NY-alumnien Claudian ja Viljamin viime hetken vinkit sekä tsempit

19.4.2021 Uskalla Yrittää

NY-alumnit Claudia ja Viljami

Moikka, tässä kirjoittelee NY-alumnit Claudia ja Viljami. Me olemme molemmat käyneet Vuosi Yrittäjänä -ohjelman ja osallistuneet Uskalla Yrittää -finaaliin, joten halusimme koota yhteen viime hetken vinkkejä, joita me olisimme halunneet kuulla ennen finaaleja. Tämä teksti on siis tarkoitettu Sinulle, tämän vuoden finalisti. 

 

Finaaliin on enää kaksi yötä, ja tiedämme, että olette ehkä vähän jännittyneitä, mutta samalla teidän sisällänne palaa jo liekki täydellisesti. Odotatte malttamattomina vuoroanne, jolloin pääsette näyttämään kaikille, mitä olette vuoden aikana ideoineet, luoneet ja toteuttaneet.

Jännittäminen ja stressaaminen on täysin normaalia, ja välillä ne tuovatkin lisätehoa eri tilanteisiin. Jos nämä kuitenkin häiritsevät, niin kannattaa etukäteen käydä läpi, mikä aihe, tilanne tai ajatus mahdollisesti aiheuttaa jännittämisen tai stressaamisen. Voisiko aiheeseen parempi tutustuminen tai ajatusleikki tilanteesta rauhoittaa oloanne? Ehdotammekin, että jätätte finaalia edeltävän illan tekemiselle, joka rauhoittaa mieltänne ja vie ajatuksenne hetkeksi pois finaalista. Näin mielenne valmistautuu tuleviin työntäytteisiin päiviin. 

Finaali on paikka, jossa näytätte jo osaamanne, mutta myös paikka, jossa opitte paljon lisää. Tulette tapaamaan sekä tuomareita että asiakkaita, joten voitte näissä kohtaamisissanne kirjoittaa ylös kysymyksiä, joita teiltä kysytään usein. Näin osaatte kertoa seuraaville messuvierailijoillenne oma-aloitteisesti vastaukset, mikä antaa teistä aktiivisen kuvan. Maistelkaa rajojanne ja älkääkö pelätkö mokaamista. Hyödyntäkää vahvuuksianne sekä täydentäkää ja tukekaa toisianne. 

Tämän vuoden finaalissa huomionarvoista on etäyhteyksien tuomat haasteet ja mahdollisuudet. Jos teidän yrityksessänne on monta henkilöä ja olette mukana eri laitteilta, sopikaa etukäteen, kuka vastaa mistäkin osuudesta tai kysymyksestä. Näin vältätte päällekkäin puhumista tuomareiden haastattelussa tai asiakaskohtaamisissa. Kannattaa myös puhua rauhallisesti ja valmistautukaa toistamaan asiat mahdollisen pätkivän nettiyhteyden takia.

Etäyhteys mahdollistaa kuitenkin vaivattoman tavan tutustua toisiin yrityksiin ja nuoriin. Finaalin aikana pääsette puhumaan muille nuorille, jotka ovat ympäri Suomen eri liikeideoidensa kanssa. Jaatte yhteisiä kokemuksia ja teiltä kaikilta löytyy yrittäjämäistä asennetta. Olette tulevaisuuden tekijöitä ja tulette varmasti kohtaamaan samoja nimiä lähitulevaisuudessa. Hyödyntäkää tilaisuus nyt ja verkostoitukaa! 

Muistakaa, että te olette päivän tähtiä ja me kaikki olemme kannustusjoukkoja teitä varten. Olette saavuttaneet huomaamattoman paljon jo osallistumalla finaaliin, joten jokainen teistä on jo nyt voittajia. Olkaa ylpeitä itsestänne. Näyttäkää parhaanne ja nauttikaa seuraavista päivistä! Haluamme toivottaa teille isoimmat tsempit finaaliin!

Olette huippuja!

NY-alumnit Claudia ja Viljami
Seuraavaksi
Uskalla Yrittää -podcast: Ammattina omistajuus | Lari Raitavuo (Kausi 1, jakso 2)