Satakunnan aluepäällikkö Hanna Savolainen innovaatioleireistä: ”Rohkeimmat tiimit ovat jopa räpänneet liikeideoitaan englanniksi”

27.12.2021 2021AluetoimistotUratarina

Hanna Savolainen NY

Esittelemme loppuvuoden aikana upean alueverkostomme, joka tukee opettajien toimintaa ympäri Suomen. Löydät kaikki esittelyt täältä. Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä esittelyvuoron saa Satakunnan kasvatti Hanna.

Kuka olet?

Olen Hanna Savolainen, Nuori Yrittäjyys ry:n osa-aikainen aluepäällikkö täällä Satakunnassa. Asun Ulvilassa. Minulla on vahvat siteet koulumaailmaan, sillä olen lukion kieltenopettaja, kahden lukiolaisen äiti ja luokanopettajan puoliso.

Kauanko olet toiminut Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) aluepäällikkönä?

Aloitin syyskuun alkupuolella, joten tästä roolista on kokemusta vasta muutama kuukausi.

Millaista työsi on ollut?

Varsin mielenkiintoista! Asioihin perehtyminen vie vielä aikaa, mutta olen jo sentään päässyt auttamaan opettajia NY:n ohjelmien käyttöönotossa. Työ on monipuolista, sillä olen ehtinyt kohdata opettajia varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle, auttaa kollegaa suunnittelemaan uudenlaista toteutustapaa Innovaatioleirille, kommentoida yhdistyksen tulevaa strategiaa ja niin edelleen.

Miten päädyit Nuori Yrittäjyys ry:lle?

Kesällä selvisi, että edeltäjäni Levolan Kati on siirtymässä muihin tehtäviin. Olen tehnyt Katin kanssa vuosien mittaan paljon yhteistyötä, viimeksi keväällä olimme mukana laatimassa Ulvilan kaupungin yrittäjyyskasvatuksen strategiaa.

Katin viimeisenä työpäivänä istuimme hänen toimistollaan juttelemassa aluepäällikön työstä ja huomasin, että mahdollisuus kokeilla uutta roolia NY:ssä alkoi kiehtoa entistä enemmän. Kirjoitin Utriaisen Virpille viestin, jossa listasin lähinnä syitä, miksi minua ei kannattaisi palkata. Virpi taisi kuitenkin nähdä enemmän plussaa kuin miinusta, koska tässä sitä ollaan!

Millainen on työ-/koulutustaustasi?

Olen työskennellyt saksan ja ruotsin opettajana parikymmentä vuotta pääosin lukiossa, vaikka kokemusta on myös ala- ja yläkoulusta. Reilu kymmenen vuotta sitten minut pyydettiin mukaan koulumme yrittäjyyskasvatustiimiin ja siitä lähtien olen vastannut innovaatioleireistä ja kansainvälisestä toiminnasta.

Yhdistystoimintakaan ei ole jäänyt vieraaksi, vaan olen ollut Satakunnan kieltenopettajissa niin sihteerinä kuin puheenjohtajanakin. Lisäksi olen tehnyt digitaalisia saksan oppikirjoja. Tällä hetkellä on menossa a-saksan oppikirjojen päivittäminen lukion uuteen opetussuunnitelmaan.

Mikä inspiroi työssäsi?

Se hetki, kun näkee lapsen, nuoren tai kollegan silmistä, että lamppu syttyi – oli se sitten hankalan asian ymmärtämisen tai uuden idean keksimisen merkiksi. Myös uudet haasteet innostavat ja inspiroivat, muuten en olisi hypännyt tähän rooliin.

Parhaita muistojasi NY-ajalta?

Vuosien varrelta on kertynyt monia ihania muistoja alakoulun leireiltä. Lasten rajattoman mielikuvituksen tuloksena on kehitetty esimerkiksi sängyssä unen pöpperössä kasvoille laitettava hampaidenpesurobotti, jonka ansiosta saa nukkua aamulla sen kaksi minuuttia pidempään. Rohkeimmat tiimit ovat jopa räpänneet liikeideoitaan englanniksi.

Myös vanhemmissa opiskelijoissa on hieno päästä seuraamaan kehitystä esiintyjänä. Sydän on ollut pakahtua monta kertaa, kun oman koulun NY-alumni on pitänyt vaikkapa ylioppilaan puhetta.

Mitä tulevaisuuden tavoitteita sinulla on työllesi?

Tavoitteeni on olla mahdollisimman helposti lähestyttävä aluepäällikkö. Haluan tutustuttaa monia opettajia Nuori Yrittäjyys -ohjelmiin ja tukea heitä niiden käyttämisessä. Tiedän omasta kokemuksesta, että ohjelmat toimivat ja siksi niitä on ilo markkinoida. Toivottavasti pian päästään myös verkostoitumaan lähitapaamisissa.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?

Käyn pilates- ja kinesistunneilla, mutta myös sohva ja poliisisarjat houkuttelevat. Viimeksi katsoin kollegan vinkistä Foylen sodan kaikki kaudet. Kuuntelen mielelläni musiikkia ja matkustan, kun siihen on mahdollisuus.

Kerro jokin hauska fakta itsestäsi!

Olen ollut kesätöissä satuhahmona. Vinkkiä saa oheisesta kuvasta!

Muumimuki

Kerro jokin hauska fakta alueestasi!

Hauska tavata pitkästä aikaa on paikallisella Satakunnan murteella ”Eläk’ sääki viäl?”

Kaikki Nuori Yrittäjyys ry:n uratarinat pääset lukemaan täältä! Ole rohkeasti yhteydessä oman alueesi toimijaan ohjelmiamme koskevissa kysymyksissä.

Seuraavaksi
"Meillä on mahdollisuus tehdä jotakin poikkeuksellista" – Lagstads skolan kasvattaa tulevaisuuden yrittäjiä Espoossa