Nuoli NY singahtaa edustamaan Kouvolan seutua finaaliin!

17.2.2016 Uskalla Yrittää

Nuoli NY singahtaa edustamaan Kouvolan seutua finaaliin!

Nuoli NY Valkealan lukiosta valittiin perjantaina 12.2. kauppakeskus Veturissa järjestetyssä Uskalla yrittää -semifinaalissa Kouvolan seudun edustajaksi NY Uskalla Yrittää -finaaliin 12.-13.4 Helsinkiin. Finaalissa kohtaavat 65 Suomen parasta harjoitusyritystä. Kaksipäiväisessä finaalissa yritykset pitävät 12.2 klo 15-18 omaa messupistettä Kampin kauppakeskuksessa, seuraavana päivänä yritys esitellään tuomaristolle englanniksi.

Nuoli NY on Valkealan lukiolaisten Arttu Huovilan, Aaro Väkevän, Eero Hirsin, Paavo Aallon ja Tuukka Saaren perustama harjoitusyritys. Yrityksen tavoitteena on saada lapset liikkumaan. Idea yritykseen tuli Valkealan lukion yrittäjyyskurssilla. Tuomaristoa edustaneen Kinnon yritysneuvoja Timo Lehmusmetsän mukaan Nuoli NY:n vahvuus oli positiivinen ja kannustava asenne. Aluefinaalin jälkeen innostus ja tsemppi menestykseen on kova. Pojat totesivatkin voiton jälkeen kauppakeskus Veturin lavalla ”Ei lähdetä nöyristelemään ketään, näytetään että myös Kouvolassa osataan”.

Idean takana olivat poikien omat urheilulliset lähtökohdat sekä huoli lasten vähäisestä liikkumisesta. Lasten liikkumiseen liitetään liikaa kilpaurheilua, urheiluseuraan liittyminen voi olla kallista. Loppujen lopuksi liikunnan tulisi olla hauskaa sekä palkitsevaa, jokaisella pitäisi olla mahdollisuus liikuntaharrastukseen. Nuoli NY madaltaa kynnystä tutustua erilaisiin liikuntalajeihin ja pallopeleihin. Tällä hetkellä kohdeiäksi on rajattu 2.-4.-luokkalaiset tytöt sekä pojat. Rajausta perustellaan sillä, että 2.-4.-luokkalaiset vasta hakevat omia lajejaan ja fyysiset erot eivät kasva liian suuriksi. Liikkumisen hauskuuden lisäksi positiivista on liikuntakerran huokeus: 2€/kerta. Erityiskiitoksen Nuoli NY antaa Kirkonkylän alakoululle, joka tarjoaa liikuntatilat ja välineet. Liikuntakerho täyttää iltapäivän yksinäisiä tunteja mielekkäällä tekemisellä perjantaisin klo 14-15.

Valkealan lukion opettaja Päivi Parkkosen mielestä Nuoli NY:n menestyksen avaimia ovat avoimuus ideoille, vinkeille ja ohjeille. ”Asiakkaita eli lapsia ja heidän vanhempiaan on kuunneltu tarkasti. Vinkit on kuunneltu tarkasti ja niistä on muokattu omanlaista toimintaa. Siinä resepti voittoon. Olemme keskustelleet pienistäkin yksityiskohdista, alkaen siitä, kuinka asiakkaan puheluun vastataan. Uskon reippaiden ja positiivisten nuorten miesten yrityksen saavan ansaitsemaansa huomiota Helsingin finaalissa.”, toteaa Parkkonen.

Kuvassa tapahtuman juontaja Junski, tuomariston jäsen Timo Lehmusmetsä sekä Nuoli NY:n yrittäjiä.
Kuvassa tapahtuman juontaja Junski, tuomariston jäsen Timo Lehmusmetsä sekä Nuoli NY:n yrittäjiä.
Seuraavaksi
NY Uskalla Yrittää -semifinaali Helsingissä oli nuorten juhlaa