Tävlingskategorier

Bli bekant med de kategorierna och kriterierna i tävlingen Våga vara företagsam.

Våga vara företagsam-regionevenemangen ordnas i februari 2023. På regionevenemangen har de unga möjlighet att presentera sina produkter och tjänster. De har också möjlighet att tävla om priser i olika kategorier och om en plats i den riksomfattande Våga vara företagsam-finalen, om de vill. 

Studerande i grundskolan, andra stadiet och högskolor och deras UF-företag kan delta i de regionala evenemangen och tävlingarna. På den här sidan hittar du allmänna instruktioner om Våga vara företagsam-tävlingen för UF-företag, tillsammans med information om alla tävlingskategorier. Det slutliga antalet tävlingskategorier i olika regioner beror på det totala antalet UF-företag som anmält sig till tävlingen.

Tävlingskategorier

I tävlingarna på Våga vara företagsam-regionevenemangen bedöms alla tävlande UF-företag utifrån samma kriterier. Antalet UF-företag som belönas på olika regionevenemang beror på antalet UF-företag som anmält sig till tävlingen i den aktuella regionen. Från varje regionala tävling väljs 1–12 UF-företag till finalen. Genom detta har UF-företagen i alla regioner jämlika möjligheter att ta sig till finalen. 

Vi uppdaterar det faktiska antalet finalplatser på webbsidan för varje regionevenemang senast cirka en vecka före evenemanget.