Muotia, työhyvinvointia ja yrittäjämäistä asennetta vuoden viimeisessä semifinaalissa

21.3.2017 2017Uskalla Yrittää

DreamUp -tapahtuma kokosi tiistaina ihmisiä yrittäjyyden äärelle Jyväskylässä ja se olikin sopiva päätös tämän vuoden Uskalla Yrittää -semifinaaleille. Aalto-sali keräsi innostuneita nuoria toiselta ja korkea-asteelta kilpailemaan paikoista huhtikuun finaalissa.

Lukuvuoden 15. semifinaali rakentui messutapahtumasta ja yritysesittelyistä, joiden perusteella työelämän edustajista koottu tuomaristo valitsi parhaat yritykset finaaliin. Kaikki semifinaalin nuoret ovat osallistuneet kuluvana lukuvuonna omassa koulussaan toisella asteella Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan tai korkea-asteella NY Start Up -ohjelmaan. He ovat ideoineet ja perustaneet NY-yrityksiä, jotka myyvät tuotteita ja/tai palveluja oikealla rahalla.

Huoltopalvelu Hagrid NY vakuutti ammattimaisella yritysesittelyllään.

Parhaiksi NY-yrityksiksi semifinaalissa valikoituivat Decade Clothing NY Jyväskylän Lyseon lukiosta, joka valittiin parhaaksi lukioyritykseksi, Huoltopalvelu Hagrid NY Jyväskylän ammattiopistosta, joka valittiin parhaaksi ammatillisen koulutuksen yritykseksi sekä Tuokio NY, joka valittiin korkea-asteen parhaaksi. Tuokion tiimissä on opiskelijoita Humanistisesta ammattikorkeakoulusta, Jyväskylän yliopistosta ja Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Decade Clothing NY on suunnitellut ja toteuttanut oman vaatemalliston ja tuomaristo ihastui heidän hiottuun brändiin, tekemisen meininkiin ja siihen, että tulevaisuuden jatkosuunnitelmat olivat jo vireillä. Heidän tuotteisiin voi tutustua esimerkiksi heidän verkkokaupassa.

Huoltopalvelu Hagrid NY vakuutti erinomaisella yritysesittelyllään, ammattimaisella otteellaan ja palvelulla, jolle todellakin on kysyntää. He tarjoavat kiinteistö- ja huoltopalveluita Jyväskylän alueella. Jos siis on tarvetta tällaiselle, käy katsomassa heidän verkkosivut ja ota yhteyttä.

Tuokio NY haluaa parantaa yritysten yhteisöllisyyttä ja työhyvinvointia tuokioilla, joihin he tarjoavat 10 erilaisen tehtävän kokonaisuutta. Tuomariston mielestä tiimi on erittäin ajankohtaisen aiheen äärellä, joihin yritykset etsivät ratkaisuja tällä hetkellä. Liikeidea on skaalautuva ja se voidaan helposti toteuttaa isollekin yritykselle. Tiimi on juuri etsimässä konseptille pilottiyrityksiä, joten ota heihin rohkeasti yhteyttä heidän verkkosivujen kautta!

Parhaiden yritysten ohella tuomaristo päätti antaa myös kaksi villiä korttia, jotka oikeuttivat finaaliin pääsyyn. Villit kortit saivat Layers NY Jyväskylän Lyseon lukiosta ja AnnastiinaDesign NY Jyväskylän ammattiopistosta. Tuomariston mielestä näillä yrityksillä on hyvä mahdollisuudet menestyä myös Helsingin finaalissa pienillä toiminnan viilauksilla. Layers NY tekee explainer -videoita yrityksille ja AnnastiinaDesign NY kokonaisvaltaista graafista suunnittelua.

Semifinaalin voittajat

Paras lukioyritys: Decade Clothing NY, Jyväskylän Lyseon lukio
Paras ammatillisen koulutuksen yritys: Huoltopalvelu Hagrid NY, Jyväskylän ammattiopisto
Paras korkea-asteen yritys: Tuokio NY, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Villit kortit finaaliin: Layers NY, Jyväskylän Lyseon lukio ja AnnastiinaDesign NY Jyväskylän ammattiopisto

Nämä NY-yritykset ja yli 100 muuta nähdään Helsingissä 19.-20.4.2017, kun Uskalla Yrittää -finaalissa kilpaillaan Suomen mestaruudesta. Finalisteja tänä lukuvuonna valittiin 15 semifinaalissa 15 paikkakunnalla ympäri Suomen ja niihin osallistui yli 500 NY-yritystä ja niiden yli 1200 NY-yrittäjää.

 

Seuraavaksi
Pääyhteistyökumppanimme Microsoft nuorten asialla