”Lasten ilo ja tekemisen riemu saa aina mahtavat fiilikset päälle”, kertoo Pohjois-Karjalan aluepäällikkö Sanna Räty

21.10.2021 2021AluetoimistotUratarina

Sanna Räty - Nuori Yrittäjyys

Esittelemme syksyn juttusarjassa mielettömän alueverkostomme, joka tukee opettajien toimintaa ympäri Suomen. Löydät kaikki esittelyt täältä. Tällä kertaa matkakohteena toimii Pohjois-Karjala, jossa tapaamme ihmisten ajatuksista ja yhdessä tekemisestä inspiroituvan, satunnaisesti bassoa soittavan Sanna Rädyn.

Kuka olet?

Moi! Olen Sanna Räty ja asun perheeni kanssa Kontiolahdella Pohjois-Karjalassa lähellä Joensuuta. Olen kahden mainion koululaisen äiti ja perheeseemme kuuluu myös pari karvakorvaa eli koiraa.

Kauanko olet toiminut Nuori Yrittäjyys ry:n aluepäällikkönä?

Olen toiminut aluepäällikkönä hiukan yli vuoden verran. Pohjois-Karjalassa startattiin aluetoimisto käyntiin vuoden 2020 helmikuussa.

Millaista työsi on ollut?

Monipuolista, merkityksellistä ja haastavaakin työtä. Erityisestä korona-aika hankaloitti toimintojen käynnistämistä. Virtuaaliset tapaamiset ja uudenlaiset toimintatavat ovat kuitenkin hienosti kehittyneet ja olemme saaneet yhteistyöllä homman hienosti liikkeelle.

Miten päädyit NY:lle?

Minulle kerrottiin henkilökohtaisesti tästä työmahdollisuudesta ja päätin hakea siihen. Asian edetessä huomasimme NY:n ja oman työni tavoitteiden sekä merkityksen yhteneväisyydet ja siitä alkoi yhteinen taipaleemme.

Millainen on työ-/koulutustaustasi?

Olen työskennellyt monipuolisesti esimiestehtävissä järjestö-, hanke- ja kehittämistyössä. Järjestökentällä olen kunnostautunut pääkaupunkiseudun 4H-yhdistysten toiminnanjohtajana ja ollut pystyttämässä Pelastakaa Lapset ry:n Joensuun Perheentaloa. Olen toiminut myös humanistisessa ammattikorkeakoulussa kehittäjänä ja viimeisimpänä Joensuun kaupungin hyvinvointipalveluiden suunnittelijana.

Koulutustaustaltani olen humanistisen ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogi ja kasvatustieteen maisteri. Minulla löytyy myös pedagoginen pätevyys oman alani ammatillisten aineiden opettamiseen.

Mikä inspiroi työssäsi?

Ihmisten ajatukset, yhdessä tekeminen, lasten ja nuorten tekemisen meininki sekä kasvun pyrähdykset.

Parhaita muistojasi NY-ajalta?

Hohdokkainta on, kun olen kuullut tai nähnyt upeita kasvutarinoita joissa yrittäjyyskasvatuksen avulla nuori on saanut itseluottamusta ja intoa tulevaan. Lasten ilo ja tekemisen riemu saa aina mahtavat fiilikset päälle!

Mitä tulevaisuuden tavoitteita sinulla on työllesi?

Haluaisin tehdä yhteistyötä yhä isomman opettajajoukon kanssa lasten ja nuorten kokonaishyvinvoinnin edistämiseksi. Haluan antaa mahdollisimman paljon tukea ja hyviä ohjelmia opettajille esiopetuksesta korkeakouluasteelle, jotta oppilailla ja opiskelijoilla olisi tarvittavat taidot ja vahvuudet oman uran rakentamiseen joko yrittäjänä tai palkkatyössä tai molemmissa. Toivon, että saisimme yhdessä vahvistettua kaikkien oppijoiden yritteliästä ja vastuullista asennetta.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?

Tykkään puuhailla perheen kanssa kaikenlaista ja urheilla monipuolisesti. Soittelen myös satunnaisesti bassoa.

Kerro jokin hauska fakta itsestäsi!

Olen selkeäsanainen savolainen ja hilpeä itäsuomalainen!

Kerro jokin hauska fakta alueestasi!

”Aikaa on oppia, ei ellee” (Kiihtelysvaaralainen sananlasku), ”Ajattelemattoman suussa ei ole porstutta” (Nurmeslainen sananlasku), ”Asias on monta mutkaa, kepis ei kun kaksi päätä” (Tohmajärvi) ja ”Pohjois-Karjalassa on sana hallussa ja ajatus vikkelä” (NY Pohjois-Karjalalainen sananlasku).

Seuraavaksi
Job Shadow -päivä tuo yhteen nuoret ja johtajat jo seitsemännen kerran