Vahvistusta oppimisohjelmien puolelle – Noora Bergroth ammatillisen toisen asteen ohjelmavastaavaksi

2.2.2022 2022Uratarina

Noora Bergroth

Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) oppimisohjelmista vastaava pedagoginen tiimi on saanut uuden vahvistuksen riveihinsä. Noora Bergroth aloitti työnsä ammatillisen puolen toisen asteen ohjelmavastaavana. Laajan yrittäjäkokemuksen omaava Bergroth työskenteli aiemmin NY:n Pirkanmaan aluepäällikkönä.

”Yrittäjyys on näytellyt merkittävää roolia koko elämäni ajan”, yrittäjäperheestä lähtöisin oleva nainen kertoo.

Bergrothilta löytyy yrittäjyyskokemusta 8 vuoden ajalta. Vuodesta 2009 lähtien hän on ollut mukana yrittäjyyskasvatuksen kentällä: Uusyrityskeskuksen Ensimetrissä ja Pirkanmaan yrittäjissä – aktiivisesti alan toimintaa seuraten. Vankkaa asiantuntemusta on kertynyt rutkasti.

“Näkökulmani meidän oppimisohjelmiimme on käytännönläheinen, jotta ne antavat mahdollisimman hyvät eväät opiskelijoiden jatkosuunnitelmien pohtimiseen. Haluan katsoa tulevaisuuteen ja ammentaa sieltä keinoja tekemiseemme.”

Toiveissa hyvinvoiva, omaa elämäänsä ohjaava nuori sukupolvi

Toisen asteen ammatillisen puolen ohjelmavastaavana Noora Bergroth vastaa verkostoyhteistyöstä, kentästä ja oppilaitoksista tuolla sektorilla sekä Vuosi Yrittäjänä -ohjelman uudistamisesta muun pedagogisen tiimin kanssa. Hän kuvailee itseään luonteeltaan kehittäjäksi.

“Aiemmassa tehtävässäni Pirkanmaan aluepäällikkönä olen päässyt kehittämään alueen toimintaa, ja nyt oli upea mahdollisuus siirtyä laajempaan kehittämisrooliin”, Bergroth kuvailee.

Ohjelmavastaavan työssä nainen haluaa oppia Nuori Yrittäjyys ry:n oppimisohjelmien käyttäjiltä ja ottaa heidät mukaan palveluiden ja ohjelmien kehitystyöhön – koska viisaus asuu siellä.

Hän tahtoo Nuori Yrittäjyyden olevan moderni ja aikaansa seuraava toimija, joka tuo ohjelmissaan esille ja harjoiteltavaksi sellaisia taitoja, joita opiskelija voi suoraan hyödyntää yrittäjänä tai muuten työelämässä toimiessaan.

Onnea tuoreeseen tehtävään Noora!

Seuraavaksi
Uskalla Yrittää -podcast: Taidosta ammatiksi | Ville Ranta (Kausi 2, jakso 4)