Alle viikko Uskalla Yrittää -finaaliin – kaksipäiväisessä virtuaalitapahtumassa valitaan vuoden parhaat NY-yritykset

15.4.2021 2021Uskalla Yrittää

Suomen suurin nuorten yrittäjyyskilpailu Uskalla Yrittää huipentuu 21.–22.4. järjestettävään finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat NY-yritykset. Finalistit perusasteelta, toiselta asteelta ja korkea-asteelta ovat valikoituneet yhdeksässä alueellisessa semifinaalissa eri puolilta Suomea. Virtuaalisessa finaalissa he pääsevät esittelemään Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa perustettuja yrityksiään ja pitchaamaan vaikutusvaltaiselle tuomaristolle. Pääpalkintojen voittajat pääsevät EM-kilpailuihin.

Nuori Yrittäjyys ry järjestää nuorille suunnatun kaksipäiväisen Uskalla Yrittää -yrittäjyyskilpailun finaalitapahtuman virtuaalitoteutuksena 21.–22.4. Finaalin avajaisissa keskiviikkona kuullaan futuristi Perttu Pölösen puheenvuoro, ja iltapäivällä NY-yritykset pääsevät esittäytymään Howspace-alustalle rakentamillaan virtuaalisilla messuständeillä tuomaristolle sekä yleisölle. Torstain palkintojuhlassa palkitaan Suomen parhaat NY-yritykset sekä kaikkien kilpailukategorioiden voittajat.

Osa tapahtumasta on suunnattu nuorille ja heidän kannustusjoukoilleen sekä opettajille, mutta yleisö pääsee seuraamaan keskiviikkona klo 10–11 avajaisia, klo 14.30–15.30 vierailemaan messujen yleisölle avoimessa osuudessa ja torstaina klo 14–16 jännittämään palkintojenjakoa. Tarkemmat ohjeet osallistumiseen päivittyvät tapahtuman verkkosivuille.

Nuoret ovat kääntäneet poikkeusajan positiiviseksi mahdollisuudeksi

Tänä vuonna osallistujilla oli uudenlainen lähtöasetelma kuin aiempina vuosina, jolloin nuoret ovat päässeet fyysisiin messutapahtumiin myymään, tapaamaan asiakkaita ja esittelemään yrityksiään. ”On uskomattoman upeaa nähdä, kuinka nuoret ovat kääntäneet poikkeusajan positiiviseksi mahdollisuudeksi ja laittaneet yrittäjämäisen asenteensa ja ongelmanratkaisukykynsä koetukselle. Nuorten yritysideoissa sykkii luomisen into ja innovatiivisuus, jonka taustalla on paljon kovaa työtä. Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa toteuttavat taustalla kyvykkäät pedagogit, joiden taitoa tukea nuoria kehittymään ja löytämään omat ja tiimien vahvuudet on helppo ihailla”, finaalitapahtuman tuottaja Nina Ingves kertoo.

Kevätlukukaudella yli 1000 nuorta on osallistunut erilaisiin kilpailuihin, joita Vuosi yrittäjänä -ohjelman puitteissa järjestetään. ”Nyt on aika valita vuoden voittajat ja Suomen edustajat EM-kisoihin. Nuoret ovat työskennelleet sitkeästi, keksineet ideoita ja innostuneet luomaan uutta uskoen vahvasti tulevaisuuteen. Meille Nuori Yrittäjyys ry:ssä jokainen ohjelmaan osallistunut nuori on voittaja!” Ingves jatkaa.

Finaali huipentuu palkintojuhlaan

Lukuvuoden parhaita NY-yrityksiä palkitaan yhteensä yhdeksässä kategoriassa. Pääpalkinnot ovat parhaalle perus- tai toisen asteen yritykselle myönnettävä JA Company of the Year, ja parhaalle korkea-asteen yritykselle myönnettävä JA Enterprise of the Year. Pääpalkintojen voittajat pääsevät edustamaan Suomea EM-kisoissa. Voittajat valitsee liike-elämän ammattilaisista koostuva tuomaristo. Pääpalkintojen lisäksi palkitaan mm. paras myyntipuhe, paras virtuaalinen messuständi ja paras myyntitiimi. Lisäksi tapahtuman ja Nuori Yrittäjyys ry:n yhteistyökumppanit palkitsevat yrityksiä signature-palkinnoillaan.

Torstain palkintojuhlassa palkitaan myös alakoulujen Pikkuyrittäjät-ohjelmaan osallistuneita 4.–6. luokkalaisten perustamia pikkuyrityksiä. Palkintokategoriat ovat Vuoden paras pikkuyritys ja Vuoden paras myyntipuhe. Lisäksi finaalissa palkitaan Vuoden Pikkuyrittäjät -kunta, Vuoden Pikkuyrittäjät -opettajat sekä Vuoden Pikkuyrittäjät -kummi. Pikkuyrittäjät-finaalin tuomaristossa ovat Ilkka Paananen, Pinja ”Pinkku Pinsku” Sanaksenaho André Noël Chaker.

Opettajien omassa seminaarissa keskustellaan vastuullisesta liiketoiminnasta

Ohjelmassa on myös opettajille oma seminaari, jossa Hanken Svenska handelshögskolan apulaisprofessori Pia Polsa herättelee keskustelua aiheesta: Vastuullinen liiketoiminta – onko sellaista olemassa?

Pian puheenvuoron jälkeen opettajapaneeli jatkaa aiheesta keskustelua. Tapahtumassa palkitaan myös vuoden opettaja, joka on mm. innostanut ja motivoinut opiskelijoita, levittänyt Nuori Yrittäjyys -toiminnan ilosanomaa ja ottanut oman alueen elinkeinoelämän mukaan toimintaan. Uskalla Yrittää -finaalitapahtuman ohjelmaan pääsee tutustumaan tapahtuman sivuilta.

Nuori Yrittäjyys ry:n tarjoamaa pitkäkestoista Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa suorittavat nuoret ovat perustaneet oikealla rahalla toimivan harjoitusyrityksen osana opintojaan oppiakseen yrittäjyyttä käytännössä. Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa on tänä lukuvuonna suorittanut kouluissa ja oppilaitoksissa lähes 4 000 nuorta, jotka ovat tähän mennessä perustaneet jo lähes 1 300 NY-yritystä eri puolille Suomea.


Vuoden 2019 finaalin aftermovie:

Lisätietoja

Uskalla Yrittää -finaali, NY-yrittäjien yhteystiedot, kuvamateriaalit
Nina Ingves
[email protected], p. 040 67 45 292

Nuori Yrittäjyys -toiminta yleisesti
Virpi Utriainen, toiminnanjohtaja, Nuori Yrittäjyys ry
p. 040 701 3038 tai [email protected]

Seuraavaksi
Pikkuyrittäjät -ohjelma taipuu moneen ja ohjaa ajattelemaan laatikon ulkopuolelta