Uskalla Yrittää -kilpailussa palkittiin Suomen parhaat yritykset

22.4.2021 2021Uskalla Yrittää

Uskalla Yrittää -finaalissa palkittiin nuoria yrittäjiä useissa kategorioissa sekä vuoden Pikkuyritys.

Suomen suurimman nuorten Uskalla Yrittää -yrittäjyyskilpailun pääpalkinnot jaettiin 22.4. virtuaalisessa finaalitapahtumassa. Pääpalkinnot menivät Jyväskylään ja Helsinkiin. Perusasteen ja toisen asteen kilpailukategorian voitti jyväskyläläinen DiscRelease NY, joka myy ja ostaa käytettyjä frisbeegolfkiekkoja. Vuoden paras pikkuyritys -palkinnon voitti FiveFire-yritys Lappeenrannasta. Yhteensä Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla yrittää -finaalitapahtumassa kisasi lähes 70 upeaa lasten ja nuorten innovatiivista yritystä. Myös presidentti Sauli Niinistö onnitteli kaikkia Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistuneita ja vieraili jututtamassa nuoria avajaispäivänä. Perus- ja toisen asteen pääpalkinnon voitti DiscRelease NY Jyväskylästä Mankolan yhtenäiskoulusta. Yritys myy ja ostaa käytettyjä frisbeegolfkiekkoja.

Pääpalkinto on kutsu Euroopan mestaruuskilpailuun Liettuaan heinäkuussa 2021 sekä 1000 € rahapalkinto. Yhdeksäsluokkalaisen opiskelijan pyörittämä yritys myy tuotteita verkkokaupassa, josta asiakas löytää helposti laajan valikoiman kiekkoja niin aloittelijoille, kuin kokeneillekin heittäjille. Nettisivuilta löytyy helposti eri osastot eri taitotason heittäjille, eli sieltä on helppo löytää juuri asiakkaan käteen parhaiten sopivat kiekot. Kaikki kiekot ovat kuntotarkastettuja ja -luokiteltuja, jonka vuoksi asiakas voi aina olla varma ostamansa kiekon kunnosta.

Yrityksen YouTube, Kotisivut, Instagram @discrelease_ny

Korkea-asteen pääpalkinnon voitti Get Lost Adventure JA Helsingin Humak-ammattikorkeakoulusta. Get Lost Adventure JA toimii Helsingissä sekä Ylläksellä ja tarjoaa bikepacking-työpajoja, Skin-based hiihtoseikkailuja ja kiipeilyä ulkona. Pääpalkinto on 1000 € rahapalkinto.

Yrityksen YouTube, Kotisivut / Website

Vuoden Pikkuyritys -voittajaksi valittiin korkeatasoisten finalistien joukosta FiveFire Lappeenrannan Pulpin koulusta. Voittoisa pikkuyritys valmistaa sytykeruusuja ja kiehisiä kierrätysmateriaalista, ja myös pakkaa tuotteet kierrätysmateriaaliin. “Helpoin tuli – paras tuli” -sloganilla pikkuyritys myy upeita ja käytännöllisiä tuotteita omalla nettisivullaan. Tuomaristo, jonka muodostivat Ilkka Paananen, Pinja “Pinkku Pinsku” Sanaksenaho ja André Noël Chaker, vakuuttui erityisesti FiveFiren tuotteista, kiertotalouden huomioimisesta ja toimivista myyntikanavista.

Vuoden Pikkuyritys ja Vuoden parhaat NY-yritykset

Vuoden Pikkuyritys
Perusaste

FIVEFIRE
Pulpin koulu, Lappeenranta

Vuoden paras yritys
Perus- ja toinen aste

DISCRELEASE NY
Mankolan Yhtenäiskoulu, Jyväskylä

Vuoden paras yritys
Korkea-aste

GET LOST ADVENTURES JA
Humak, Helsinki

Kunniamaininta
TrashCash NY
Centria Ammattikorkeakoulu, Ylivieska

PERUSTELUT

FiveFire: Tuomaristo, jonka muodostivat Ilkka Paananen, Pinja “Pinkku Pinsku” Sanaksenaho ja André Noël Chaker, vakuuttui erityisesti FiveFiren tuotteista, kiertotalouden huomioimisesta ja toimivista myyntikanavista.

DiscRelease NY: Tuomareiden mukaan yrityksen toiminta tukee nuorten liikuntaa ja hyvinvointia ja tekee frisbeegolfin harrastamisesta edullisempaa. Yrityksen tarjoama käytettyjen kiekkojen kuntoluokitus tekee ostamisesta turvallisempaa ja ostaja tietää mitä hän saa. Tämä lisää käytettyjen kiekkojen kysyntää ja sitä kautta vähentää uushankinnan tarvetta. Tulevaisuuden suunnitelmat toiminnan laajentamisesta ja olivat kattavat ja harvoin näkee näin seikkaperäistä ja syvällistä analyysia isojen yritystenkään lanseerauksissa.

Get Lost Adventures JA: Yritys vakuutti tuomariston innovatiivisella lähestymisellään omaan alaansa sekä uudenlaisella asiakaslähtöisemmällä otteella, jossa korostui asiakkaasta huolehtimisen lisäksi myös asiakkaan valmentaminen; asiakkaan omien taitojen kehittäminen. Yrityksessä näkyy selkeys: yritykseltä löytyy selvä visio ja keinot vision saavuttamiseksi, tiimi yrityksen takana on hyvä ja heillä on selkeät roolitukset. Yritys on ottanut huomioon yhteiskunnan vallitsevan tilanteen pandemian osalta ja vastaa myös ajan trendeihin: hyvinvointiin, kestävään kehitykseen ja kotimaan matkailuun.

Kategoriapalkinnot

Paras tuote

Puruset NY
Jämsän kristillinen kansanopisto, Jämsä

Paras palvelu

A.R.V.I.N matkanjohtaja- ja PR-palvelut NY
Riihenmäen koulu, Mäntsälä

Paras myyntitiimi

Puruset NY
Jämsän kristillinen kansanopisto, Jämsä

Paras virtuaalinen messuständi

Puruset NY
Jämsän kristillinen kansanopisto, Jämsä

PERUSTELUT

Paras tuote: Paras tuote -palkinnon sai Jämsäläinen Puruset NY Jämsän kristillisestä kansanopistosta. Puruset NY haluaa yrityksenä saada ihmiset ostamaan ekologisen, kotimaisella käsityöllä valmistetun puurusetin Kiinasta tilaamisen sijaan. He erottuvat kilpailijoistaan uniikilla tuotekokonaisuudella, johon sisältyy rusetin lisäksi myös kokonaan puinen laatikko ja rusetin tekstiiliosan väri on vaihdettavissa.

Tuomaristo näki tuotteen erittäin houkuttelevana ja kestävänä tuotteena, jonka pakkauskin on viimeistelty. Tuotteella hyvä skaalautuvuus, tavoitteena täysin luonnonmukaisista tarvikkeista valmistettu tuote. Tuotekehittelyssä on pidetty asiakkaat mukana alusta asti. Tuotteella on myös vientipotentiaalia.

Yrityksen YouTube, Kotisivut, Facebook, Twitter, Instagram @puruset_ny

Paras palvelu: Parhaan palvelun palkinnon voitti Mäntsäläläinen A.R.V.I.N matkanjohtaja ja PR-palvelut NY Riihimäen koulusta. Yritys tarjoaa B2B matkanjohtaja- ja PR-palveluita ulkomaalaisille ja kotimaisille matkanjärjestäjille. Tämän lisäksi yritys toimii matkanjärjestäjän ja asiakkaan välisenä kontaktina ja matkanjohtajana matkoilla.

Tuomariston mukaan yrittäjä oli ymmärtänyt hyvin kaupallistamisen, hän tuntee kohderyhmät ja myy palveluaan suoraan tarpeeseen. Tuomaristo näki palvelun sekä brändin uutuusarvon. Palvelun ainutlaatuisuus ja ajankohtaisuus, hyvät katteet sekä mahdollisuudet laajentua keräsivät kehuja tuomaristolta.

Yrityksen Youtube, Instagram @arvinmatkanjohtajajaprpalvelut, LinkedIn

Paras myyntitiimi: Parhaan myyntitiimin palkinnon sai myös Puruset Ny. Tuomaristo perusteli valintaansa mainitsemalla yrityksen upean myyntiasenteen. Puruset NY:llä on myyntineuvottelut käynnissä myös Jenkkeihin.

Tuomaristo arvosti tuotteen hienosti tarinan muodossa esiin tullutta ekologisuutta. Kaikki osallistuivat tuotteen esittelyyn ja esitystä rytmitettiin hyvin. Myynti oli aitoa ja rehellistä. Tiimi osoitti ennakkoluulottomuutta hankkimalla tunnettuja henkilöitä brändilähettiläiksi ja ovat osanneet hyödyntää tätä hienosti. Tuote esiteltiin myös teknisellä tasolla hienosti.

Paras virtuaalinen messuständi: Parhaan virtuaalisen messuständin palkinnon sai Jämsäläinen Puruset NY Jämsän kristillisestä kansanopistosta. Puruset NY haluaa yrityksenä saada ihmiset ostamaan ekologisen, kotimaisella käsityöllä valmistetun puurusetin Kiinasta tilaamisen sijaan. He erottuvat kilpailijoistamme uniikilla tuotekokonaisuudellamme, johon sisältyy rusetin lisäksi myös kokonaan puinen laatikko ja rusetin tekstiiliosan väri on vaihdettavissa.

Tuomaristo koki virtuaalisen messukävijän kokonaisuuden hyväksi, johon vaikutti esimerkiksi visuaalisuuteen panostettu yhtenäinen puutuotteeseen nojautuva ilme. Tuomaristo koki vaikuttavana, että tuotetta pääsi oikeasti tarkastelemaan virtuaalisesti lähemmin. Käyttäjätarinat näkyivät ja niistä kerrottiin, jonka lisäksi tiimillä hyvä työnjako ja valmistautuminen esiintymiseen. Yrityksen esiintyminen luontevaa ja vakuuttavaa.

Parhaat perus- ja toisen asteen NY-yritysten erilliskilpailut

Paras myyntipuhe – Pikkuyrittäjät

DISCRELEASE NY
Mankolan Yhtenäiskoulu, Jyväskylä

Paras myyntipuhe – perus- toinen ja korkea-aste

PP TRAINING NY
OSAO Kaukovainio, Oulu

Paras mainosvideo

143 NY
Reisjärven kristillinen opisto, Reisjärvi

SWEETBOX NY
Vaasan Lyseon lukio, Vaasa

Tykätyin some

A.R.V.I.N matkanjohtaja- ja PR-palvelut NY
Riihenmäen koulu, Mäntsälä

PERUSTELUT

Paras myyntipuhe – Pikkuyrittäjät:

Pikkuyrittäjien vuoden paras myyntipuhe -palkinnolla palkittiin Little Helpers -yritys Lappeenrannan Kesämäen koulusta. Little Helpersin myyntipuhe oli erinomaisesti valmisteltu ja hyvin vakuuttava. Pitchin energia välittyi kuulijoille asti ja toimi erinomaisen myyvänä: tuomariston teki välittömästi mieli tilata palveluita, joita oli koronasta huolimatta saatu toteutettua.

Paras myytipuhe – perus- ja toinen aste: Parhaan myyntipuheen palkinnon voitti Oululainen PP Training OSAO Kaukovainion koulusta. Yrityksen liikeideana on myydä kuntosali- sekä urheiluvalmennuksia verkkosivuillaan. Tuomaristo kuvaili yrityksen myyntipuhetta loistavaksi, sujuvaksi sekä loppuun mietityksi. Yrityksellä oli hyvin konkreettinen myyntipuhe alusta loppuun saakka. Liikeidean ajankohtainen sekä yhteiskunnallisesti tärkeä teema sekä vahva visuaalinen esitys toivat lisäarvoa.

Yrityksen Kotisivut, Facebook, Instagram @trainwithpp

Kunniamaininta: QUECO UF, Vamia, Vaasa

Kokonaisvaltainen ja sujuva esitys, erinomainen kokonaisuus. Kaksikielisyys. Tärkeä viesti!

Yrityksen YouTube, Facebook, Instagram @queco.uf

Paras mainosvideo:

Parhaan mainosvideon palkinto jaettiin kahdelle yritykselle. Reisjärveläinen 143 NY Reisjärven kristillisestä opistosta valmistaa Suomessa ekologisia vaatteita korostaen kiltteyttä ja ystävällisyyttä. Yritys haluaa levittää ystävällisyyden sanomaa kaikkialle tuottamalla oversized collegepaitoja, joissa on universaalinen viesti ”It’s cool to be kind”.

Yrityksen YouTube, Kotisivut, Instagram @143.ny

Lisäksi parhaan mainosvideon palkinnon jakaa Vaasalainen SweetBox NY Vaasan lyseon lukiosta. Yritys myy verkkokaupassaan ulkomaisista karkeista koottuja makeislaatikoita. Heidän kaksi lippulaivaansa ovat Japaniboxi, josta löytyy muun muassa suosittua Ramune-limsaa ja Pockyjä sekä Amerikkaboxi, joka sisältää esimerkiksi Reese’s-suklaata ja Nerds-karkkeja.

Yrityksen Kotisivut, Facebook, Instagram @/sweetboxsuomi, YouTube

Tykätyin some: A.R.V.I.N matkanjohtaja ja PR-palvelut NY voitti tykätyin some -palkinnon. Yritys keräsi huimat 1,6 tuhatta tykkäystä Facebookin somekilpailussa.

Signature Awards

Suomen Yrittäjät

KASVAVA NUORTEN SUOMI

Paras perusaste

DISCRELEASE NY
Mankolan Yhtenäiskoulu, Jyväskylä

SEB

SUSTAINABLE ENTREPRENEURSHIP

Paras lukio

NORDVI NY
Lauttasaaren yhteiskoulu, Helsinki

Fennia

TULEVAISUUDEN TEKIJÖIDEN TAKANA

Paras ammatillinen 2. aste

SOMEDA NY
Reisjärven kristillinen opisto, Reisjärvi

Elo

UNELMAT ELOSSA

Paras korkea-aste

CATCH ME OUTSIDE JA
Humanistinen ammattikorkeakoulu, Vantaa

OP

YRITTÄMISEN ARVOINEN IDEA

Paras yksinyrittäjä

JESSIE NY
Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto, Kuopio

EIT RawMaterials

CIRCULAR ECONOMY INNOVATION

Ajankohtainen ja vastuullinen

TrashCash NY
Centria Ammattikorkeakoulu, Ylivieska

PERUSTELUT

PARAS PERUSASTE – KASVAVA NUORTEN SUOMI (Suomen yrittäjien signature-palkinto)

Palkinnon voitti Jyväskyläläinen DiscRelease NY Mankolan yhteiskoulusta. DiscRelease NY on yritys, joka myy ja ostaa käytettyjä frisbeegolfkiekkoja. Tuotteita myydään verkkokaupassa, josta asiakas löytää helposti laajan valikoiman kiekkoja niin aloittelijoille, kuin kokeneillekin heittäjille.

Tuomariston mukaan yrityksellä on valmis liiketoiminta sekä vahva markkinoinnillinen ja myynnillinen ote yrittäjyyteen ja yrityksen toimintaan. Yritys on myös hienosti hyödyntänyt sosiaalista mediaa ja luonut jo vahvan verkoston yritystoiminnan tueksi. Yritys on hienosti hyödyntänyt nousevan lajin ja trendin. Ideassa on huomioitu kiertotalousnäkökulma, joka samalla mahdollistaa uusia lajista kiinnostuneita lajin pariin. Liikeidea on todella oivaltava, liiketoiminta on rakennettu ammattimaisesti ja asiakkaan ostopolku on hyvin mietitty. Tällä yrityksellä on mahdollisuus kestävälle liiketoiminnalle myös tulevaisuudessa. Yrityksestä välittyi swappie-mainen tarina Frisbeegolfin parissa.

PARAS LUKIO – SUSTAINABLE ENTREPRENEURSHIP (SEB:n signature-palkinto)

Parhaan lukion Sustainable Entrepreneurship -palkinnon voitti Helsinkiläinen Nordvi NY Lauttasaaren yhteiskoulusta. Nordvi NY pyrkii mullistamaan ihmisten tavan pysyä terveenä sekä edistämään heidän kokonaisvaltaista hyvinvointiaan. Yrityksen luoman applikaation avulla terveenä pysyminen ja kiireisen elämän yhdistäminen hoituu helpommin kuin koskaan.

Voittajayrityksen toiminnassa tuomaristo kiinnitti huomiota yrityksen rohkeaan, digitaalinen ja skaalautuva tuotteeseen. Tuomaristo piti liiketoiminnan perustana toimivasta vastuullisuudesta tai yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Idea huomioi megatrendit ja suunniteltu hinnoittelumalli mahdollistaa palvelun saatavuuden kaikille. Yrityksen taustalla on vakuuttavasti esiintynyt ja vastuuntuntoinen tiimi. Yrityksen markkina-analyysi, tulevaisuuden liiketoiminta suunnitelma ja kumppanuus ajattelu on ensiluokkaisia.

Yrityksen YouTube, Twitter, Instagram @nordvifi, LinkedIn

 

PARAS AMMATILLINEN – TULEVAISUUDEN TEKIJÖIDEN TAKANA (Fennian signature-palkinto)

Parhaan ammatillisen yrityksen palkinnon voitti Reisjärveläinen Someda NY Reisjärven kristillisestä opistosta. Someda NY on striimauspalveluyritys, joka tarjoaa striimausta mm. hautajaisiin ja muihin tilaisuuksiin. He striimaavat yritysten sekä yksityishenkilöiden tilaisuuksia ja tapahtumia Youtuben välityksellä ja tuovat ihmiset yhteen etäyhteyksien kautta. Someda NY:n toimintaan kuuluu myös verkkosivujen luominen ja päivittäminen.

Tuomariston kriteereinä tulevaisuuteen katsominen, taloudellisesti kestävä idea ja innovatiivisuus. Voittajaksi valikoituneella yrityksellä on potentiaalia kasvaa ja saavuttaa hieno taloudellinen tulos. Yrityksen idea, virtuaalisten perhejuhlien ja muiden vastaavien tilaisuuksien mahdollistaminen, osoittaa innovatiivisuutta ja kykyä tarttua mahdollisuuksiin ja luoda liiketoimintaa niiden ympärille. Yrityksen toiminta on muotoiltu asiakkaiden tarpeista lähtien ja toiminnan ydinajatus on hienosti kiteytetty yrityksen sloganiin ”Välimatkasta välittämättä”. Yritystä johtava tiimi on osaava ja innokas sekä valmis kehittämään toimintaa kokeilemisen ja asiakaspalautteen kautta.

Tiimillä on aktiivinen ja reipas ote, ja he ovat hyvin lähteneet verkostoitumaan muiden yritysten (mm. hautaustoimistot) kanssa asiakashankinnan vauhdittamiseksi. Verkostoituminen tuo parhaimmillaan yhteistyökumppaniyrityksillekin lisäarvoa heidän pystyessään tarjota asiakkailleen parempaa palvelua tämän yrityksen ratkaisujen kautta.

Yrityksen YouTube, Kotisivut, Facebook, Instagram @someda.ny

 

PARAS KORKEA-ASTE – UNELMAT ELOSSA (Elon signature-palkinto)

Parhaan korkea-asteen Unelmat Elossa -palkinnon voitti Vantaalainen Catch Me Outside JA Humanistisesta ammattikorkeakoulusta. Catch Me Outside JA tarjoaa pääkaupunkiseudulla uudenlaisia luontokokemuksia turvallisella, räätälöitävällä ja virkistävällä tavalla. Yritys suunnittelee ja järjestää lapsille jännittäviä metsäsyntymäpäiviä, tavoitteellisia tiimipäiviä erilaisille yrityksille ja ryhmille sekä rentouttavia, inspiroivia luontoretkiä vaikkapa ystäväporukalle.

Elon tuomariston kriteereinä voittajaa valittaessa toimivat uskallus, rohkeus ja positiivisuus ja nämä elementit näkyivät myös valitun voittajan toiminnassa. Yrittäjähenkisyys huokui kaikesta tekemisestä ja puheesta. Palo yrittäjyyteen ja omaan hommaan välittyi selkeästi. Arvostus luontoa kohtaan ja sen hyötyjen ja tietouden jakaminen muille on selkeää ja konsepti on onnistunut. Voittaja näkee itsensä yrittäjänä myös tulevaisuudessa ja tulevaisuuden suunnitelmat ovat sen suhteen selkeät.

Yrityksen Kotisivut, Facebook, Instagram @catch_me_outside_ja

PARAS YKSINYRITTÄJÄ – YRITTÄMISEN ARVOINEN IDEA (OP:n signature-palkinto)

Parhaan yksinyrittäjän palkinnon voitti Kuopiolainen Jessie NY Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopistosta. Jessie NY valmistaa laadukkaita urheiluasuja vaativille liikkujille. Erityisosaamisena fitness-asut naisille sekä miehille. Yrittäjä on myös koira-asusteiden taituri.

Palkinnon kriteereinä on tahto toimia itsensä työllistäjänä nyt ja tulevaisuudessa. Tuomaristo kiinnittää arvioinnissaan huomiota myös yrittäjämäiseen asenteeseen sekä oman jutun löytämiseen, jonka voi kaupallistaa.

Voittaja on oman osaamisen ja tietotaidon kautta hakeutumassa itsensätyöllistäjäksi. Yritys on jo kokeillut erilaisia tuotteita ja tunnistanut toiminnassaan parhaan katteen omaavat tuotteet. Yritys on lyhyen ajan sisällä onnistunut saamaan tilauksia uniikeille tuotteilleen ja yrityksellä on selkeä suunnitelma jatkoa ajatellen. Yrittämisen arvoinen idea palkinto myönnetään NY-yritykselle, jolla on selkeät edellytykset ja tahtotila toimia myös NY vuoden jälkeen.

Yrityksen YouTube, Kotisivut, Instagram @jessiesew

EIT KIERTOTALOUSINNOVAATIO (EIT RawMaterials signature-palkinto)

Palkinnon voitti Ylivieskalainen TrashCash NY Centrian ammattikorkeakoulusta. Yrittäjä on roskapankin ylläpitäjä, joka maksaa asiakkailleen rahaa palauttamistaan roskista. Yritys toimii välikätenä jätelaitoksille ja toimittaa asiakkaidensa keräämät roskat eteenpäin.

Tuomariston kriteereinä oli löytää yritys, jonka liikeidea on ajankohtainen ja vastuullinen. Se myös haastaa ihmiset uudenlaiseen ajatteluun ja tarttuu maailman roskaantumisongelman alkupäähän. Yrityksellä on monipuoliset verkostot ja se tulee työllistämään useamman teollisen toimialan osaajia. Toiminta on mahdollista laajentaa myös kansainväliseksi. Tämä kiertotalousinnovaatio toimisi hyvin myös teollisuuden raaka-aineiden etsinnässä, kun pyritään saamaan metallit toissijaisista lähteistä tehokkaasti jatkojalostukseen ja uudelleen käyttöön.

JA Alumni Award

JA Alumni Award palkinnon voittanut yritys on Hämeenlinnalainen Abua NY Nummen yhtenäiskoulusta. Abua NY auttaa asiakasta lasten syntymäpäiväjuhlien suunnittelussa, mutta myös niiden tai muiden juhlien, pelien tai tapahtumien livestriimauksessa.

Palkinnon saaneen yrityksen roolituksen tulee olla selkeä, ja yhteistyö niin vankkaa, että se ajaa yritystä eteenpäin. Yrittäjämäisen asenteen tulee paistaa jokaisesta yrityksen henkilöstä läpi. Jokaisen yrityksen jäsenen tulee olla hyvä tiimipelaaja, sekä osoittaa uskoa omaan ja toisen tekemiseen.

Yrityksen YouTube, Kotisivut, Facebook, Instagram @abua.ny

JA Alumni Award yksilöpalkinnot voittivat:

  • Luka Väisänen, DiscRelease NY
  • Arvi Martikainen, A.R.V.I.N matkanjohtaja ja PR-palvelut NY
  • Jessica Huhtinen, Jessie NY
Palkinnon saajan tulee olla hyvä verkostoituja. Sosiaalisuus ja kiinnostus yrittämiseen tulee näkyä omasta puheesta ja kehonkielestä. Palkinnon saajan tulee myös omata yrittäjämäinen asenne ja uskoa omaan tekemiseensä. Rohkeus on myös suuressa osassa palkinnon saamista.

Presidentti Niinistö onnitteli kaikkia Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistuneita

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö lähetti nuorille videotervehdyksen finaalitapahtuman avajaispäivänä. Tervehdyksessään hän kannustaa nuoria ja korostaa, että yrittäminen vaatii päättäväisyyttä, omistautumista ja ahkeruutta, mutta parhaimmillaan se on vapautta toteuttaa itseään. ”Yrittäjyydessä kuten muussakin elämässä on hyvä pitää mieli avoinna uuden oppimiselle. Omaan tekemiseen kannattaa luottaa. Ja jos ei heti osaa, voi oppia.”

Presidentti Niinistö kertoi seuraavansa ilolla nuorten tekemistä. ”Onnittelen teitä jokaista Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistumisesta. Ohjelmassa mukana olo tarkoittaa, että olette jo saavuttaneet paljon. Teidän lukuvuoden mittainen yrittäjyyskokemuksenne saa nyt loppuhuipennuksen. Kokemuksesta on teille epäilemättä myös hyötyä tulevaisuudessa.” Presidentti huomioi myös Nuori Yrittäjyys ry:n työn yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä: ”Kiitän Nuori Yrittäjyys -yhdistystä tärkeästä työstä. Olette ottaneet tavoitteeksi antaa kaikille Suomen lapsille ja nuorille mahdollisuuden oppia yrittäjyyttä.”

Presidentti Niinistö jututti viittä, eri puolilta Suomea tulevaa kilpailuyritystä vierailemalla näiden virtuaalisilla messupisteillä keskiviikkona. Hänelle esiteltiin innokkaasti mm. puisia klapitelineitä, kotijäätelön valmistusohjeita, ympäristöystävällistä tiskiainetta, jazzia, ja visakoivusta valmistettuja puurusetteja.

Uskalla Yrittää -finaalitapahtumassa kilpaili lähes 70 yritystä

Nuori Yrittäjyys ry järjesti nuorille suunnatun kaksipäiväisen Uskalla Yrittää -yrittäjyyskilpailun finaalitapahtuman virtuaalitoteutuksena 21.–22.4. Finalistit perusasteelta, toiselta asteelta ja korkea-asteelta olivat valikoituneet yhdeksässä alueellisessa semifinaalissa eri puolilta Suomea. Virtuaalisessa finaalissa he pääsivät esittelemään Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa perustettuja yrityksiään vaikutusvaltaiselle tuomaristolle sekä yleisölle.

Uskalla Yrittää -finaalin avajaispäivänä 21.4. palkittiin yrittäjyyskasvatuksen tukijoita, opettajia, kuntia sekä online-kisojen voittajia. Perttu Pölönen innosti ja haastoi nuoria keynote-puheenvuorossaan näkemään itsensä monipuolisemmin, ja Hanken Svenska handelshögskolan apulaisprofessori Pia Polsa herätteli opettajaseminaarissa keskustelua aiheesta: Vastuullinen liiketoiminta – onko sellaista olemassa? Lisäksi Nuori Yrittäjyys palkitsi kolme NY Vuosi yrittäjänä -opettajaa, Vuosi yrittäjänä -kouluja sekä Pikkuyrittäjät-tukijoita.

Seuraavaksi
Uskalla Yrittää -podcast: Täydellinen CV | Kesätyöt (Kausi 1, jakso 3)