Uskalla Yrittää 2023: Satakunnan ja Varsinais-Suomen yrittäjyyskilpailusta finaaliin jatkaa kuusi nuorten harjoitusyritystä

15.2.2023 2023Uskalla YrittääUutiset

Uskalla Yrittää 2023 Pori, Satakunnan & Varsinais-Suomen voittajat

Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -tapahtumakokonaisuudessa Satakunnan ja Varsinais-Suomen aluetapahtumaan 15. helmikuuta 2023 osallistui 42 nuorten perustamaa harjoitusyritystä (NY-yritystä) ja noin 100 nuorta. Yritysmaailman asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsi kilpailuun osallistuneiden joukosta kuusi yritystä, joiden tie jatkuu huhtikuussa Helsingissä järjestettävään finaaliin. Yläkoulun ja toisen asteen opiskelijat esittelivät yritystensä tuotteita ja palveluita Uskalla Yrittää -tapahtumassa Porin kauppakeskus Puuvillassa.

Porissa palkittiin innovatiivisia tuotteita ja monipuolisia palveluita

Satakunnasta ja Varsinais-Suomesta Uskalla Yrittää -finaaliin etenivät seuraavat NY-yritykset:

Paras NY-yritys, perusaste: Raision kynttilät NY
Vaisaaren koulu, Raisio 

Raision kynttilät NY tuottaa kynttilöitä ja kuljettaa niitä ilmaiseksi Raision seudulla asiakkaille. 
Perustelut: Yrityksen liikeidea on ajankohtainen ja siinä on otettu hyväntekeväisyysnäkökulma huomioon. Tuotteen valmistuksessa ja liiketoiminnassa painottuu ekologisuus ja yrittäjistä huokuu innokkuus yritystoimintaa kohtaan ja yritys esitteli toimintaansa vakuuttavasti. Yritykselle oli laadittu myös laadukkaat nettisivut.

Paras NY-yritys 2. aste: NeVe Somet NY
WinNova, Pori

NeVe Somet NY tarjoaa somekoulutusta ja sisällöntuotantoa yrityksille ja yksilöasiakkaille.
Perustelut: Yrityksen liikeidea on raikas, mielenkiintoinen ja ajankohtainen. Yrityksen jäsenten esiintyminen oli luontevaa ja vakuuttavaa, ja heillä oli selkeä työnjako. Yritys on tehnyt merkittävää myyntiä tavoitteellisesti ja yrittäjillä on selkeitä jatkosuunnitelmia yrityksen tulevaisuudelle.

Paras liikeidea: RSV Tuning NY
Vaisaaren koulu, Raisio 

RSV-Tuning NY myy ajoneuvoihin erilaisia lisävarusteita, kuten led-valoja. Tuotevalikoima kohdistuu erityisesti mopoautoihin ja koppimönkijöihin.
Perustelut: Yritys on tunnistanut selkeän kohderyhmän ja ratkaisee näiden ongelman järkevästi hinnoitelluilla tuotteillaan. Yrityksellä on valmiit nykyaikaiset kotisivut ja toimiva verkkokauppa, joka on suunnattu selkeästi kohderyhmälle. Yritystä pyörittää toimiva tiimi, jossa on mietitty selkeät roolijaot.

Paras tuote tai palvelu: Korttikuningatar NY
Nousiaisten lukio, Nousiainen 

Korttikuningatar NY myy eri teemaisia itsevalmistettuja kortteja. Lisäksi yritys valmistaa kortteja asiakkaiden omien toiveiden mukaan.
Perustelut: Yritys on onnistunut tuotteistuksessa ja tehnyt liiketoiminnasta kannattavaa. Yritykseltä löytyy omat nettisivut ja tuotteissa on huomioitu ekologisuus. Tuomariston vakuuttivat myös motivoituneen yksinyrittäjän valtava panostus liiketoimintaan sekä luonteva esiintyminen.

Paras messupiste: Juissi Bussi NY
Ulvilan lukio, Ulvila

Juissi Bussi NY on bussiin rakennettu liikkuva kahvila, joka palvelee siellä missä asiakkaita on. Yrityksen pystyy tilaamaan myös omiin juhliin tai tapahtumiin kahvila-/tarjoilupalveluna. 
Perustelut: Yrityksen messupiste erottautui selkeästi muista ja houkutteli asiakkaan vierailemaan messupisteellä. Messupiste on suunniteltu ja somistettu hyvin brändinmukaisesti. Messupisteeseen on tuotu eloisuutta ja viihtyisyyttä muun muassa oikeilla bussipenkeillä, liikennemerkillä ja muilla autoaiheisilla somisteilla. Tuomariston mielestä yrityksen messupiste oli kuin bussikahvila jo itsessään.

Juissi Bussi NY voitti myös tapahtumassa järjestetyn yleisöäänestyksen parhaasta messupisteestä!

Paras myyntipuhe: Glara NY
WinNova, Pori 

Glara NY myy lahjasettejä, joilla voi ilahduttaa läheisiä. Lahjasetit koostuvat jalkakuorinnasta, palasaippuasta ja kynttilästä.
Perustelut: Yrityksen myyntipuhe oli selkeä, vakuuttava ja harkittu kokonaisuus, joka herätti kuulijan kiinnostuksen. Esitystä oli selkeästi harjoiteltu ja siihen osallistui koko tiimi. Minuutin myyntipuheessa kerrottiin selkeästi yrityksen eri osa-alueista ja koko aika hyödynnettiin hyvin.

Aluetapahtumaan ja -kilpailuun osallistui nuoria seuraavista oppilaitoksista:

 • Nousiaisten lukio, Nousiainen 
 • Porin Lyseon koulu, Pori 
 • Ulvilan lukio, Ulvila 
 • Vaisaaren koulu, Raisio
 • WinNova, Pori 
 • WinNova, Rauma

Aluetapahtumaan osallistuneisiin NY-yrityksiin voi tutustua tarkemmin tapahtuman verkkosivulla.  

Valinnat ratkaisi liike-elämän ammattilaisista koostuva tuomaristo:

 • Mirka Ahola, yrittäjä, Liikekulman kauneushoitola
 • Aarno Hakamäki, Hakosalo Oy
 • Ida Heinonen, OP
 • Teemu Malinen, Sofokus
 • Joona Mannonen, Rakennusliike Mannonen
 • Annika Santa-Paavola, OP
 • Kati Suomi, Turun yliopisto
 • Petra Tuomisaari-Maksimainen, Wiilaamo
 • Nita Vallimäki, Satakunnan Yrittäjät
 • Krista Vääräkoski, Protime Oy
 • Ilona Wessman, Prizztech

Kevään finaalista kohti Euroopan mestaruuskisoja

Uskalla Yrittää -kilpailun finaali järjestetään 18.–19.4.2023 Helsingissä. Finaalissa palkitaan nuorten harjoitusyrityksiä useissa eri kategorioissa ja valitaan parhaat NY-yritykset edustamaan Suomea kesällä 2023 järjestettävässä Euroopan mestaruuskilpailussa ja Gen-E-tapahtumassa

Vuosi yrittäjänä -ohjelma

Uskalla Yrittää on Suomen merkittävin nuorten yrittäjyystapahtuma ja voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämä kokonaisuus. Vuonna 2023 aluetapahtumiin ympäri Suomen osallistuu yli 1000 yläkoululaista ja toisen asteen opiskelijaa, jotka ovat perustaneet kuluvan lukuvuoden aikana harjoitusyrityksen Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Suomessa Vuosi yrittäjänä -ohjelma on ollut käytössä 1990-luvun puolivälistä saakka. Kymmenet tuhannet nuoret ympäri Suomea ovat osallistuneet ohjelmaan kouluissaan, osana opetusta. 

Nuorten yrittäjämäistä asennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa vahvistava ohjelma on käytössä yli 110 maassa. Nuori Yrittäjyys ry:n kansainvälinen kattojärjestö Junior Achievement (JA) perustettiin USA:ssa Springfieldissä vuonna 1919. Ensimmäiseksi ohjelmaksi kehitettiin Vuosi yrittäjänä, jotta maaseudulta kaupunkiin muuttavat nuoret saisivat tietoa ja taitoja pärjätäkseen aikuisina teollistuvassa maailmassa.

Lisätietoja:

Hanna Savolainen aluepäällikkö
Hanna Savolainen

Aluepäällikkö

Satakunta Aluepalvelut

044 4939697

[email protected]

Eveliina Linna

Markkinointiviestinnän asiantuntija

Koko Suomi Viestintä, markkinointi, tapahtumat ja alumnityö

040 704 0085

[email protected]

Seuraavaksi
Pirkanmaan Uskalla Yrittää -kilpailusta finaaliin seitsemän nuorten harjoitusyritystä