Belle Maison edusti Suomea EM-kisoissa – mitalit Turkkiin, Viroon ja Italiaan

6.7.2019 2019Uskalla Yrittää

Oululaisyritys Belle Maison NY osallistui tällä viikolla kolmipäiväiseen Company of the Year Competion -yrittäjyyskilpailuun Lillessä, Ranskassa. Nuori Yrittäjyys (NY) -yritysten EM-kilpailuihin osallistui yrityksiä 39 maasta.

Betonista ja puusta sisustustuotteita valmistava Belle Maison oli yksi 40 kilpailuun osallistuneesta yrityksestä. Vuonna 2001 syntyneet Pinja Halonen, Noora Anetjärvi ja Venla Vaarala perustivat NY-yrityksensä Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa, osana opiskelujaan Oulun seudun ammattiopistossa. Kolmikko voitti aiemmin keväällä Suomen parhaan NY-yrityksen tittelin Uskalla Yrittää -finaalissa ja lunasti sitä kautta paikkansa EM-kisoihin.

”Meille tapahtuma tarjosi vielä lisää oppimista NY-vuoden päätteeksi. Pääsimme esittelemään yritystä englanniksi yli 500 hengen edessä ja kertomaan tuotteista ja toiminnasta messupisteellä. Tuomaristolta saatu positiivinen palaute rohkeudesta ja tekemisen meiningistä tuntuu hyvältä. Tuntuu siltä, että ylitimme itsemme useaan kertaan näiden kolmen päivän aikana.”, toteaa tiimi yhdessä.

 

Nuorten opettaja, Anu Pokela, yhtyy nuorten ajatuksiin toteamalla, että on ollut hienoa seurata nuorten kasvutarinaa koko lukuvuoden ajan ja nähdä positiivinen muutos heissä. Nuoret ovat ottaneet vastuuta tekemisestään ja opinnoistaan sekä oppineet luovaa ongelmanratkaisukykyä. EM-finaalin aikana sekä nuoret että opettajat pääsivät verkostoitumaan, joka Anun mielestä on korvaamatonta tulevaisuuden kannalta.

Lillessä kymmenhenkinen liike-elämän ammattilaisista koostunut tuomaristo seurasi ja arvioi yrityksiä kolmen päivän ajan. Ohjelmassa oli mm. yritysesittely lavalla neljän minuutin hissipuheena, yritystoiminnan esittelyä suuressa messutapahtumassa ja tuomariston tekemät haastattelut. Suomea tuomaristossa edusti Työeläkeyhtiö Elon markkinointijohtaja Joni Tikkanen.

EM-mitalit Turkkiin, Viroon ja Italiaan

Europan mestaruuden voitti tänä vuonna turkkilainen yritys Entella Company, jonka nuoret olivat kehittäneet ja rakentaneet laitteen, joka kerää roskia meristä. Toiseksi kilpailussa tuli virolainen Brand, joka valmistaa hiustuotteita miehille ja kolmanneksi italialainen Farm Animal Trade, joka on verkkoalusta maatilojen eläinten myyntiin.

 

Satavuotias Vuosi yrittäjänä -ohjelma

Viime lukuvuoden aikana lähes 350 000 nuorta yli 40 maasta ympäri Eurooppaa perusti oman yrityksen Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa, osana opiskelujaan. Yli 200 kansallista menestyjää kokoontui kolmeksi päiväksi Lilleen paitsi kilpailemaan myös juhlistamaan Vuosi yrittäjänä -ohjelman satavuotista taivalta. Suomessa ohjelman kehittämisestä ja toiminnasta vastaa Nuori Yrittäjyys ry. Company of the Year Competition  järjestettiin jo 30. kerran.

Belle Maisonin triolla olisi halua jatkaa yritystoimintaa vielä ensi lukuvuonnakin, koulun osuuskunnassa. Tosin ahkerilla ammattiopistolaisilla on edessään myös ylioppilaskirjoitukset, joten tekemistä riittää monella saralla.

”Olemme tehneet Vuosi yrittäjänä -ohjelman puitteissa tosi paljon asioita ihan itse. Se on ollut parasta, on opittu tosi paljon. Tietenkin myös opettajilta on tarvittaessa saatu neuvoja”, Pinja kertaa lukuvuoden kokemuksia.

Belle Maisonin some

Instagram – @bellemaison.ny
Facebook – Belle Maison NY
Pinterest – bellemaisonny

Seuraavaksi
Pikkuyrittäjät-hurmos vai mokkapalatalkoot?