NY Uskalla Yrittää -semifinaalit potkaistiin käyntiin Jyväskylässä!

20.11.2015 Uskalla Yrittää

NY Uskalla Yrittää -semifinaalit potkaistiin käyntiin Jyväskylässä!

Lähes 40 NY-yritystä ja yli 100 nuorta esitteli tuotteitaan ja palveluitaan Kauppakeskus Forumissa perjantaina 20.11.2015 YES Keski-Suomen ja Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä NY Uskalla Yrittää -semifinaalissa. Eri liiketoiminta-alat – kampaamoyrittäjistä käsintehtyjen tuotteiden valmistajiin – olivat monipuolisesti edustettuina semifinaalissa. Semifinaalit ovat osa Nuori Yrittäjyys ry:n NY Vuosi yrittäjänä -opinto-ohjelmaa, jossa perus- ja toisen asteen nuoret perustavat oikealla rahalla toimivan harjoitusyrityksen (NY-yrityksen) lukuvuoden ajaksi.

Liike-elämän tuomaristo valitsi voittajat

Kasvun Roihun Janne Roiha ja NY Start Up -ohjelmassa mukana oleva Eeva-Maija Pusa haastattelemassa NY-yritystä semifinaalissa.
Kasvun Roihun Janne Roiha ja NY Start Up -ohjelmassa mukana oleva Eeva-Maija Pusa haastattelemassa NY-yritystä semifinaalissa.

Semifinaalin tuomaristo koostui liike-elämän ammattilaisista. Tuomaristoon kuului muun muassa Jyväskylän Yritystehtaan Markus Mäntynen, vuoden 2014 Keski-Suomen paras NY-yrittäjä Jenni Ranta, Kasvun Roihun Janne Roiha sekä Keski-Suomen Yrittäjien tuleva toimitusjohtaja Sanna-Mari Hynninen.

– Tällainen toiminta ja nuorille mahdollisuuden antaminen luo toivoa tulevaisuutta silmällä pitäen, toteaa Jyväskylän Yritystehtaan Markus Mäntynen.

Tuomaristo palkitsi semifinaalissa nuoria eri kolmessa kilpailukategoriassa: paras myyjä, paras tuote sekä Keski-Suomen paras NY-yritys.

Parhaaksi myyjäksi valittiin J & A Accessories NY:n Jade Lepistö. Tuomaristo kehui Jadea aloitteelliseksi ja innostuneeksi myyjäksi unohtamatta sitä tärkeintä eli tietoutta omasta tuotteesta ja sen tuomasta lisäarvosta.

Funky NY:n soluvärjätyt tuotteet vakuuttivat tuomariston.

Paras tuote löytyi tuomariston mielestä Aino Antikaisen, Aurora Weijon ja Miia Leinosen Funky NY:ltä, joka myy soluvärjättyjä vaatteita ja asusteita. Tuomaristoon teki vaikutuksen, että idea tuotteeseen oli lähtenyt alun perin omasta tarpeesta. Tuote on myös hyvin ekologinen ja nuoret olivat ehtineet jo miettiä yrityksen seuraavia askeleita.

Keski-Suomen parhaaksi NY-yritykseksi valittiin Emmi Turpeisen, Emilia Ahosen, Santra Bertnitzin ja Eetu Kratsin Inter Eight NY. NY-yritys myy narureppuja painatuksella tai ilman urheiluun ja vapaa-aikaan sekä oheistuotteena kierrätysmateriaaleista valmistettuja pieniä kangaspussukoita.

Tuomariston päätös parhaasta NY-yrityksestä oli yksimielinen ja tuomaristo piti erityisesti siitä, että Inter Eight NY oli selkeästi määritellyt eri kohderyhmänsä ja isona asiakkaana ovat esimerkiksi eri urheiluseurat. Yrityksen tiimityö sujui jouhevasti ja myyntityö oli asiakaslähtöistä ja jouhevaa. Yrityksellä on myös katse jo kansainvälisillä markkinoilla ja he tekevätkin yhteistyötä neljän hollantilaisen vaihto-opiskelijan kanssa idean kehittämiseksi.

Kasvun Roihun Janne Roiha kiteytti hyvin semifinaalin tunnelman toteamalla lyhyesti: ”Usko tulevaisuuteen palasi.”

Inter Eight NY:n Eetu Krats ja Emmi Turpeinen yhdessä semifinaalin tuomariston kanssa

Inter Eight NY jatkaa NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman kansalliseen NY Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään 12.–13.4.2015 Helsingissä. Finaaliin osallistuu 65 parasta NY-yritystä ympäri Suomen ja palkintona on menolippu kesän NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman Euroopan finaaliin.

Muiden alueiden semifinaalit järjestetään alkukeväästä 2016. Semifinaalit löytyvät myös semifinaalikalenterista: https://uskallayrittaa.fi/semifinaalit/.

Seuraa palkittuja myös sosiaalisessa mediassa!

Seuraavaksi
Messupöhinää ja kaupankäyntiä Tampereella