Uskalla Yrittää –voittaja maailmannäyttelyssä kesällä!

7.2.2017 2017Uskalla Yrittää

Vuoden 2016 parhaan NY-yrityksen I´m Bluen menestystarina jatkuu. Espoolaisnuoret ovat perustaneet osakeyhtiön ja edustavat Suomea maailmannäyttelyssä ensi kesänä.

Patrik Pyöriä, Helmi Nurkkala, Ida Salo ja Otto Korhonen Luzernessa Suomen edustajana NY-yritysten EM-kisoissa (JA Europe Company of The Year Competition 2016)

 

Kolme kuukautta kestävä Astana EXPO 2017 järjestetään Kazakstanissa kesä-syyskuussa. Kotimaista mustikkalimua valmistava I’m Blue on esillä Suomen paviljongissa koko näyttelyn ajan.

– Uskomaton tilaisuus. Hienoa päästä levittämään puhdasta, meille niin tärkeää Suomi-kuvaa ja suomalaista yrittäjyyskasvatusta. Olemme valmiita viemään mustikkalimua maailmalle, nuoret iloitsevat.

I´m Bluen osakkaat ovat Etelä-Tapiolan lukiolaiset Ida Salo, Patrik Pyöriä, Helmi Nurkkala ja Otto Korhonen. He osallistuivat viime lukukaudella koulussaan NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmaan, jossa perustetaan oikealla rahalla toimiva NY-yritys osana koulun opetusta. Sen jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon. Uskalla Yrittää –semifinaalien kautta tie kävi kevään finaaliin, jossa I´m Blue valittiin Suomen parhaaksi toisen asteen yritykseksi. Heinäkuussa nuoret edustivat kunniakkaasti Suomea NY-yrittäjien EM-kisoissa Sveitsin Luzernessa. . Nyt I´m Blue on siis osakeyhtiö, jonka taivalta voi seurata täältä.

Tapiolasta Astanaan – tekemällä oppien

Syksyllä I´m Blue oli mukana eräässä Team Finlandin tilaisuudessa jolloin nuorten liikeidea, energia ja positiivisuus vakuuttivat paikallaolijat. Espoolaiset haluttiin ehdottomasti mukaan maailmannäyttelyyn. Valtioneuvoston kanslian vedolla toimiva Team Finland –verkosto edistää Suomen ja suomalaisten yritysten menestymistä maailmalla.

– I´m Bluen viesti siitä, että he ovat pian tämän maan tulevia eläkkeenmaksajia oli jämäkkä. Nuoria kannattaa kuunnella ja tukea heidän yrittäjyyttään, toteaa maailmannäyttelyn Suomen paviljongin pääkomissaari Severi Keinälä.

Suomi on osallistunut yli sadan vuoden ajan maailmannäyttelyihin ja sen merkitystä ei voi liioitella.

– Tämän vuoden maailmannäyttely on Suomen merkittävin hanke koskaan Keski-Aasiassa. Järjestäjät odottavat kahta miljoonaa vierailijaa kesän aikana, Keinälä sanoo.

Nuorten yrittäjien sinnikkyys palkitaan

NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmassa kypsynyt idea on jalostunut reilussa vuodessa niin, että nuorten yksi unelma toteutuu ensi kesänä. I´m Blue on ylpeänä Astanassa osa Suomen paviljongin näyttelyä.

Jokainen maailmannäyttelyn osallistujamaa järjestää paikan päällä oman kansallispäivänsä ja Suomen vuoro on juhannusviikolla 20.6. Silloin pidetään 100-vuotisjuhlat ja niissä on tarjolla espoolaisnuorten tekemää kotimaista mustikkalimua. Kansallispäivään osallistuu myös valtion ylintä johtoa; joko Tasavallan presidentti, pääministeri tai eduskunnan puhemies.

– I´m Bluen avulla meidän on mahdollista viedä maailmalle positiivista mielikuvaa Suomesta. Paviljongissamme on VIP- ja kokoustilat, joissa tarjoillaan mm. I´m Bluen puhdasta mustikkalimonadia vieraillemme, pääkomissaari Keinälä kertoo.

Astana EXPO 2017 järjestetään 10.6. – 10.9. Kazakstanin pääkaupungissa. Näyttelyn pääteemana on tulevaisuuden energiavaihtoehtojen esittely.

Tällä videolla I´m Blue kertoo miksi NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmaan osallistuminen oli heille tärkeä kokemus.

 

Seuraavaksi
Vieraskynä: Pikkuyrittäjät luokanopettajan silmin