Uskalla Yrittää 2022 -festivaalikiertue: Kymenlaaksosta finaaliin jatkavat yritykset Fiesta NY ja Selviytyjät NY

9.2.2022 2022Uskalla Yrittää

Nuori Yrittäjyys ry:n valtakunnallisen Uskalla Yrittää -kilpailun Kymenlaakson aluefestivaaliin ja semifinaaliin osallistui 9. helmikuuta virtuaalisesti 14 uutta nuorten perustamaa yritystä ja yli 40 nuorta. Tuomaristo valitsi kaksi yritystä alueen edustajiksi huhtikuussa järjestettävään finaaliin. Yritykset esittelivät toimintaansa virtuaalisesti Howspace -alustalla järjestetyssä semifinaalitapahtumassa.

Finaaliin edenneet NY-yritykset:

Paras NY-yritys, perusaste: Fiesta NY

Tuomaristo kiitti yritystä erinomaisesta liikeideasta, hyvästä motivaatiosta ja koko tiimin aktiivisuudesta. Yritys on reagoinut hienosti myös korona-ajan mukanaan tuomiin muutoksiin.

Paras NY-yritys, toinen aste: Selviytyjät NY

Tuomaristo kehui yritystä erinomaisesta ideasta, hyvin tehdystä taustatyöstä ja asiakasryhmän tuntemuksesta. Yrityksen tekemisestä paistoi läpi kunnianhimo.

Semifinaalissa palkittiin lisäksi seuraavat yritykset:

Paras tuote: Perhovirta NY

Yrityksen taustalla on vuosien harrastus. Tuomaristoon teki vaikutuksen erityisesti vahva tuotteiden tuntemus ja valmiit asiakkaat.

Paras palvelu: WeMEKioski NY

Tuomaristo vaikuttui ammattimaisesti hoidetusta kokonaisuudesta, jossa on verkostoiduttu paikallisten toimijoiden kanssa, saatu konkreettista myyntiä sekä onnistuttu hävikin minimoinnissa.

Paras liikeidea: DTAV NY

Tuomariston perusteluissa korostuivat tunnistettu kohderyhmä ja kasvava markkina. Perustajilla on osaamista sisällöntuotannossa, jolloin yrityksellä on hyvät mahdollisuudet kasvuun.

Uskalla Yrittää -semifinaalissa palkitut ja finaaliin edenneet yritykset valitsi Kymenlaakson aluefestivaalissa ammattimainen tuomaristo:

  • Kalle Kallionpää, yritysneuvoja Cursor
  • Timo Lehmusmetsä, yritysneuvoja Kinno
  • Elina Ämmälä, yrittäjyysopettaja, Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto

Kymenlaakson aluefestivaaliin ja semifinaaliin osallistui yli 40 nuorta seuraavista oppilaitoksista:

  • Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto, Hamina
  • Iitin lukio
  • Kotkan lyseo
  • Pappilansalmen koulu

Finaalin kautta EM-kisoihin Tallinnaan

Kansallinen Uskalla Yrittää -finaali järjestetään 27.–28.4.2022 Helsingissä. Valtakunnan parhaat NY-yritykset pääsevät edustamaan Suomea heinäkuussa Gen-E -kilpailuun Viron Tallinnaan.

Vuosi yrittäjänä -ohjelma

Voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -kilpailuun osallistuu satoja uusia NY-yrityksiä, joita peruskoulun oppilaat ja toisen asteen opiskelijat ovat perustaneet kuluvan lukuvuoden aikana Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Suomessa Vuosi yrittäjänä -ohjelma on ollut käytössä 1990-luvun puolivälistä saakka. Kymmenet tuhannet nuoret ympäri Suomea ovat osallistuneet ohjelmaan kouluissaan, osana opetusta.

Nuorten yrittäjämäistä asennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa vahvistava ohjelma on käytössä yli 110 maassa. Nuori Yrittäjyys ry:n kansainvälinen kattojärjestö Junior Achievement (JA) perustettiin USA:ssa Springfieldissä vuonna 1919. Ensimmäiseksi ohjelmaksi kehitettiin Vuosi yrittäjänä, jotta maaseudulta kaupunkiin muuttavat nuoret saisivat tietoa ja taitoja pärjätäkseen aikuisina teollistuvassa maailmassa. JA Worldwide -verkosto on ehdolla vuoden 2022 Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.

Lisätietoja Kymenlaakson aluefestivaalista ja semifinaalista:

Kymenlaakson aluepäällikkö:
Maarit Koverola
[email protected], 040 190 2545

Kouvolan alueyhteyshenkilöt:
Minna Tuukkanen ja Tiina Vainio
[email protected]
[email protected]

Seuraavaksi
Timanttista yrittäjyyskasvatusta lapsille ja nuorille jo 20 vuoden ajan – katsaus Nuori Yrittäjyys ry:n historiaan