Mummon Pojat NY ja Lakeuren Leivonnaaset NY finaaliin Seinäjoelta

1.2.2019 2019Uskalla Yrittää

Etelä-Pohjanmaan Uskalla Yrittää -semifinaali kokosi 35 NY-yritystä ja sata nuorta kilpailemaan kahdesta finaalipaikasta. Voitot menivät Seinäjoen lyseoon ja Sedu Koulukadun yksikköön. Yritykset esittelivät toimintaansa ja myivät tuotteitaan ja palveluitaan Kauppakeskus Prismassa perjantaina iltapäivällä. 

Perusasteen parhaaksi valittiin Lakeuren Leivonnaaset NY Seinäjoen Lyseosta. NY-yritys valmistaa erilaisia leivonnaisia ja tarjoavat myös ostajille kotiinkuljetuksen tuotteille. Tuomaristo näki, että yrityksen takana on hyvin toimiva tiimi, jolla on tekemisen meininki ja palo yritystä kohtaan. He olivat miettineet tarkasti esimerkiksi tuotteiden kulurakenteita ja olivat saaneet myyntiä jo aikaan. Messujen aikana heidän toiminta oli aktiivista ja asiakaslähtöistä. Yrityksestä voi lukea lisää heidän verkkosivuiltaanFacebookista ja Instagramista.

Toisen asteen paras yritys on Mummon Pojat NY, joka tulee Sedu Koulukadun yksiköstä. Yrityksen liikeideana on järjestää päivätansseja eläkeläisille. Kolmen nuoren yrittäjän positiivinen potentiaali vakuutti tuomariston. Tiimin liikeidea erottui joukosta ja tuomaristo näki siinä potentiaalia skaalautua isommaksi, jopa Suomen laajuiseksi. He ovat tunnistaneet asiakaskunnan, joka tulevaisuudessa vain kasvaa. Liikeidea aktivoi ihmisiä liikkumaan ja tiimi haluaa tehdä sosiaalista hyvää. Yrityksen nimellä on brändipotentiaalia, jonka ympärille on hyvä rakentaa toimintaa.

Uskalla Yrittää -finaaliin edenneet yritykset valitsi Etelä-Pohjanmaalla liike-elämän ammattilaisista koostuva tuomaristo:

Päivi Katajamäki Seinäjoen Koulutuskuntayhtymä
Raili Erkkonen-Myllyniemi Uusyrityskeskus Neuvoa-Antava
Riku Huhtanen Etelä-Pohjanmaan Osuuspankki
Eeva Jussila Into Seinäjoki Oy
Petra Piironen Etelä-Pohjanmaan Kauppakamari


Finaalin kautta EM-kisoihin Ranskaan

Uskalla Yrittää -finaali järjestetään 8. ja 9. toukokuuta Helsingissä. Valtakunnan paras toisen asteen nuorten yritys pääsee edustamaan heinäkuussa Suomea Nuori Yrittäjyys -yritysten EM-kisoissa Ranskassa Lillessä. Viime kesänä hyönteisruokafirma Bugman´s Best Etelä-Tapiolan lukiosta voitti pronssia.

Voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -kilpailussa on mukana n. 600 uutta yritystä, joita peruskoulun oppilaat ja toisen asteen opiskelijat ovat perustaneet tänä lukuvuonna kouluissaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Semifinaalit järjestetään yhteistyössä kansallisen YES-verkoston ja paikallisten oppilaitosten kanssa.

Etelä-Pohjanmaan tapahtuman järjestivät Nuori Yrittäjyys ry ja YES Etelä-Pohjanmaa.

Seuraavaksi
Taalerista uusi pääyhteistyökumppani