Pohjois-Savon Uskalla Yrittää -semifinaalissa uudistettiin perinteisiä aloja

21.3.2019 Uskalla Yrittää

Pohjois-Savon Uskalla Yrittää -semifinaali kokosi Kuopion Kauppakeskus Apajaan 21 nuorten perustamaa yritystä Savon ammattiopistosta, Ylä-Savon ammattiopistosta, Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopistosta, Humanistisesta ammattikorkeakoulusta ja Savonia ammattikorkeakoulusta.

Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä- ja Start Up -ohjelmissa mukana olevat opiskelijat ovat perustaneet opintoihinsa kuuluvan yrityksen ja esittelivät toimintaansa kauppakeskuksessa uteliaiden ohikulkijoiden lisäksi kilpailun tuomaristolle. Tuomaristo oli vakuuttunut nuorten hyvästä asenteesta ja yrityksien monialaisuudesta. Finaaliin Kuopiosta eteni kaksi yritystä, yksi toiselta asteelta ja yksi korkea-asteelta.

Uskalla Yrittää -finaaliin edenneet yritykset:

Paras NY-yritys (toinen aste)

Keliaakikon Unelma NY (Ylä-Savon ammattiopisto)
-Yritys on kehittänyt todella hyvän kokonaisuuden. Yrityksen valmistamat tuotteet olivat laadukkaita ja niiden ulkoasuun oli panostettu. Toiminta oli hyvällä pohjalla ja tuotteet valmiita oikeille markkinoille, kuten paikallisen kahvilan hyllylle vietäviksi.

Paras NY-yritys (korkea-aste)

Doombox NY (Humanistinen ammattikorkeakoulu ja Savonia ammattikorkeakoulu)
-Yrityksellä on hyvä ja monipuolinen ja -alainen tiimi. Tuote on omaperäinen, sille on kysyntää ja se on hyvin personoitavissa. Yritys on ymmärtänyt myös, kuinka teknologiaa voidaan tukea perinteisemmillä menetelmillä.

Kunniamaininnat: 

Paras myyntipuhe

Doombox NY (Humanistinen ammattikorkeakoulu ja Savonia ammattikorkeakoulu)
– Puhetta oli selkeästi harjoiteltu. Se oli omaperäinen ja mieleenpainuva ja täytti hyvän myyntipuheen kriteerit. Myyntipuhe yllätti positiivisesti ja herätti halun mennä tutustumaan yritykseen tarkemmin.

Paras palvelu

Minttumarian autotyöt NY (Savon ammattiopisto)
– Hyvin perinteisellä alalla on saatu aikaan uudesta näkökulmasta mietitty palvelukokonaisuus. Palvelukonsepti täyttää markkinoilla aukon ja sille on selkeä kysyntä omalla alallaan. Yrityksellä on myös valtavasti kasvupotentiaalia.

Paras tuote

Keliaakikon Unelma NY (Ylä-Savon ammattiopisto)
– Konsepti on loppuun asti mietitty. Tuotteet olivat sekä tuomariston että ohikulkijoiden mielestä maukkaita ja laadukkaita. Tuotteita on saatu myös hyvin myytyä ja näin ollen niiden toimivuus todistettu.

Finaalin kautta EM-kisoihin Ranskaan

Suomen parhaat Vuosi yrittäjänä -ohjelman yritykset kokoontuvat jälleen ensi keväänä Uskalla Yrittää -finaaliin Helsinkiin, 9.5.2019. Uskalla Yrittää -finaalin paras toisen asteen nuorten yritys edustaa heinäkuussa Suomea Nuori Yrittäjyys -yritysten EM-kisoissa Ranskassa Lillessä.

Sata vuotta NY-yrittäjiä

Vuosi yrittäjänä -ohjelma täyttää vuonna 2019 sata vuotta. Suomessa ohjelmaollut käytössä 1990-luvun puolivälistä saakka. Kymmenettuhannet nuoret ympäri Suomea ovat osallistuneet ohjelmaan kouluissaan, osana opetusta.

Nuorten yrittäjämäistä asennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa vahvistava ohjelma on käytössä yli 110 maassa. Nuori Yrittäjyys ry:n kansainvälinen kattojärjestö Junior Achievement (JA) perustettiin USA:ssa Springfieldissä vuonna 1919. Ensimmäiseksi ohjelmaksi kehitettiin Vuosi yrittäjänä, jotta maaseudulta kaupunkiin muuttavat nuoret saisivat tietoa ja taitoja pärjätäkseen aikuisina teollistuvassa maailmassa.

Seuraavaksi
Vuosi yrittäjänä -ohjelman kaikki finalistit tiedossa