Eelis Oinonen ja Paavo Mäkelä kommentoivat.

Varsinais-Suomen Uskalla Yrittää -semifinaalin voittajat, jotka etenevät finaaliin:

Paras myyjä
Sakari Seespuro, Fun Candies NY, Vaisaaren koulu, Raisio

Paras palvelu
Liikuntapalvelut Muay Thai NY, Turun ammatti-instituutti, Turku

Paras messuosasto
Naamn NY, Turun ammatti-instituutti, Turku

Paras tuote
Pajáro NY, Vasaramäen koulu, Turku

Paras NY-yritys (perusaste)
Business Race NY, Vaisaaren koulu, Raisio

Paras NY-yritys (toinen aste)
PuuhaPojat NY, Nousiaisten lukio, Nousiainen

Kunniamaininta
Nahka Pí NY, Salon lukio, Salo

Helsingissä 19.-20.4.2017 Uskalla Yrittää -finaalissa on mukana yli 100 nuorten yritystä ympäri Suomen. Se on osa virallista Suomi100 itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Voittajat julkistetaan palkintogaalassa Finlandia-talolla. Toisen ja korkea-asteen voittajat edustavat Suomea Euroopan mestaruuskilpailuissa kesällä 2017.

Raision semifinaalin järjesti YES Varsinais-Suomi.

 

 

Seuraavaksi
Nuori Yrittäjyys ry:lle uusi hallitus