Whels Wood NY och Taipuu woodworks NY gick ut som segrare

5.4.2012 Våga vara företagsam

Under den andra dagen i finalen UF Våga vara företagsam kårades vinnarna på grund- och andra stadiet samt andra företag som utmärkte sig.

Som andra stadiets bästa företag utnämndes Taipuu woodworks NY från Uleåborgsregionens yrkesskola. Företagets affärsidé är att tillverka mångsidiga trähantverksföremål av hög kvalitet.

Domarpanelen berömde produkternas höga kvalitet och företagarnas yrkeskunskaper. Domarna övertygades också av de ungas satsning på produktutveckling och sökande efter samarbetspartners.

Pojkarna från Taipuu Seppo Paldanius och Olli Mäkinen instämmer med att det är viktigt att tro på sin produkt och även på värdet bakom produkten. En av de viktigaste lärdomarna som duon fått genom Programmet Ett år som företagare är att skaffa samarbetspartners.

– Gör det du är bra på, och låt andra göra det du inte själv kan göra. Och det du gör, gör det bra, sammanfattar pojkarna.

Bland grundskolenivåns företag utmärkte sig Whels Wood NY från Porin Lyseon Koulu. Företagets affärsidé är att tillverka funktionella, hållbara och ekologiska köksredskap.

Vinsten uppnåddes genom en jämn helhet, representativitet och ett fungerande lagarbete. Domarna uppskattade också den regionala publicitet som företaget skaffat sig och det effektiva utnyttjandet av flera kanaler.

– Hårt arbete lönar sig, kommenterar de unga företagarna om segern.

Vinnarna på högskolenivå kårades redan under tisdagen. Vinanren blev Season One, läs nyheten: Bästa företaget på högskolenivå för läsåret 2011-2012 är Season One.

I finalen belönades även bästa mässavdelning (Hiidenpesä NY), säljare (Niklas Hagel från Hagebox NY), produkt (Taipuu woodworks NY) och tjänst (Re’GoSport) samt Nordic Business Forums specialpris Mot tillväxt till företaget som bedöms ha bäst potential att utvecklas som ett riktigt företag (Re’GoSport).

 

Se bilder från finalen på Picasa!

Seuraavaksi
De bästa företagen från UF Våga vara företagsam -finalen styr mot Europa