Kymenlaakson aluepäällikkö Maarit Koverola: ”Olen yrittäjyyskasvattanut myös itseni”

29.9.2021 2021AluetoimistotUratarina

Esittelemme syksyn juttusarjassamme upean alueverkostomme, joka tukee opettajien toimintaa ympäri Suomen. Tällä kertaa suuntaamme Kymenlaaksoon ja haastattelussa on Maarit Koverola, jolla on monipuolista kokemusta yrittäjyyskasvatuksen teemoista ja opetusalasta.

Kuka olet?

Olen Maarit Koverola, Nuori Yrittäjyyden Kymenlaakson ja Loviisan aluepäällikkö.

Miten kauan olet toiminut Nuori Yrittäjyys ry:llä aluepäällikkönä?

Olen toiminut aluepäällikkönä virallisesti vuodesta 2020, mutta sitä ennen 12 vuotta useiden erilaisten yrittäjyyskasvatushankkeiden projektipäällikkönä Kymenlaaksossa ja Kaakkois-Suomessa.

Millaista työsi on ollut?

Työ on inspiroivaa ja innostavaa. Monipuolista. Kivaa. Antoisaa. Kehittävää ja kehittyvää. Työssäni on eteenpäin menemisen fiilis. Uskon, että olen yrittäjyyskasvattanut myös itseni!  Kollegat Cursor Oy:lla, joka tuottaa yrittäjille palveluita, ovat usein sanoneet, että olet just oikeassa työssä!

Miten päädyit Nuori Yrittäjyys -yhdistykseen (NY:lle)?

Yrittäjyyskasvatushankkeet ja verkostot ovat tuoneet minut vuosien myötä NY:lle. NY on aina tarjonnut ne konkreettiset työkalut kouluille ja opettajille, joita on mukava markkinoida ja myydä. Meillä on laadukkaat ja ajantasaiset materiaalit, joihin olen uskon ja luotan.  

Millainen on työ-/koulutustaustasi?

Koulutustaustaltani olen kasvatustieteen maisteri. Cursorilla työskentelin 13 vuotta, Kehittämiskeskus Palmeniassa vierähti 2 vuotta ja yrityksissä yhteensä 12 vuotta.

Mikä inspiroi työssäsi?

Positiiviset, työstään ja tekemisestään innostuneet ihmiset; lapset, nuoret, opet, yrittäjät, yrittäjyyskasvattajat – tiimit ja verkostot!

Parhaita muistojasi NY-ajoilta?

NY-tiimitapaamiset livenä, Uskalla yrittää -finaalit Helsingissä, mutta myös omat alueelliset yrittäjyysohjelmaan liittyvät semifinaalit ja yrittäjyyskasvatusfoorumit ym. tapahtumat. Innostuneet ja aktiiviset ihmiset ovat parasta.

Mitä touhuat vapaa-ajallasi?

Viime aikoina olen vapaa-ajalla tehnyt remonttia ja yrittänyt saada villiintyneen kukkapuutarhan jonkinlaiseen kuriin. Pidän myös monenlaisesta askartelusta, kukkien kanssa värkkäilystä, kokkailusta ja leipomisesta. Hyvä ruoka ja juoma = parempi mieli! Ennen koronaa harrastin päivittäin liikuntaa; lenkkeilyä ja salia – tämän hyvän tavan haluan ehdottomasti saada takaisin osaksi elämääni. Matkustelu on myös lähellä sydäntäni.

Hauska fakta itsestäsi?

Minussa asuu Pikku Myy, Matami Mimmi, Justiina, Peter Pan, Muumimamma, Hyvä haltiatar ja Helinä-keiju.

Hauska tilanne työstäsi?

Jokunen vuosi sitten lukioiden innovaatioleirillä yksi opiskelija kysyi, että onko hanuri oikeasti myös soitin?

Seuraavaksi
Rautaukko ja toive omasta dinosauruksesta – Kristiinankaupungin esikoululaisten mielikuvituksella ei ole rajoja