Korkea-asteen Bulletin.ai palkittiin EM-kisoissa!

6.7.2018 Uskalla Yrittää

Tänä vuonna noin 15 000 korkeakouluopiskelijaa osallistui NY Start Up -ohjelmaan ympäri Euroopan. Espanjalainen BIOFY valittiin Euroopan parhaaksi NY-yritykseksi  JA Europe Enterprise Challenge -kilpailussa. EM-finaali pidettiin Riiassa (Latvia) 25.-27. kesäkuuta 2018.

Suomalainen NY-yritys Bulletin.ai voitti Accenture Innovation -palkinnon kilpailussa. Heidän ratkaisunsa auttaa uutistoimistoja erottamaan uutisarvoisen sisällön ja antamaan toimittajille lisää aikaa keskittyä arvokkaiden tietojen antamiseen lukijoilleen.

Kilpailu yhteensä keräsi 16 NY-yritystä 15 maasta Riikaan kilpailemaan EM-voitosta. Kilpailuun osallistuneita tiimejä arvioitiin neljässä eri vaiheessa: ennakkoon palautettu pitch deck, 4 minuutin yritysesittely, tuomariston haastattelu sekä messutapahtuma.

Pääpalkinto meni Espanjaan BIOFY:lle, joka tulee Malagan yliopistosta. He vakuuttivat tuomariston innovatiivisella prosessillaan, joka muuntaa muovijätteet vähärikkiseksi polttoöljyksi, joka on jo kertaalleen käytetty teollisuudessa, maataloudessa, veneissä ja sähköntuotannossa. Tämä menetelmä säästää 2,5 tonnia hiilidioksidia kutakin muovitonnia kohden.

”Olemme erittäin ylpeitä tunnustetusta työstämme. Seuraava vaiheemme? Haluamme tavoittaa enemmän ihmisiä, jotka jakavat samoja ympäristöongelmia ja tukevat yrityksiä, joilla on samat tavoitteet kuin me. Yhdessä voimme olla vahvempia ”, sanoi BIOFY:n Marcello Hornillos.

Joka vuosi NY Start Up -ohjelmaan osallistuu Euroopassa yli 14 000 opiskelijaa 300 korkeakoulusta ja ohjelma antaa heille mahdollisuuden kokea yritystoimintaa ylhäältä alas. Ohjelma tukee eurooppalaisia ​​tavoitteita nuorten työllisyyden ja yrittäjyyden parantamiseksi. Ohjelma edistää avaintaitoja sen varmistamiseksi, että opiskelijat ovat valmiita työpaikkoihin. He saavat ymmärryksen itsenäisestä ammatinharjoittamisesta, yritystoiminnasta, riskinottoa ja vastoinkäymisistä selviytyäkseen kokeneiden yrittäjien tukemana.

Tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimi Hitachi Europen  Hans Daems, päätti palkita BIOFY:n paitsi sen loistavasta ideasta myös selkeästä liiketoimintamallistaan ​​sekä vahvan monitaitoisen tiiminsä rakentamisesta. He ovat ratkaisemassa tärkeää ongelmaa ja ovat jo pystyneet luomaan tärkeitä kumppanuuksia raaka-aineen tarjoajien ja lopputuotteiden ostajienkanssa. Tuomaristo arvosti myös sitä, että BIOFY oli jo saanut tunnustusta valtion viranomaisilta varmistamaan liiketoimintaansa.

”Työn tulevaisuus toimii digitaalisesti. Euroopan on investoitava enemmän yrittäjyyskasvatukseen, jotta useammat nuoret oppivat hyödyntämään digitaalisen osaamisensa parhaalla mahdollisella tavalla. Yritykset, kuten Avanade ja VISA, ovat hieno esimerkki siitä, miten tämä voidaan tehdä tehokkaimmalla ja vaikuttavalla tavalla. Heidän ponnistelunsa ovat tuhansien nuorten yrittäjyyspotentiaalin lisääminen ”, sanoo JA Europen toimitusjohtaja Caroline Jenner.

JAEEC18

JA Europe Enterprise Challenge -palkinto

• Voittaja: BIOFY, Espanja
• 2. sija: PLUKT, Latvia
• 3. sija: EasyZeek, Norja

Accenture Meaningful Innovation Award

Miten parannat ihmisten elämää ja työtä? Me kysymme tätä kysymystä joka päivä. Innovointia ei tehdä ainoastaan innovaatioiden vuoksi, vaan lisäämään todellista arvoa ihmisten elämään. Accenture auttaa maailman suurimpia yrityksiä ratkaisemaan monimutkaisimmat haasteet.
Palkinto: 1000 € ja mentorointi ja valmennus Accenturen johtajalta + kutsuja Accenturin valikoimaan ja tapahtumiin.
Voittaja: Bulletin.ai, Suomi

Alumni Leadership -palkinto

(myönnetään henkilöille, joilla on erinomaisia ​​johtamisvalmiuksia, jotka vaikuttavat tiimiin ja NY-yritykseen)

  • Cecilia Mzayek, Malta
  • Maxine Tregenza, Iso-Britannia
  • Pal Magnus Hannisdal, Norja
  • Arttu Laitinen, Suomi
  • Gianluca Larinelli, Luxembourg
Seuraavaksi
Bugman’s Bestille EM-pronssia - idea ruokavallankumouksesta syntyi lukion yrittäjyyskurssilla