Tampereella nähtiin palveluyritysten ilotulitus

31.1.2020 Uskalla Yrittää

Suomen merkittävimmän nuorten yrittäjyyskilpailun Uskalla Yrittää -semifinaaliin Tampereella osallistui perjantaina 22 uutta, nuorten perustamaa yritystä. Tuomaristo valitsi viisi yritystä Pirkanmaan edustajiksi kevään valtakunnalliseen finaaliin Helsinkiin.

Yritykset esittelivät toimintaansa ja myivät tuotteitaan ja palveluitaan Kauppakeskus Koskikeskuksessa neljän tunnin ajan torstaina iltapäivällä.  Vuoden 2020 oli palveluliikeideoiden juhlaa, kun 17 NY-yritystä tarjosi erilaisia palveluita lasten hoidosta ikäihmisten auttamiseen.

Ennen semifinaalia Tampereella järjestettiin koulutuksenjärjestäjien ja elinkeinoelämän yhteinen Mitä työelämälle tapahtuu huomenna? -seminaari. Lavalla nähtiin muunmuassa Ellun Kanojen Ida Martikainen ja kansanedustaja Sofia Vikman.

Finaaliin edenneet:

Paras tuote
Kantoke NY, Tampereen seudun ammattiopisto, Virrat

”Teemme ja myymme puunkantotelineitä ja keikkoja.”

Tuomariston mielestä tuotteella on uutusarvoa ja se tarjoaa innovatiivisen ratkaisun asiakkaan ongelmaan. Tuote on käyttäjäystävällinen ja sitä on kehitetty asiakaslähtöisesti. Tuotteessa on otettu myös ekologisuus huomioon ja yritys haluaa kehittää sitä koko ajan eteenpäin.

Paras palvelu
Riemu NY, Ylöjärven lukio, Ylöjärvi

”Järjestämme uniikkeja liikunta- ja askartelusynttäreitä 4–10-vuotiaille lapsille.”

Online:
Kotisivut
Instagram
Facebook

Tuomaristo vakuuttui pitkälle viedystä palvelukonseptista, joka on tehty helpoksi ostaa. Tiimi herättää heti luottamuksen ostajassa ja se on innostunut ja palveluhenkinen.

Paras liikeidea
Roposen rintit NY, Anna Tapion koulu, Pälkäne

”Teemme 3D-printtauksia.”

Online:
Instagram

Tuomaristo kuvaili liikeideaa potentiaaliseksi ja siinä on hyödynnetty teknologiaa. Tiimillä on hyvä tekemisen meininki ja he ovat palvelutilanteessa läsnä.

Paras peruskoulun NY-yritys
Jelppi NY, Takahuhdin koulu, Tampere

”Autamme ikäihmisiä ja teemme pihatöitä.”

Online:
Instagram
Facebook

Tuomariston mielestä yrityksen liikeidea on ajankohtainen ja yritys on tunnistanut tärkeän kohderyhmän. Yrityksellä on hyvä ryhmähenki ja tekemisen meininki. Palvelu on uniikki omalla alueellaan.

Paras toisen asteen NY-yritys
Jalo NY, Ylöjärven lukio, Ylöjärvi

”Valmistamme ja myymme vastuullisesti käsintehtyjä rusetteja ylijäämä- ja kierrätysmateriaaleista.”

Online:
Kotisivut
Instagram
Facebook

Tuomariston vakuutti erinomaisesti mietitty konsepti. Ideassa on otettu huomioon yhteiskunnallinen vaikuttaminen, työllistäminen ja ekologisuus. Tiimissä on selkeät roolit, ja asioita on tehty laaja-alaisesti. Yritys on rakentanut lyhyessä ajassa toimivat osto- ja myyntikanavat sekä vahvan brändin. Yrityksellä on selkä toimintasuunnitelma, jonka mukaan toimintaa on kehitetty.

Muut voittajat:

Finaaliin valittujen lisäksi tapahtumassa palkittiin kaksi NY-yritystä kunniamaininnoilla parhaasta messupisteestä ja parhaasta myyntipuheesta.

Paras myyntipuhe
Los Eventos, Ylöjärven lukio, Ylöjärvi

”Järjestämme unohtumattoman viihdetapahtumia Pirkanmaan alueella. Tarjoamme myös yrityksille tai yksityishenkilöille apua tapahtuman järjestämisessä.”

Online:
Kotisivut
Instagram
Facebook

Myyntipuhe on tarttuva ja selkeä. Se kutsuu ostamaan ja siihen on panostettu. Myyntipuhe on energinen ja se jää hyvin mieleen.

Paras messupiste
Riemu NY, Ylöjärven lukio, Ylöjärvi

Messupiste on selkeä kokonaisuus, joka kutsuu ostamaan. Se näkyy kauas ja ilmentää yrityksen ideaa.

Parhaat NY-yritykset valitsi liike-elämän tuomaristo, jossa olivat mukana:

  • Eeva Toivonen, Kuntarahoitus
  • Jaska Repo, Popsockets Emea
  • Katri Färm, Pirteä Paketti
  • Anssi Häikiö, OP Tampere

Mukana oli lähes seitsemänkymmentä nuorta näistä oppilaitoksista:

Anna Tapion koulu, Pälkäne
Nokianvirran koulu, Nokia
Takahuhdin koulu, Tampere
Tampereen palvelualan ammattiopisto, Tampere
Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio, Tampere
Tampereen seudun ammattiopisto, Virrat
Ylöjärven lukio, Ylöjärvi

EM-kisat kesällä Portugalissa

Suomen parhaat Vuosi yrittäjänä -ohjelman yritykset kokoontuvat jälleen ensi keväänä Uskalla Yrittää -finaaliin Helsinkiin, 22.-23.4.2020. Finaali on ohjelmien Suomen mestaruuskilpailu. Valtakunnan paras toisen asteen nuorten yritys edustaa heinäkuussa Suomea Nuori Yrittäjyys -yritysten EM-kilpailuissa Portugalissa, Cascaisissa.

Lisätietoja:

Nuori Yrittäjyys ry:n operatiivinen johtaja
Eemeli Alanne, 045-855 6345
[email protected]

Voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -kilpailussa on mukana vuosittain n. 600 uutta yritystä, joita peruskoulun oppilaat ja toisen asteen opiskelijat ovat perustaneet tänä lukuvuonna kouluissaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Semifinaalit järjestetään yhteistyössä kansallisen YES-verkoston ja paikallisten oppilaitosten kanssa.

Seuraavaksi
Mikkelin semifinaalista kaksi uutta NY-yritystä finalistien joukkoon