Seinäjoki sai osansa nuorten innostuksesta

14.2.2020 2020Uskalla Yrittää

Hyllykallion Prisma Etelä-Pohjanmaalla toimi perjantaina näyttämönä 27:lle nuorten perustamalle yritykselle. Yritykset kilpailivat pääsystä Suomen merkittävimmän nuorten yrittäjyyskilpailun Uskalla Yrittää -finaaliin. Kolme yritystä valittiin edustamaan aluetta finaalissa.

Etelä-Pohjanmaan NY-yrittäjät pääsivät esittelemään tuotteitaan ja palveluitaan neljäksi tunniksi sekä vakuuttamaan tuomariston myyntipuheillaan. Palkintojenjaossa tuomaristo paljasti valitsemansa kolme finaaliin etenevää yritystä. Semifinaalin nuoret yrittäjät osoittivat erinomaista yrittäjämäistä asennetta ja semifinaaliin oli valmistauduttu huolella. Se näkyi hienoina messupisteinä ja tekemisen meininkinä.

Finaaliin edenneet

Paras NY-yritys, perusaste
Skidi NY, Seinäjoen lyseo, Seinäjoki

”Tarjoamme lastenhoitoa useiden erilaisten teemamahdollisuuksien siivittämänä (esim. kielikylpy, musiikki, ulkoilu, askartelu) Lisäksi erikoisuutenamme on mahdollisuus useampaankin hoitajaan kerralla.”

Online:
Facebook

Yrityksellä on erinomainen kokonaispaketti ja heidän liikeidealleen on markkinat olemassa. Yrityksen tarjoama palvelu on ajankohtainen ja merkittävä. Yritys on ottanut toiminnassaan huomioon erilaiset kohderyhmät.

Yrityksen markkinointiin on panostettu ja yrityksen kokonaisilme on hiottu valmiiksi. Tiimi yrityksen taustalla on uskottava ja innostava, joka herättää luottamusta ostajassa.

Paras NY-yritys, toinen aste
Duunnittaret NY, Sedu, Lapua

”Myymme palveluita eli työtämme. Palveluihin kuuluu esim. siivoaminen, ikkunanpesu ja kaikenlaiset muut arkea helpottavat työt.”

Online:
Facebook
Instagram

Yritys oli konseptiltaan ja toiminnaltaan valmis paketti. Tiimi on täynnä yrittäjämäisen asenteen omaavia tekijöitä, joilla on erilaista osaamista. Tiimin jäsenet olivat messuilla myyntihenkisiä ja vahvasti läsnä messupisteellä.

Yritys oli ymmärtänyt oman työnsä arvon, joka näkyi realistisena hinnoitteluna.  Yrityksellä on selkeä halu kehittää toimintaa ja tekeminen on ollut suunnitelmallista. Messutoimintaa täydensi erinomainen messupiste.

Paras tuote/palvelu
Voimakoirat NY, Sedu, Seinäjoki

’’Yritykseni tekee motivoivia koirataideteoksia eri tuotteissa, esimerkiksi korteissa.’’

Yrityksen tuote on valmis myytäväksi ja sillä on myös paljon kansainvälistä potentiaalia. Yritys on onnistunut kehittämään tuotteiden brändiä ja brändin näkyvyys on otettu huomioon tuotteissa. Yrityksen messupiste tuki yrityksen tuotetta ja korosti sen erinomaisuutta. Messupisteellä oli myös esittelyvideo, joka kuvasti asiakkaalle tuotteen valmistusprosessin.

Muut voittajat

Finaaliin valittujen lisäksi tapahtumassa palkittiin NY-yrityksiä seuraavissa kategorioissa:

  • Paras messupiste: Lahjaksi NY, Sedu, Lapua
  • Paras myyntipyhe: HauMau NY, Sedu, Seinäjoki
  • Kunniamaininta yrittäjämäisestä asenteesta: Kioski Kahvila NY, Sedu, Seinäjoki

Parhaat NY-yritykset valitsi liike-elämän tuomaristo, jossa olivat mukana:

  • Eeva Toivonen, Kuntarahoitus
  • Ari Loukasmäki, Etelä-Pohjanmaan Uusyrityskeskus ry
  • Niina Koskipalo, Into Seinäjoki Oy
  • Päivi Katajamäki, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu
  • Petra Piironen, Etelä-Pohjanmaan Kauppakamari

Mukana oli noin 70 nuorta Koulutuskeskus Sedun Lapuan ja Seinäjoen yksiköistä sekä Seinäjoen lyseosta.

EM-kisat kesällä Portugalissa

Suomen parhaat Vuosi yrittäjänä -ohjelman yritykset kokoontuvat jälleen ensi keväänä Uskalla Yrittää -finaaliin Helsinkiin, 22.-23.4.2020. Finaali on ohjelman Suomen mestaruuskilpailu. Valtakunnan paras nuorten yritys edustaa heinäkuussa Suomea Nuori Yrittäjyys -yritysten EM-kilpailuissa Portugalissa, Cascaisissa.

Lisätietoja

Nuori Yrittäjyys ry:n operatiivinen johtaja
Eemeli Alanne, 045-855 6345
[email protected]

Voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -kilpailussa on mukana vuosittain n. 600 uutta yritystä, joita peruskoulun oppilaat ja toisen asteen opiskelijat ovat perustaneet tänä lukuvuonna kouluissaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Semifinaalit järjestetään yhteistyössä alueellisten YES-toimijoiden ja paikallisten oppilaitosten kanssa.

Seinäjoen semifinaalin järjesti yhteistyössä YES Etelä-Pohjanmaa ja Nuori Yrittäjyys ry.

Seuraavaksi
Yrittäjyyspöhinää Pohjois-Savon semifinaalissa