Uskalla Yrittää 2022 -festivaali: Kanta-Hämeestä ja Päijät-Hämeestä finaaliin jatkavat yritykset Elvil NY ja Taival NY

18.2.2022 2022Uskalla Yrittää

Nuori Yrittäjyys ry:n valtakunnallisen Uskalla Yrittää -kilpailun Kanta-Hämeen sekä Päijät-Hämeen aluefestivaaliin ja semifinaaliin osallistui 18. helmikuuta virtuaalisesti 11 uutta nuorten perustamaa NY-yritystä ja noin 30 nuorta. Tuomaristo valitsi kaksi yritystä alueen edustajiksi huhtikuun lopussa järjestettävään finaaliin. Nuoret yrittäjät esittelivät toimintaansa virtuaalisessa semifinaalitapahtumassa Howspace -alustalla.

Finaaliin edenneet NY-yritykset

Paras NY-yritys: Elvil NY
Koulu: Ammattiopisto Tavastia, Hämeenlinna
Elvil NY toimittaa asiakkaan valitseman herkkuarkun vaivatta suoraan kotiovelle. Tuomaristo kiitti yritystä erityisesti ajankohtaisesta liikeideasta, palvelun toimivasta konseptista ja hyvin toteutetusta visuaalisesta ilmeestä. Tiimi on tehnyt paljon töitä yrityksen eteen. Hinnoittelu on mietitty hyvin, markkinoinnissa on otettu aktiivisesti yhteyttä yrityksiin ja tuote on mietitty kokonaisvaltaiseksi palveluksi.

Paras liikeidea: Taival NY
Koulu: Hämeenlinnan Lyseon lukio
Taival NY tarjoaa viriketoimintaa ikäihmisille. Tuomaristo kehui yritystä erityisesti ajankohtaiseen tarpeeseen tarttumisesta, aktiivisesta markkinoinnista ja liikeidean kehittämisestä edelleen toiminnan aikana. Tiimin jäsenten vuorovaikutustaidot olivat huippuluokkaa ja tehtävät oli selkeästi jaettu. Toiminnassa korostui merkityksellisyys ja yhteisöllisyys. 

Valinnat ratkaisi arvovaltainen tuomaristo

Uskalla Yrittää -semifinaalissa palkitut ja finaaliin edenneet yritykset valitsi Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen aluefestivaalissa ammattimainen tuomaristo:

  • Antti Mikkola, Linnan kehitys Oy
  • Nina Ranimaa, Rania Oy
  • Helena Lehkonen, Hämeenlinnan kaupunki, Tacit Oy

Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen aluefestivaaliin ja semifinaaliin osallistui nuoria kolmesta oppilaitoksesta:

  • Hämeenlinnan lyseon lukio
  • Ammattiopisto Tavastia
  • Padasjoen yhtenäiskoulu

Lisätietoa Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen semifinaaliin osallistuneista NY-yrityksistä löytyy tapahtuman virtuaaliselta messualustalta Howspacesta >>

Finaalin kautta EM-kisoihin Tallinnaan

Kansallinen Uskalla Yrittää -finaali järjestetään 27.–28.4.2022 Helsingissä. Valtakunnan parhaat NY-yritykset pääsevät edustamaan Suomea heinäkuussa Gen-E -kilpailuun Viron Tallinnaan.

Vuosi yrittäjänä -ohjelma

Voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -kilpailuun osallistuu satoja uusia NY-yrityksiä, joita peruskoulun oppilaat ja toisen asteen opiskelijat ovat perustaneet kuluvan lukuvuoden aikana Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Suomessa Vuosi yrittäjänä -ohjelma on ollut käytössä 1990-luvun puolivälistä saakka. Kymmenettuhannet nuoret ympäri Suomea ovat osallistuneet ohjelmaan kouluissaan, osana opetusta.

Nuorten yrittäjämäistä asennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa vahvistava ohjelma on käytössä yli 110 maassa. Nuori Yrittäjyys ry:n kansainvälinen kattojärjestö Junior Achievement (JA) perustettiin USA:ssa Springfieldissä vuonna 1919. Ensimmäiseksi ohjelmaksi kehitettiin Vuosi yrittäjänä, jotta maaseudulta kaupunkiin muuttavat nuoret saisivat tietoa ja taitoja pärjätäkseen aikuisina teollistuvassa maailmassa. JA Worldwide -verkosto on ehdolla vuoden 2022 Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.

Lisätietoja aluefestivaalista ja semifinaalista:

Virve Hopearuoho
Kanta-Hämeen aluepäällikkö
[email protected]
050 4710 330

Seuraavaksi
Uskalla Yrittää 2022 -festivaali: Pirkanmaalta huhtikuiseen finaaliin jatkaa kuusi NY-yritystä