Rahaviikko 20.–24.3.2023: Teemaviikolla kiinnostavia tehtäviä kouluille!

11.1.2023 Tapahtumat

Rahaviikko 2023 mainoskuva

Peruskouluille ja 2. asteen opiskelijoille suunnattu Rahaviikko järjestetään 20.–24.3.2023. Kansainvälinen teemaviikko tarjoaa kouluille ja oppilaitoksille valmiita opetussisältöjä ja hauskaa ohjelmaa talous- ja yrittäjyystaidoista. Materiaaleja pääsee maksutta käyttämään heti maanantaista 20.3. alkaen.

Viikon jokaiselle päivälle on oma teema, ja materiaalit koostuvat videoista, peleistä ja erilaisista tehtävistä. Teemaviikon ohjelmia voi hyödyntää reaaliaikaisesti kerralla tai osissa esim. osana itsenäistä opiskelua myöhemmin keväällä. Tarjolla on sisällöltään erittäin monipuolinen viikon opintokokonaisuus.

Ohjelma:

Ma 20.3.: Koukus rahaan? Yrittämistä kehiin!
Ti 21.3.: Taloustaidot digiympäristössä
Ke 22.3.: Vastuullinen kuluttaminen
To 23.3.: Säästäminen ja sijoittaminen
Pe 24.3.: Vakuutukset, lainat ja eläkkeet

Ilmoittaudu ja saat tietoa päivien sisällöistä

Maanantaina Jarkon kommelluksia ja somevaikuttajan työelämävinkkejä

Aamunavaukset: suomeksi ja ruotsiksi johdannot alakoulujen ja yläkoulujen/2.asteen ohjelmakokonaisuuksiin.

Alakoulu: Miten käyttää rahaa? Miten ansaita rahaa? Tehtäviä humoristisen animaatiotarinan pohjalta sekä yksilö- ja ryhmätehtävät kuluttamisesta ja omista tarpeista. Rahalla on todellakin väliä!

Yläkoulu ja toinen aste: Somevaikuttaja Roope Ranniston videoitu haastattelu yrittäjyydestä, työnteosta ja taloustaidoista, minkä jälkeen pohdintatehtäviä katsojille. Lisäksi itsenäinen tehtävä aiheena ”Unelmien työ” ja lopuksi tehtäviä Pinkku Pinskun haastattelun pohjalta.

Roope Rannisto

Rahaviikkoa vietetään yli sadassa maassa

Rahaviikko (Global Money Week) on osa kansainvälistä kokonaisuutta. Rahaviikon suomenkielistä ohjelmaa koordinoi Pörssisäätiö ja tapahtumaan suojelijoina toimivat Opetushallitus ja Suomen Pankki. Sisällöntuottajina toimivat Finanssiala ry, Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Martat, Nuori Yrittäjyys, Pörssisäätiö, Takuusäätiö sekä Talous ja nuoret TAT. Teemaviikon kansainvälinen pääjärjestäjä on taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD.