Huikeaa yrittäjämäistä asennetta Kuopion semifinaalissa

24.2.2018 Uskalla Yrittää

Kuopion Kauppakeskus Apajassa kävi torstaina iltapäivällä melkoinen kuhina. Käytävät olivat täyttyneet nuoresta energiasta ja yrittäjyydestä. Uskalla Yrittää -semifinaalista parhaat etenivät valtakunnalliseen loppukilpailuun ja tavoittelemaan paikkaa EM-kisoihin kesäksi.

Pohjois-Savon Uskalla Yrittää -semifinaalin nuoret osallistuvat omassa koulussaan toisella asteella Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) Vuosi yrittäjänä- tai korkea-asteella NY Start Up -ohjelmaan. He ovat ideoineet ja perustaneet NY-yrityksiä, jotka myyvät tuotteita ja/tai palveluja oikealla rahalla. Yritykset toimivat oppimisen polkuna työelämätaitoihin, taloudenhallintaan ja yrittäjämäiseen asenteeseen.

Parhaat NY-yritykset, jotka etenivät Uskalla Yrittää – finaaliin:

Savon Autofixi NY, ”Autojen huollot ja korjaukset”, Savon ammattiopisto
Tuomareiden kommentteja: Yritys on kehittänyt toimintaansa ja sen yrittäjät ovat oppimishaluisia. Heiltä löytyy yrittäjämäistä asennetta ja yrittäjät ovat päässeet toteuttamaan monipuolisesti toimintaansa käytännössä.

Aten apu NY, ”Palveluita yksityisille ja yrityksille”, Savon ammattiopisto
Tuomareiden kommentteja: Yrittäjällä on huikeaa yrittäjämäistä asennetta. Yrittäjällä nähdään kykyä tunnistaa asiakkaiden ongelmia ja luoda ratkaisuja niihin jatkuvalla kehittymishalulla.

Lupa Hyvinvoida NY, ”Terveellisiä välipaloja tarjoava kahvila iloisella mimmienergialla!”, Savonia amk
Tuomariston kommentteja: Yrityksellä on hyvin mietitty kokonaisuus ja tarve oli hyvin perusteltu. Yrityksen arvot ovat kohdallaan ja he antavat osan tuotoistaan hyväntekeväisyyteen.

Muut palkitut:

Paras myyjä: Anniina Pelho NY, Savon ammattiopisto
”Eteeristen öljyjen sekä kemikaalittomien tuotteiden jälleen myyminen”
Tuomareiden kommentteja: Intohimoinen myyjä, joka tuntee tuotteensa todella hyvin ja seisoi niiden takana.

Paras tuote/palvelu: Aten apu NY, Savon ammattiopisto
”Palveluita yksityisille ja yrityksille”
Tuomareiden kommentteja: Aina kun yrittäjä näkee asiakkaan ongelman, hän ottaa rohkeasti tilaisuuksista kiinni.

Paras myyjä: Alexandra Niemitunturi, Savonia amk
Tuomariston kommentteja: Eloisa, helposti lähestyttävä, otti asiakkaat hyvin haltuun ja kertoi innostuneesti yrityksestä.

Paras tuote/palvelu: 3HUE NY, Savonia amk
Tuomariston kommentteja: Yritys toteuttaa uutta ja innovatiivista toimintaa ja on kehittänyt palveluaan. Palvelua on helppo ostaa ja sillä on selkeästi kysyntää markkinoilla.

Yleisön suosikki: Vuorihieronta NY, Savon ammattiopisto

Tapahtuman järjesti Savon ammatti- ja aikuisopisto. Tutustu tästä tarkemmin kaikkiin semifinaalin yrityksiin.

Uskalla Yrittää -finaalissa Helsingissä 18.–19.4.2018 kisaamassa on yli 70 NY Vuosi yrittäjänä – ohjelmassa perustettua yritystä ja niiden lisäksi korkea-asteen NY Start Up -ohjelman 20 parasta yritystä. Finaali on ohjelmien Suomen mestaruuskilpailu. Toisen ja korkea-asteen voittajat edustavat Suomea Euroopan mestaruuskilpailuissa kesällä 2018.
Ympäri Suomea järjestetään talven ja kevään aikana yhteensä 15 semifinaalia, yhteistyössä kansallisen YES-verkoston kanssa.

Seuraavaksi
Tässä ovat kaikki finalistit!