600 uutta nuorten yritystä Uskalla Yrittää -kiertueella, huipennus Raisiossa

22.3.2019 2019Uskalla Yrittää

Maisterit, palvelijat, mobbarit, pojat, miehet, myyrät, duunarit. Mm. tämän sortin palveluyrityksiä oli työn touhussa perjantaina kun valtakunnallinen Uskalla Yrittää -kiertue huipentui Raisiossa Kauppakeskus Myllyssä.

Uskalla Yrittää -kilpailussa on mukana yhteensä n. 600 uutta yritystä. Yli 2 000 peruskoulun ysiluokkalaista ja toisen asteen opiskelijaa ovat perustaneet nämä yritykset tänä lukuvuonna kouluissaan Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Nuoret oppivat oma-aloitteisuutta, tiimityöskentelyä, taloudenhallintaa, tunnistavat omia vahvuuksia ja saavat lisää itseluottamusta ja motivaatiota koulunkäyntiin yleisestikin.

Varsinais-Suomen semifinaalissa yli sata nuorta yrittäjää esittelivät ja myivät tuotteitaan ja palveluitaan iltapäivällä Kauppakeskus Myllyssä. Tuomaristo tarkkaili ja haastatteli kaikkia 40 yritystä, joista parhaat etenivät kevään finaaliin ja tavoittelemaan paikkaa EM-kisoihin.

Varsinais-Suomen edustajat loppukilpailuun:

Paras messupiste

FICks NY, Vaisaaren koulu, Raisio
Yritys valmistaa ja myy koruhartsista tehtyjä koruja.

Online:
Kotisivut
Facebook
Instagram

Tuomariston perustelut:

Hyvä kokonaisuus kasassa ja tuotteet todella ammattimaisen näköisiä. Tuotteiden valmistuksesta on tehty video, joka avasi miten tuotteet tehdään. Tuotevalikoimaa voi laajentaa.

Paras tuote

Killed Pixel Games NY, Nousiaisten lukio, Nousiainen
Killed Pixel Games is an independent indie game studio located in Finland that consist of a single person.

Online:
Kotisivut

Tuomariston perustelut:

Yritys on tehnyt useita pelituotteita valmiiksi ja ne ovat saatavilla esimerkiksi Steam -palvelun kautta. Pelien suuret latausmäärät kertovat tuotteen hienoudesta ja kiinnostavuudesta.

Paras palvelu

Recycle IT UF, Pargas Svenska Gymnasium, Parainen
Yritys tarjoaa IT-tukipalveluita senioreille.

Online:
Facebook

Tuomariston perustelut:

Valmis, ajankohtainen, tarpeellinen ja hyvin konseptoitu palvelu. Palvelulla oli myös jo isoja yhteistyökumppaneita. Palvelu asiakkaille tärkeä.

Paras perusasteen NY-yritys

Urto Design NY, Vaisaaren koulu, Raisio
Yritys valmistaa design-huonekaluja vanhoista lavoista.

Online:
Kotisivut
Facebook

Tuomariston perustelut:

Hieno omaperäinen tuote. Yritys oli jo löytänyt kumppaneita toimintaansa. Hyvä myynti huomioiden tuotteiden hinnat. Yrityksen hinnoittelu oli kunnossa. Tuotteiden valmistusvideo toi esille paikallisuuden. Hieno messuosasto ja aktiivinen osallistuminen messuilla.

Paras toisen asteen NY-yritys

Old Times Cookies NY, Raseko ammattiopisto, Raisio
Leivomme itse tehtyjä keksejä mm. lusikkaleipiä sekä suklaahippukeksejä.

Online:
Facebook
Instagram

Tuomariston perustelut:

Haluaa yrittäjäksi, suunnitelma tulevaisuuteen ja intohimoinen suhtautuminen omaan tekemiseen. Haluaa olla isompi kuin esikuvansa MBakery.

Tapahtuman tuomaristo

Nimi

Yritys

Babi Lyrintzis OP Turku
Rasmus Basilier Boost Turku Entrepreneurship Society ry
Tapio Haapanen Tremola Oy
Annika Liikamaa JA Alumni Finland ry
Ville Talvitie Lyyti Oy
Lisa MacWhirter Mc Whirter Photography

Tutustu tästä kaikkiin Raision semifinaalin yrityksiin. Tapahtuman järjestivät Nuori Yrittäjyys ry ja YES Varsinais-Suomi.

Oulusta tammikuussa alkanut Uskalla Yrittää -kiertue käsitti 15 semifinaalia ympäri Suomea ja tapahtumia tuottivat yhteistyössä Nuori Yrittäjyys ry ja kansallinen YES-verkosto.

Finaalin kautta EM-kisoihin Ranskaan

Suomen parhaat Vuosi yrittäjänä -ohjelman yritykset kokoontuvat jälleen ensi keväänä Uskalla Yrittää -finaaliin Helsinkiin, 9.5.2019. Uskalla Yrittää -finaalin paras toisen asteen nuorten yritys edustaa heinäkuussa Suomea Nuori Yrittäjyys -yritysten EM-kisoissa Ranskassa Lillessä.

Viime kesänä hyönteisruokafirma Bugman´s Best Etelä-Tapiolan lukiosta voitti pronssia.  

Satavuotias Vuosi yrittäjänä -ohjelma

Vuosi yrittäjänä -ohjelma täyttää vuonna 2019 sata vuotta. Suomessa ohjelmaollut käytössä 1990-luvun puolivälistä saakka. Kymmenettuhannet nuoret ympäri Suomea ovat osallistuneet ohjelmaan kouluissaan, osana opetusta.

Nuorten yrittäjämäistä asennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa vahvistava ohjelma on käytössä yli 110 maassa. Nuori Yrittäjyys ry:n kansainvälinen kattojärjestö Junior Achievement (JA) perustettiin USA:ssa Springfieldissä vuonna 1919. Ensimmäiseksi ohjelmaksi kehitettiin Vuosi yrittäjänä, jotta maaseudulta kaupunkiin muuttavat nuoret saisivat tietoa ja taitoja pärjätäkseen aikuisina teollistuvassa maailmassa.

Seuraavaksi
Vuosi yrittäjänä -ohjelman kaikki finalistit tiedossa