Uskalla Yrittää -seminaareista buustia kevään kisoihin ja inspiraatiota ihan jokaiselle!

9.12.2020 2020Uskalla Yrittää

Nuori yrittäjyys ry järjesti syys-marraskuun aikana kolme Uskalla Yrittää -virtuaaliseminaaria yhteistyössä Yksityisyrittäjäin säätiön, MySpeakerin ja OP:n kanssa. Kaikkiin kolmeen seminaariin osallistui yhteensä yli 400 katsojaa. Seminaarien osallistujina oli opiskelijoita, koululuokkia, opettajia ja aluetoimijoita. Uskalla yrittää -teemaisten seminaarien tavoitteena oli tarjota nuorille ja opettajille mahdollisuus tutustua yrittäjyyden maailmaan. Kaikkien kolmen seminaarin tallenteet löytyvät nyt täältä ja niiden avulla pääsee erinomaisesti inspiroitumaan tulevan kevään Uskalla Yrittää -kilpailuja varten!

Tästä artikkelista löydät tiivistelmät kaikkien kolmen seminaarin puheenvuoroista. Valitse ne, jotka kiinnostavat eniten tai katso kaikki kymmenen.

Terveys on onnellisuutta – seuraa intohimoasi

Syyskuun seminaarissa 16.9. puhujina olivat teknologiayrittäjä Nelli Såger, Warner Music Finlandin kaupallinen johtaja sekä mm. Valtteri Bottaksen agentti Ville Ahtiainen ja Tiktak-yhtyeestä tunnettu solisti Petra Gargano.

Nelli Såger: Yrittäjyydestä ja johtotähdistä

Nelli Såger on terveysalan teknologiayrittäjä, insinööri ja kokenut puhuja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hän on Fifth Corner Inc. -yhtiön toimitusjohtaja ja yksi sen perustajista. Puheessaan Nelli listaa keskeisimmät opit ja löydökset omalta yrittäjän uraltaan Suomesta ja Piilaaksosta. Nelli toivoo, että opeista olisi apua monille yrittäjyyttä harkitseville ja tuleville yrittäjille. Nellin opit löytyvät myös täältä: 16 oppia tulevalle yrittäjälle.

Nellin puhe alkaa kohdasta: 0:01:59.

Ville Ahtiainen: Rohkeus seurata omaa intohimoa

Porilainen Ville Ahtiainen on energinen, luova ja suoraa kansankieltä tulittava yrittäjä, puhuja ja luova johtaja, jonka tarinat eivät jätä ketään kylmäksi. Nykyään Ville toimii Warner Music Finlandin kaupallisena johtajana, sekä kiertää maailmaa mm. Valtteri Bottaksen agenttina. Hän korostaa, että on tärkeää seurata omaa intohimoaan, koska terveys tulee onnellisuudesta ja onnellisuutta saa unelmien tavoittelusta. Villen puhe inspiroi ihan jokaista pohtimaan, mikä on oma intohimon kohde ja miten unelmiaan voi lähteä tavoittelemaan.

Villen puhe alkaa kohdasta: 0:32:04.

Petra Gargano: Asennetta, rohkeutta ja periksiantamattomuutta

Petra Garganon puheessa yhdistyvät inspiraatio, tarina rohkeudesta sekä opit tiimityöstä ja asenteen merkityksestä. Innostava ja koskettava puhe sisältää myös yllätyksellisyyttä. Petran puhe rohkaisee kuulijaa, inspiroi ja antaa konkreettisia keinoja matkalle kohti uutta ja tuntematonta. Petra oli vasta 13-vuotias, kun hän lähti rakentamaan yrittäjän uraansa Tiktak-yhtyeessä. Hän muistuttaa, että vaikka oma päämäärä tuntuisikin selkeältä, on välillä tärkeää pysähtyä pohtimaan, onhan suunta varmasti oikea. Petra myös painottaa hyvän työmoraalin ja tiimityön tärkeyttä niin bändissä kuin ihan kaikissa työpaikoissa. Hyvin toimiva tiimi mahdollistaa menestyksen!

Petran puhe alkaa kohdasta: 0:59:55.

Kaikki on mahdollista – usko unelmiisi

Lokakuun seminaari 7.10. oli ruotsinkielinen, ja siellä puhujina olivat triathlonisti Robson Lindberg, OP Vaasan palkkatyötä ja yrittäjyyttä yhdistelevät Fredrik Björk ja Hannah Malkamäki sekä pitkän linjan yrittäjä ja valtakunnan viralliseksi epäonnistujaksi itseään tituleeraava Tomi Kaukinen.

Alumnimme ja tilaisuuden juontaja Kalle Ulff haastatteli Robson Lindbergiä etäyhteyksin.

Robson: Vahvalla tahdolla mahdottomasta mahdollista

Triathlonisti ja puhuja Robson Lindberg löi takaraivonsa jäähän taklauksen seurauksena 5. divisioonan jääkiekkopelissä, mikä aiheutti hänelle aivovamman. Nyt Robsonin tavoitteena on tehdä comeback ja suorittaa täyspitkä triathlon. Hän osoittaa omalla esimerkillään, mitä tahto ja positiivinen asenne todella merkitsevät aivovaurioituneen ihmisen elämässä.

Robsonin puhe alkaa kohdasta: 0:01:56.

OP Vaasa: Pankkityö ja yrittäjyys

Fredrik Björkillä ja Hannah Malkamäellä on yhdessä yli 35 vuoden kokemus pankki- ja vakuutusalalta. He puhuvat siitä, kuinka tärkeää on uskoa itseensä ja ideoihinsa, mutta samalla olla valmiina kehittämään niitä tarvittaessa. Tässä puheessa saadaan tervehdyksiä myös muilta tunnetuilta vaasalaisilta!

OP Vaasan puhe alkaa kohdasta: 0:32:15.

Tomi Kaukinen: Start-up elämä ja yrittäjyys

Ruotsinsuomalainen Tomi Kaukinen on energinen, innovatiivinen ja pitkän kokemuksen start-up maailmasta omaava yrittäjä. Hän ei pelkää kertoa sitä, mitä ajattelee – eikä hän myöskään pelkää tarttua hulluihinkaan haasteisiin. Tomi puhuu siitä, kuinka negatiiviset ajatukset voi muuttaa positiivisiksi ja epäonnistumiset menestykseksi.

Tomin puhe alkaa kohdasta: 0:59:12.

 

Rohkeaa tekemistä omaa hyvinvointia unohtamatta

Marraskuun seminaarissa 17.11. puhujakaarti oli kaikista isoin eli huikeat viisi puhujaa. Inspiroimassa olivat Duudsonien riveistä tuttu Jarno Laasala, palkittu kasvuyritysjohtaja ja Jungle Juice Bar -mehubaariketjun perustaja Noora Fagerström, OP Helsingin yhteisölähettiläät ja palkkatyötä ja yrittäjyyttä yhdistelevät Petri Kuusisto ja Riina Kruut sekä Ivana Helsingin perustaja ja monitaituri Paola Suhonen.

Jarno Laasala muistutti, että jokainen on itse oman elämänsä tärkein ihminen.

Jarno Laasala: Kuinka päästää irti pelosta?

Duudsonien riveistä tuttu Jarno Laasala haluaa herättää yleisössä tunteita ja ravistella kuulijaansa. Jarno korostaa puheessaan sitä, että tärkeintä on uskaltaa yrittää ja lähteä tekemään. Hän sai idean, jota he lähtivät ystäviensä kanssa rohkeasti toteuttamaan. He uskoivat ideaansa, saivat tukea toisistaan, tekivät ahkerasti töitä unelmansa eteen ja menestyivät niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Jarno haluaa myös muistuttaa, että kaikki ei aina mene putkeen ja itsestään täytyy muistaa pitää huolta – jokainen on itse elämänsä tärkein ihminen.

Jarnon puhe alkaa kohdasta: 0:01:32.

Noora Fagerström & Jungle Juice Bar – kasvutarina rohkeudesta ja sinnikkyydestä

Noora Fagerström on palkittu kasvuyritysjohtaja ja Jungle Juice Bar -mehubaariketjun perustaja. Hän kertoo puheessaan yrityksen perustamisen, ja sen vaiheiden, onnistumisista sekä epäonnistumisista. Jokainen voi menestyä – taustastaan tai lähtökohdistaan riippumatta – kunhan muistaa olla rohkea ja sinnikäs.

Nooran puhe alkaa kohdasta: 0:25:39.

OP Helsinki: Palkkatyön ja yrittäjyyden yhdistäminen

Petri Kuusisto ja Riina Kruut toimivat yhteisölähettiläinä OP Helsingillä. Petrin kokoaikainen yrittäjyys muovautui elämän varrella sivutoimiseksi, kun taas Riinan haave osa-aikaisesta yrittäjyydestä sopivassa suhteessa palkkatyön vierellä on juuri käynyt toteen. Riina painottaa, että yrittäjän matka alkaa ajatustyöstä ja yrittäjähenkinen asenne on tärkeä ihan jokaiselle. Petri taas korostaa, että yrittäjyys kehittää osaamispääomaa, josta yrittäjä omistaa kaiken itse.

OP Helsingin puhe alkaa kohdasta: 0:53:05.

Paola Suhonen: Luovuus ja yrittäjyys elämäntapana

Ivana Helsingistä tuttu Paola Suhonen on kasvanut yrittäjäperheessä, mikä näkyy hänen ideologiassaan kaupallisuuden ja taiteellisuuden yhdistämisestä. Hän tituleeraakin itseänsä taiteilijayrittäjäksi. Suhonen kuuluu kirkkaimpiin, uuden aallon Suomi-muotoilija nimiin ja yli 20 vuoden aikana hän on pystynyt rakentamaan vahvan, omaäänisen, visuaalisen maailman. Vaatesuunnittelun lisäksi Paola on mm. elokuvantekijä, kirjailija, muusikko ja festarituottaja. Hän kehottaakin jokaista löytämään omat unelmat ja menemään rohkeasti niitä kohti. Hän muistuttaa myös, että unelmat voivat muuttua moneen kertaan matkan varrella!

Paolan puhe alkaa kohdasta: 1:12:21.

Seuraavaksi
Avataan omat silmämme katsomalla nuorten linssien läpi