Uskalla Yrittää -tapahtumien järjestelyt – tiimin terveiset

16.2.2022 2022Uskalla Yrittää

Koronarajoitukset ovat monin ikävin tavoin vaikuttaneet lasten ja nuorten elämään ja opiskeluun. Olemme saaneet palautetta, että osassa kouluja Uskalla Yrittää -tapahtumakiertueen järjestäminen virtuaalisena on herättänyt harmitusta ja myös motivaatiohaastetta. Ymmärrämme tämän täysin ja olisimme itsekin halunneet vihdoin järjestää taas tapahtumakokonaisuuden paikan päällä eri puolilla Suomea – pitkän pandemia-ajan jälkeen.

Uskalla Yrittää -tapahtumat ovat todella suuri kokonaisuus. Viime joulukuussa uskoimme vielä siihen, että tänä keväänä fyysiset tapahtumat onnistuvat ja olimme varanneet kymmenen kauppakeskusta pohjoisesta etelään tapahtumia varten. Valitettavasti valtakunnalliset koronarajoitukset pakottivat meidät muuttamaan suunnitelmat sekä kehittämään tiiviissä aikataulussa vaihtoehtoiset virtuaaliset toteutustavat. Nyt olemme seuranneet palautetta jokaisen virtuaalitapahtuman jälkeen ja on ollut ilo huomata, että tapahtumia on pidetty onnistuneina ja lähetysten ja virtuaalisen alustan on kuvattu tuoneen jopa arvokkuutta nuorille suunnattuun tapahtumaan. Olemme myös poimineet palautteista vinkkejä, joilla parantaa heti seuraavaa tapahtumaa.

Mutta miksi osaa tapahtumista ei voi lennossa vaihtaa lähitapahtumiksi, kun rajoituksia höllennetään? Tammikuussa saimme kouluista viestiä, että maaliskuun tapahtumien toteuttamismuodosta halutaan jo päätös, koska opettajien pitää varata bussikuljetukset ja suunnitella tapahtumapäivien järjestelyt ajoissa. Teimme lopulta tilannearvion sen hetkisillä tiedoilla rajoituksista ja päädyimme maaliskuun osalta virtuaalitoteutuksiin, jotta tapahtumat voidaan kaikella varmuudella järjestää. Suuren tapahtumakokonaisuuden toteutussuunnitelma ja sopimukset on lyötävä ajoissa lukkoon. Olemme pitäneet yhtenäisen linjan kiertueen toteutusmuodosta myös tasapuolisuuden vuoksi – sitäkin on meiltä toivottu. Kaikki koulut ja osallistujat saavat samanlaisen mahdollisuuden olla mukana tapahtumassa.

Finaalia olemme nyt vahvasti järjestämässä vihdoin lähitapahtumana – ensimmäisen kerran kahteen vuoteen! Olemme saaneet tiedon, että Kampissa tapahtumaa ei voi enää järjestää kauppakeskuksen ison remonttihankkeen vuoksi, joten neuvottelemme parhaillaan sopimusta Triplaan Pasilaan. Liikenneyhteydet sinne ovat hyvät eri puolilta maata.

Etäyhteydet koettelevat varmasti jaksamista, mutta pyrimme joka tapauksessa rakentamaan mahdollisimman innostavia ja kiinnostavia ohjelmia nuorille ja heidän opettajilleen sekä tarjoamaan mieleenpainuvan ja iloisen elämyksen kaikille osallistujille.

Toivomme, että tulevaisuudessa pääsemme taas jalkautumaan ympäri Suomea ja mahdollistamaan upeita tapahtumia ja kohtaamisia koulujen kanssa paikan päällä!

Terveisin,

Nuori Yrittäjyys ry:n poppoo

Seuraavaksi
Uskalla Yrittää 2022 -festivaali: Kanta-Hämeestä ja Päijät-Hämeestä finaaliin jatkavat yritykset Elvil NY ja Taival NY