Harri Paltila ja Maarit Westerén vahvistamaan Nuori Yrittäjyys ry:n aluetoimintaa

10.6.2022 Uratarina

Maarit Westerén ja Harri Paltila

Porukkamme on kasvanut kovan luokan ammattilaisilla. Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) alueverkostoon on hypännyt kaksi uutta aluepäällikköä: Harri Paltila Pirkanmaalle ja Maarit Westerén pääkaupunkiseudun ruotsinkielisiin palveluihin.

”Se oli mullistava kokemus. Että näinkin voi opiskella!”

Pirkanmaan aluepäällikkönä aloittanut Harri Paltila (YTM) on kulkenut värikkään tien matkailualan käänteistä opettajamaailman pyörteiden kautta NY:n yrittäjyyskasvatuksen pariin.

Alkujaan matkailuala veti interreilaamisesta ja kansainvälisyydestä kiinnostuneen miehen totaalisesti mukanaan, kuljettaen tämän mielettömien mahdollisuuksien ääreen. Työuran varrelle mahtuukin esimerkiksi matkanjohtajana toimimista Euroopan alueella, mikä jatkuu vielä tänäkin päivänä.

2000-luvun puolivälistä lähtien NY-opettajana ja yrittäjänä toiminut Paltila päätyi yrittäjyyskasvatuksen pariin onnekkaiden sattumien kautta. Hän on ansiokkaalla urallaan ollut mm. ohjaamassa suuria innovaatioleirejä sekä toiminut Vuosi yrittäjänä -opettajana ennen aluepäällikön tehtäviin astumistaan.

”Tekemällä oppiminen. Tajusin, että siinä on sitä jotain, tätä haluan tehdä. Vaikka itsellä koulu oli aina mennyt ihan hyvin tulosten varassa, en koskaan viihtynyt koulussa itse. Ajattelin ja ajattelen edelleen, että näin olisin itsekin halunnut opiskella.”

Matkaa Nuori Yrittäjyys -toiminnan parissa Paltila kuvailee innostavimmaksi etapiksi koko opettajan urallaan. Hyvässä mielessä työ ei tunnu työltä, kun saa tehdä hommia rakastamiensa asioiden parissa.

Motivoituminen ja intohimo. Kun saa sytykkeen, sitä ei pysty sammuttamaan. Tämä kuvaa sitä, kun opiskelija syttyy omasta yritysideastaan. Olen usein sanonut, että minusta ei ehkä olisi tullut yrittäjää ellen olisi valmentanut nuoria NY-yrityksissä.

Aluepäällikkönä Harri Paltilalla on selkeät tavoitteet tekemiselleen.

Haluan saada upeat, ilmaiset ohjelmamme käyttöön mahdollisimman monen koulun ja opettajan arkeen Pirkanmaalla. Näissä ohjelmissa voi turvallisesti harjoitella epäonnistumista, mikä on kaiken kehityksen salaisuus, elintärkeitä työelämätaitoja unohtamatta.

”On mieletöntä, että organisaatio elää niin kuin se opettaa”

Nuori Yrittäjyys ry (NY) satsaa yrittäjyyskasvatukseen isosti myös pääkaupunkiseudun kouluissa. Uutena vahvistuksena tiimiin liittynyt Maarit Westerén (FM) vastaa NY-tekemisestä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kouluissa pääkaupunkiseudun ruotsinkielisten palveluiden aluepäällikkönä.

Westerén omaa monipuolisen taustan niin koulumaailmasta kuin viestinnällisistä tehtävistä.

Alkuperäiseltä koulutukseltaan Maarit on historian ja yhteiskuntaopin opettaja. Hän on toiminut ennen NY:lle tuloaan myös tiedottajana Förbundet Hem och Skolanissa sekä markkinointi- ja tiedotuspäällikkönä ruotsinkielisessä kauppakorkeakoulu Hankenissa.

Nuori Yrittäjyys ry on kutsuva ja innovatiivinen työympäristö, jossa jokainen voi kokeilla uusia asioita. On mieletöntä, että organisaatio elää itse niin kuin se opettaa: vaatii rohkeutta yrittää kaikkea uutta ja jännittävää, Westerén sanoo. 

Lämpimästi tervetuloa tiimiin Maarit ja Harri!

Tutustu myös muiden Nuori Yrittäjyys ry:n aluetoimijoiden haastatteluihin!

Seuraavaksi
Uskalla Yrittää -podcast: Yrittäjä jumalan armosta | Jari Sarasvuo (Kausi 2, jakso 22)