Kuusi NY-yritystä jatkaa kohti kevään finaalia Pirkanmaalta

17.2.2021 Uskalla Yrittää

Nuori Yrittäjyys ry:n valtakunnallisen Uskalla Yrittää -kilpailun semifinaaliin osallistui 17.2. Pirkanmaalta 24 nuorten perustamaa yritystä ja yli kuusikymmentä nuorta. Tuomaristo valitsi viisi yritystä alueen edustajiksi huhtikuussa järjestettävään finaaliin. Lisäksi yleisö äänesti yhden yrityksen finaaliin. Virtuaalisessa tapahtumassa vieraili päivän aikana yli 1700 henkilöä.

Yritykset esittelivät toimintaansa virtuaalisesti Howspace-alustalla järjestetyssä semifinaalitapahtumassa keskiviikkona 17.2. iltapäivällä. Ekologisuus ja kestävä kehitys nousi vahvasti esille Pirkanmaan yrityksissä.

Aamuseminaarissa lavalla NY-alumnit Santeri Simonen (vas.), Jenna Korpi, Pikkuyrittäjiä sekä Arman Alizad

Aamupäivän seminaari innosti megatrendeillä ja sankaritarinoilla

Semifinaalipäivänä aamupäivällä järjestettiin seminaari, jossa oli esillä Nuori Yrittäjyys ry:n ohjelmissa mukana olleita 5. luokkalaisia Pikkuyrittäjiä sekä viime vuoden Suomen parhaan NY-yrityksen palkinnon pokannut Jalo NY Ylöjärven lukiosta. Pääpuhuja Arman Alizad kertoi tarinoiden avulla oman polkunsa tähän päivään, ja kannusti nuoria etsimään omaa polkuaan. Megatrendien käsitteitä seminaariyleisölle avasi Sitran Sanna Rekola, ja ehtipä Urmas Viilunk (pirkanmaalainen Putous-näyttelijä Mikko Töyssy) käydä myös antamassa ehkä hieman kyseenalaisia sijoitusvinkkejä osallistujille.

Pirkanmaalta finaaliin jatkavat:

Paras NY-yritys, perusaste: Hunajainen Huominen NY

Hyvä tiimi ja työnjako sekä into ja innostus välittyi. Yritysilme oli harkittu ja eettisyys, ekologisuus ja lähituotanto oli otettu hyvin huomioon. Tuote oli valmis.

 

Paras NY-yritys, toinen aste: Kantti NY

Testattu, hyvä ja valmis kokonaisuus jossa tuotteen brändäys ja markkinointi oli suunniteltu. Tiimin ryhmädynamiikka ja ulosanti ihailtavaa. Kestävä kehitys otettu huomioon kierrätysmateriaalin valinnalla.

 

Paras liikeidea: Almi Digital NY

Hyvin tuotteistettu, ajankohtainen ja vakuuttava yritys, jolla on kasvupotentiaalia. Perustuu yrittäjän todelliseen osaamiseen ja mielenkiintoon.

 

Paras tuote: Soima NY

Valmis ja vastuullinen tuote, jonka ympärille on rakennettu tiimin vastuunjaot tiimiläisten henkilökohtaisia vahvuuksia hyödyntäen.

 

Paras palvelu: Raha Ratikka NY

Loistava ja ajankohtainen idea auttaa raha-asioista ja sijoittamisesta kiinnostuneita nuoria. Asiantunteva, ja palvelu saatu hyvin tuotteistettua.

Lisäksi finaaliin pääsi yleisön suosikki:  Feenix NY

Uskalla Yrittää -finaaliin edenneet yritykset valitsi ammattitaitoinen tuomaristo:

 • Katja Lehtinen, Rosanda Media / Optimismia ja energiaa -blogi
 • Katri Färm, Pirteä Paketti
 • Laura Helasjoki-Ristimäki, Fabrica Oy
 • Eero ”Euro Hoo” Herranen, Laskutaitse.fi
 • Marko Lehtimäki, Uusyrityskeskus Ensimetri
 • Reijo Karppinen, Dynaset Oy
 • Kati Klint, OP Tampere

 

Mukana semifinaalissa oli 61 nuorta näistä oppilaitoksista:

 • Anna Tapion koulu
 • Roukon yhtenäiskoulu
 • Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio
 • Tredu Santalahti
 • Ylöjärven lukio

 

Finaalin kautta EM-kisoihin Liettuaan

Kansallinen Uskalla Yrittää -finaali järjestetään 21.-23.4.2021 virtuaalisesti Howspace-alustalla. Valtakunnan paras NY-yritys pääsee edustamaan heinäkuussa Suomea European Company of the Year -kilpailuun Liettuan Vilnaan. Kevään pandemiatilanteen globaali kehittyminen ratkaisee, järjestetäänkö kilpailut paikan päällä vai virtuaalisesti.

Vuosi yrittäjänä -ohjelma

Voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -kilpailussa on mukana satoja uusia NY-yrityksiä, joita peruskoulun oppilaat ja toisen asteen opiskelijat ovat perustaneet tänä lukuvuonna kouluissaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Suomessa Vuosi yrittäjänä -ohjelma on ollut käytössä 1990-luvun puolivälistä saakka. Kymmenettuhannet nuoret ympäri Suomea ovat osallistuneet ohjelmaan kouluissaan, osana opetusta.

Nuorten yrittäjämäistä asennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa vahvistava ohjelma on käytössä yli 110 maassa. Nuori Yrittäjyys ry:n kansainvälinen kattojärjestö Junior Achievement (JA) perustettiin USA:ssa Springfieldissä vuonna 1919. Ensimmäiseksi ohjelmaksi kehitettiin Vuosi yrittäjänä, jotta maaseudulta kaupunkiin muuttavat nuoret saisivat tietoa ja taitoja pärjätäkseen aikuisina teollistuvassa maailmassa.

 

Lisätietoja Pirkanmaan semifinaalista:

Noora Bergroth 

[email protected], p. 050 322 1445

 

Pirkanmaan NY-yrityksistä löytyy lisätietoa myös tapahtumasivulta klikkaamalla painiketta ”Tutustu mukana oleviin NY-yrityksiin”

Seuraavaksi
Kolme Hämeen NY-yritystä kevään finaaliin – päivä oli täyttä timanttia