Pohjois-Savon aluepäällikkö Jari Ukkonen: ”Henkilökohtaista tapaamista ei korvaa parhainkaan verkkoyhteys”

12.10.2021 2021AluetoimistotUratarina

Jari Ukkonen

Esittelemme syksyn juttusarjassa upean alueverkostomme, joka tukee opettajien toimintaa ympäri Suomen. Tällä erää käännämme nokan kohti Pohjois-Savoa.

Kuka olet?

Olen Jari Ukkonen ja toimin Pohjois-Savossa puolipäiväisenä aluepäällikkönä. 

Kauanko olet työskennellyt aluepäällikkönä Nuori Yrittäjyys ry:ssä?

Aloitin työni 1. helmikuuta 2020 eli noin puolentoista vuoden ajan.

Miten päädyit NY:lle?

Tehtävä tuntui kiinnostavalta, olenhan tehnyt vuosia erilaisia yrittäjyyskasvatukseen liittyviä projekteja ja koulussamme opetetaan monia yrittäjyyskursseja. Varsinainen virkani on lukion historian, yhteiskuntaopin ja taloustiedon vanhemman lehtorin virka Kuopion koululaitoksen palveluksessa. 

Millaista työsi on ollut?

Ensimmäinen vuosi on ollut haasteellinen, osin koronan takia. Olen oppinut NY-joukossa monia uusia asioita, ja työ vaikuttaa tuovan joka päivä uusia haasteita, mikä on virkistävää.

Mikä inspiroi työssäsi?

Parasta on nähdä nuorten into ja oppimisen ilo esimerkiksi NY24-leirillä tai Uskalla yrittää -kilpailussa. Lasten välitön palaute Pikkuyrittäjät -ohjelmastamme kantaa pitkälle tässä työssä. Iloa tuottaa mahdollisuus tavata opettajia ja oppijoita kouluilla. Henkilökohtaista tapaamista ei korvaa parhainkaan verkkoyhteys.

Mitä tulevaisuuden tavoitteita sinulla on työllesi?

Pohjois-Savon alueella on 19 isoa ja pientä kuntaa, joten työsarkaa ja haasteita riittää. Toivon voivani muutaman vuoden päästä todeta, että jokaisessa Pohjois-Savon kunnassa on jokin NY-ohjelmista aktiivisessa käytössä. Nuori Yrittäjyyden kautta jokainen lapsi ja nuori voi saada rautaisannoksen yrittäjyyskasvatuksesta ja työelämätaidoista.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?

Vapaa-aikani vietän perheen parissa ja nautin luonnossa liikkumisesta nelijalkaisten, karvaisten kavereiden kanssa. Myös matkustelu ja taide eri muodoissa ovat rakkaita harrastuksia. Vanhin tyttäreni asuu ja työskentelee kansainvälisen oikeuden parissa Hollannissa ja pääsin tapaamaan häntä kesällä.

Seuraavaksi
Uskalla Yrittää -podcast: Herra Kauppias | Teemu Tikkala (Kausi 1, jakso 27)