Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan Uskalla Yrittää -semifinaalissa yli tuhat kävijää ja kahdeksan NY-yritystä kevään finaaliin

11.2.2021 2021Uskalla Yrittää

Tuomaristo valitsi kahdeksan NY-yritystä Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan edustajiksi kevään valtakunnalliseen virtuaaliseen finaaliin 21.-22.4.2021

Nuori Yrittäjyys ry:n valtakunnalliseUskalla Yrittää -kilpailun semifinaaliin osallistui 11.2. Pohjanmaalta ja Keski-Pohjanmaalta huimat 68 uutta nuorten perustamaa yritystäTuomaristo valitsi seitsemän yritystä alueen edustajiksi huhtikuussa järjestettävään finaaliin ja lisäksi vieraat äänestivät yhden yrityksen finaaliin. Yritykset esittelivät toimintaansa virtuaalisesti Howspace -alustalla järjestetyssä semifinaalitapahtumassa torstaina 11.2. iltapäivällä. Semifinaalitapahtumaan osallistui yli 1000 kävijää päivän aikana.

Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan semifinaalissa palkitut yritykset

 

Finaaliin edenneet NY-yritykset

Paras tuote: Design Lamp UF (Vamia)

Liikeidea: Design valaisin

Tuomareiden perustelut: kestävyysajattelu, luonnonmateriaalit, yksinkertaisen kaunis design tuote, brändi skaalattavissa.

 

Paras palvelu: 100% Business UF (Vamia)

Liikeidea: Business podcast nuorille

Tuomareiden perustelut: Podcast joka palvelee omaa ikäpolveaan, eli nuoria, ja antaa heille hyvän työkalupakin talous- ja yrityskysymyksissä.

 

Paras liikeidea:  Sweet Box NY (Vaasan Lyseon lukio)

Liikeidea: Myy ulkomaalaisista karkeista koottuja laatikoita suomalaisille verkkokaupasta

Tuomareiden perustelut: Hyvin brändätty liikeidea. Sisältö voi vaihdella maan, juhlakauden tai eri tapahtumien mukaan. Yrittäjien taloustietous ja markkinointiosaaminen erittäin hyvällä tasolla.

 

Paras yhteiskunnallinen yritys:  UCMC NY (Vamia)

Liikeidea: UCMC on yritys, joka tuunaa pikamuodin nopean tahdin takia varjoon jääneitä vaatteita. Tuunaamalla tuomme omat tyylit vaatteisiin ja samalla jaamme sanomaa pikamuodin haitoista.

Tuomareiden perustelut: Oli hienoa huomata, että kestävyys oli osakkaiden kulmakivi kun he rupesivat pohtimaan liikeideaansa. Yritys näyttää toiminnallaan, että kestävälle liikeidealle löytyy businessmahdollisuuksia yritys toimii mallina muille yrityksille. Hienoa!

 

Paras NY-yritys (peruskoulut): Minisoap UF (Kristinestads högstadieskola)

Liikeidea: Pienet kertakäyttösaippuat

Tuomareiden perustelut: Hyvin suunniteltu tuote, viimeistelty tuotekehitys ja liikesuunnitelma, ammattitaitoinen esitys ja hyvä työnjako tiimissä.

 

Paras NY-yritys (toinen aste): Queco UF (Vamia)

Liikeidea: Ekologinen konetiskijauhe

Tuomareiden perustelut: Tuotekehitykseen ja erityisesti myrkyttömyyteen nähty vaivaa, tuote ja pakkaus ympäristöystävällinen, tuotebrändäykseen kiinnitetty paljon huomiota, ovat mukana jo Reko-toiminnassa, tulevaisuuden tuote, monikäyttöinen

 

Paras NY-yritys Keski-Pohjanmaalta: TK Store NY (Kpedu, Keski-Pohjanmaan ammattiopisto)

Liikeidea: 100 % merinovillapipoja. Itselle tehty muilla sopiva

Tuomareiden perustelut: Hieno slogan (”itselle tehty muille sopiva”) ja logo. Hyvää tiimityötä ja taloudellisesti menestynyt konsepti. Tulevaisuuden suunnitelmat ja kehitysajatukset yritystoiminnalle selkeät.

 

Yleisön suosikki: N2K Jeppis UF (Jakobstads gymnasium)

Liikeidea: Huppareita pietarsaarelaisilla sananlaskuilla

 

Uskalla Yrittää -finaaliin edenneet yritykset valitsi Vaasassa ammattitaitoinen tuomaristo: 

  • Kaj Aaltonen, Elo
  • Jens Björknäs, OP
  • Tanja Davidov, Taiga Chocolate Oy
  • Hippi Hovi, Rannikko-Pohjanmaan yrittäjät
  • Johanna Stenback, All Things Content Oy
  • Mia Storm, Fennia
  • Tommi Virkama, Startia VASEK
  • Ted Wallin, Gambit

 

Finaalin kautta EM-kisoihin Liettuaan 

Kansallinen Uskalla Yrittää -finaali järjestetään 21.-23.4.2021 virtuaalisesti Howspace-alustalla. Valtakunnan paras NY-yritys pääsee edustamaan heinäkuussa Suomea European Company of the Year -kilpailuun Liettuan Vilnaan. Kevään pandemiatilanteen globaali kehittyminen ratkaisee, järjestetäänkö kilpailut paikan päällä vai virtuaalisesti. 

 

Vuosi yrittäjänä -ohjelma 

Voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -kilpailussa on mukana satoja uusia NY-yrityksiä, joita peruskoulun oppilaat ja toisen asteen opiskelijat ovat perustaneet tänä lukuvuonna kouluissaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Suomessa Vuosi yrittäjänä -ohjelma on ollut käytössä 1990-luvun puolivälistä saakka. Kymmenettuhannet nuoret ympäri Suomea ovat osallistuneet ohjelmaan kouluissaan, osana opetusta.  

Nuorten yrittäjämäistä asennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa vahvistava ohjelma on käytössä yli 110 maassa. Nuori Yrittäjyys ry:n kansainvälinen kattojärjestö Junior Achievement (JA) perustettiin USA:ssa Springfieldissä vuonna 1919. Ensimmäiseksi ohjelmaksi kehitettiin Vuosi yrittäjänä, jotta maaseudulta kaupunkiin muuttavat nuoret saisivat tietoa ja taitoja pärjätäkseen aikuisina teollistuvassa maailmassa. 

Kainuun semifinaalit järjestettiin yhteistyössä Kainuun ammattiopiston kanssa.  

 

Lisätietoja Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan semifinaalista:

Inger Aaltonen

Alueverkoston päällikkö

Nuori Yrittäjyys ry

+358 41 451 4600

Seuraavaksi
Pohjois-Pohjanmaalta ja Lapista 6 yritystä Uskalla Yrittää -finaaliin – semifinaaliin osallistui myös vierailevia yrityksiä Ruotsista