Asiaa messuosastosta

5.1.2015 Uskalla Yrittää

Asiaa messuosastosta

pöytä_juliste_rollupUskalla Yrittää -finaalin messut järjestetään keväällä siis Kauppakeskus Kampissa Helsingissä. Kamppi on yksi pääkaupunkiseudun pääkohtaamispaikoista ja päivittäin keskuksen läpi kulkee yli 100 000 ihmistä.

Tänä vuonna messuilla NY-yrityksillä on käytössä ainoastaan messupöytä (kuva linkin takana). Pöydän koko on 81 cm x 94cm x 47 cm ja se on väriltään valkoinen. Pöytä on kaikilla samanlainen ja sen etupaneeliin voitte tuoda oman esimerkiksi julisteen. Etupaneeli on 71cm leveä ja 88cm korkea eli se vastaa noin A1 -kokoista julistetta.

Paneeliin voitte kiinnittää julisteenne / mainoksenne sinitarralla tai maalarinteipillä. Sivupaneeleihin tulee Nuori Yrittäjyys ry:n tunnisteet, joten ne eivät ole käytettävissä.

Omaa pöytää tapahtumaan ei saa siis tuoda tai rakentaa. Jos NY-yrityksenne tuote on niin iso, ettei se esimerkiksi mahdu pöydälle, voidaan pöytä korvata sillä tuotteella. Käytännön esimerkki tulevilta messuilta: NY-yrityksen tuote on lavasta tehty huonekalu, joka on kooltaan noin 1m x 1m. Tämä on niin iso kokonaisuus, että sen yhteyteen ei mahdu messupöytää. Tällaisessa tapauksessa itse tuote voi toimia messupöytänä, mutta tällöin on huomioitava, ettei muuta pöytää ole.

Koska pöytä ei leveydeltään tai syvyydeltään ole massiivinen, muistakaa kiinnittää huomiota esillepanoon. Ei siis kannata kasata kaikkea myytävää tavaraa esille pöydälle, vaan miettiä tarkasti, mitä pitää esillä. Näin messupiste näyttää mielenkiintoisemmalta ja erityisesti siistiltä.

Messuseinäkkeiden puuttuessa, kannattaa pohtia esimerkiksi roll-upin tilaamista NY-yrityksen grafiikalla. Roll-upin tilaaminen on helppoa ja nykyisin jo varsin edullista. Messupöydän taakse mahtuu hyvin yksi roll-up, joka toimii myös mielenkiinnon herättäjänä. Kannattaa tutustua roll-uppeihin ja tuotteiden tarjoajia ovat esimerkiksi PrintLit, Tetrix, Mainostelineet ja Master Promo.

Toinen huomioitava muutos on, että messupisteellä ei ole sähköä turvallisuusyistä johtuen. Kannattaa siis ladata sähkölaitteiden akut täyteen ennen messuille tulemista. Jos virta pääsee laitteesta loppumaan, on Kauppakeskus Kampissa messualueella käytössä yksi.

Latauspiste ja arvotavaroiden säilytys messuilla tulee olemaan infotilassa, joka on samassa kerroksessa teidän messupisteiden kanssa. Messupisteelle kannattaa ottaa ainoastaan sellaiset arvotavarat, joita pystyy säilyttämään esimerkiksi taskussa. Suuren asiakasvirran vuoksi Kampissa on myös vaarana taskuvarkaudet, joten säilyttäkää kaikki arvotavarat joko lukitussa tilassa Fennialla tai omassa taskussa/laukussa, joka on koko ajan mukana!

Seuraavaksi
Vuoden 2015 finalistit mediassa