Jyväskylän semifinaalin pääpalkinto Jämsään

19.2.2020 2020Uskalla Yrittää

Keski-Suomen NY-yritykset kerääntyivät keskiviikkona Kauppakeskus Seppään esittelemään tuotteitaan ja palveluitaan. Tuomaristo valitsi neljä NY-yritystä finaaliin kilpailemaan SM-voitosta.

NY-yrittäjät pääsivät esittelemään yritysideoitaan neljäksi tunniksi Sepän tapahtuma-aukiolle. Yritykset onnistuivat ihastuttamaan messuvieraat ja tuomariston myyntiasenteellaan, messupisteillään ja myyntipuheillaan. Semifinaalissa oli osallistujia Ammattiopisto Spesiasta, Jyväskylän lyseon lukiosta, Gradia Jyväskylästä, Jämsän kristillisestä kansanopistosta ja Nivalan lukiosta. Palkintojenjaossa tuomaristo paljasti neljä yritystä, jotka etenivät Uskalla Yrittää -finaaliin.

Finaaliin edenneet:

Paras NY-yritys 
BooKids NY, Jämsän kristillinen kansanopisto, Jämsä

”Tuotamme lasten satupuuhakirjoja. Kirjat on kirjoitettu puoliksi valmiiksi, jonka jälkeen kirjan puolessa välissä tekstiin alkaa tulla aukkoja, jotka lapsi täyttää mukana tulevan tarra-arkin avulla.”

Online:
Verkkosivut
Facebook
Instagram

Yrityksellä on valmis tuote ja pitkälle kehitetty kokonaiskonsepti, josta todisteena myyntiä ja yhteistyökumppaneita. Liikeidea on tuomariston mielestä uniikki, jolla on tarina. Yritys on hyödyntänyt verkostoja toiminnan kehittämiseen ja tehostamiseen.

Tuomaristo vakuuttui siitä, että yritys on epäonnistunut ja oppinut siitä ja kehittänyt toimintaa epäonnistumisen pohjalta. Yrityksen taustalla on erinomainen tiimi, jotka olivat aktiivisia ja läsnäolevia messuilla.

Paras liikeidea
ReBike JKL NY, Jyväskylän Lyseon lukio, Jyväskylä

”Hankimme käytettyjä polkupyöriä, jotka korjaamme ja myymme.”

Online:
Facebook
Instagram

Yritys on luonut tyhjästä arvokkaan kokonaispaketin, joka ratkaisee asiakkaan ongelman ja tuottaa selkeää lisäarvoa asiakkaille. Liikeidealla on paljon potentiaalia ja se on monistettavissa ja skaalattavissa. Yritys on käyttänyt omia verkostojaan toiminnan kehittämiseen.

Lisäansiona tuomaristo mainitsi, että yritys on hienosti huomioinut kiertotalouden periaatteet yritystoiminnassa.

Yrityksen takana on motivoitunut tiimi, joka haluaa kehittää toimintaa eteenpäin tulevaisuudessa. Yritys on muuttanut oman harrastuneisuuden ja kiinnostuksen liiketoiminnaksi.

Paras tuote
Ehea Puu NY, Jämsän kristillinen kansanopisto

”Valmistamme käsityönä laadukkaita, suomalaisesta puusta tehtyjä kynttilänjalkoja. Kynttilänjalkamme ovat moderneja ja sopivat suomalaiseen sisustustyyliin.”

Online:
Verkkosivut
Instagram

Tuomariston mielestä tuote on erinomaisesti kaupallistettu ja konseptia on kehitetty toiminnan aikana. Tuote on loppuun asti tehty ja sen viimeistely on laadukasta tekoa.

Yritys on hyödyntänyt omia verkostojaan helpottamaan toiminnan tehostamista. Yrityksen myyntipuhe oli napakka ja kertoi tuotteesta tärkeimmät ominaisuudet.

Paras palvelu
ORAVA NY, Nivalan lukio, Nivala

”Ostamme ja jälleenmyymme käytettyjä lukiokirjoja.”

Online:
Instagram

Tuomaristo vakuuttui siitä, kuinka yritys on löytänyt markkinaraon omalla paikkakunnallaan. Yrityksen tarjoama palvelu auttaa kohderyhmää taloudellisesti ja ratkaisee todellisen ongelman. Palvelun ostaminen on tehty helpoksi asiakkaalle ja yritys on tunnistanut kohderyhmän kannalta oikeat markkinointi- ja myyntikanavat. Yrityksen takana on erinomainen tiimi, jossa on erilaista osaamista.

Lisäansioksi tuomaristo katsoi, että yritys on ottanut toiminnassaan huomioon kiertotalouden periaatteet.

Muut voittajat:

Finaaliin valittujen lisäksi tapahtumassa palkittiin NY-yrityksiä seuraavissa kategorioissa:

  • Paras messupiste: MediaSirkkunen NY, Gradia Jyväskylä, Jyväskylä
  • Paras myyntipuhe: Nordic Jewelry NY, Nivalan lukio, Nivala

Parhaat NY-yritykset valitsi liike-elämän tuomaristo, jossa olivat mukana:

  • Kasperi Myllyharju, Jyväskylä Entrepreneurship Society
  • Noora Räsänen, Jyväskylä Entrepreneurship Society
  • Annamari Österberg, OP Keski-Suomi
  • Sari Laitinen, Keski-Suomen Yrittäjät
  • Mikko Pitkänen, Propellerhat Management

EM-kisat kesällä Portugalissa

Suomen parhaat Vuosi yrittäjänä -ohjelman yritykset kokoontuvat jälleen ensi keväänä Uskalla Yrittää -finaaliin Helsinkiin, 22.-23.4.2020. Finaali on ohjelmien Suomen mestaruuskilpailu. Valtakunnan paras perus- tai toisen asteen nuorten yritys edustaa heinäkuussa Suomea Nuori Yrittäjyys -yritysten EM-kilpailuissa Portugalissa, Cascaisissa.

Lisätietoja:

Nuori Yrittäjyys ry:n operatiivinen johtaja
Eemeli Alanne, 045-855 6345
[email protected]

Voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -kilpailussa on mukana vuosittain n. 600 uutta yritystä, joita peruskoulun oppilaat ja toisen asteen opiskelijat ovat perustaneet tänä lukuvuonna kouluissaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Semifinaalit järjestetään yhteistyössä alueellisten YES-toimijoiden ja paikallisten oppilaitosten kanssa.

Seuraavaksi
Joensuusta kolme uutta finalistia