Etelä-Pohjanmaan parhaat nuorten yritykset valittu

20.1.2017 2017Uskalla Yrittää

Keskiviikkona ja torstaina Seinäjoki Areenaan sulloutui harvinaisen paljon nuorta intoa ja yrittäjyyttä. Esillä oli nuorten perustamia yrityksiä Uskalla Yrittää –semifinaalissa kaksipäiväisten Opinlakeus–messujen yhteydessä.

Mukana Uskalla Yrittää –semifinaalissa oli lähes 50 Etelä-Pohjanmaan nuorten yritystä ja 150 oppilasta yhdeksästä oppilaitoksesta: Seinäjoen lyseo, Nurmon yläaste, Seinäjoen yhteiskoulu, Seinäjoen lukio, Koulutuskeskus Sedu Koulukatu, Lapua ja Törnäväntie sekä Suupohjan Ammatti-Instituutin Prännärintien toimipiste ja kauppaoppilaitos.

Tarjolla oli monenlaisia palveluita ja tuotteita kuten käsintehtyjä kalastustarvikkeita, vanhoista kirjoista valmistettuja koriste-esineitä, jätkänkynttilöitä, lemmikkieläinten hoitopalveluita ja lastentapahtumia alakoulun lapsille.

Kaikki nuoret osallistuvat kuluvana lukuvuonna omassa koulussaan Nuori Yrittäjyys ry:n NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan ja ovat perustaneet NY-yrityksiä, jotka toimivat oikealla rahalla.

Etelä-pohjalaiset jälleen valmiina menestymään

Liike-elämän asiantuntijoista koostuneessa tuomaristossa olivat mukana mm. yrittäjä, Jokamuovi Oy:n toimitusjohtaja Karoliina Sulkakoski ja Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien projektipäällikkö Vesa Tiensuu. Tuomaristo arvioi semifinaalin aikana nuorten osaamista ja asennetta ja valitsi Etelä-Pohjanmaan alueen parhaat NY-yritykset.

Paras tuote:                              Kirjava NY, Seinäjoen lyseo
Paras  myyjä:                           Ikuisuus NY, Seinäjoen lukio
Paras NY-yritys (peruaste):    Kirjava NY ja BP-Design NY (molemmat Seinäjoen lyseosta)
Paras NY-yritys (2.aste):         Weino Media NY, Kalakaverit NY (Koulutuskeskus Sedu Koulukatu), Sokerihuuma NY (Sedu Törnäväntie)

Kunniamaininta brändäyksestä: Tasty fit food NY (Sedu Koulukatu)

Parhaat NY-yritykset etenivät valtakunnalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin. 19.-20.4.2017 Helsingissä on mukana yli 100 nuorten yritystä ympäri Suomen.
 Voittajat julkistetaan palkintogaalassa Finlandia-talolla. Toisen ja korkea-asteen voittajat edustavat Suomea Euroopan mestaruuskilpailuissa kesällä 2017.

Etelä-Pohjanmaan nuoret ovat menestyneet ennenkin hyvin. Vuonna 2015 Outside Movies NY Seinäjoen yhteiskoulusta valittiin parhaaksi perusasteen yritykseksi ja Dimeno NY Koulutuskeskus Sedusta rankattiin ykköseksi toisen asteen yrityksistä. Kurikkalaiset edustivat Suomea EM-kisoissa Berliinissä.

Seuraavaksi
Varsinais-Suomen Uskalla Yrittää –finalistit selvillä